Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi

Interaktivni pod

Za učenje kroz zabavu i pokret

Interaktivni pod je svakako jedna od stvari koje čine da učenje u Savremenoj postane zaista nesvakidašnje iskustvo. U pitanju je nagrađivan edukativni alat koji ujedinjuje učenje i pokret tako što na pod projektuje slike koje reaguju na dodir ruku i nogu. Baš kao veliki touch screen po kom deca mogu da hodaju.

Interaktivni pod posebno je pogodan za implementaciju različitih kolektivnih stilova učenja kroz igru i fizičku aktivnost, zbog čega ga u nastavi koriste uglavnom deca mlađeg uzrasta.

Koristići ruke i noge da pomeraju elemente na interaktivnom podu, deca rade veliki broj edukativnih zadataka – od kvizova, preko kategorisanja pojmova, do učenja brojeva i geometrijskih oblika. Pored toga, deca mogu birati i različite aktivnosti za relaksaciju, kao što su fudbal, pingpong ili sviranje klavira.

Prednosti interaktivnog poda u nastavi

DINAMIČNO UČENJE KROZ ZABAVU
RAZVOJ KOGNITIVNIH SPOSOBNOSTI
PODSTICANJE TIMSKOG DUHA
KREIRANJE EDUKATIVNIH IGARA I APLIKACIJA
IMPLEMENTACIJA RAZLIČITIH STILOVA UČENJA

Interaktivni pod može koristiti više školaraca odjednom, a zadaci na njemu osmišljeni su tako da ohrabruju saradnju između učenika. Softver takođe dozvoljava učiteljima da lako kreiraju nove edukativne igre u zavisnosti od potreba nastavnog procesa, čime taj proces čine još zanimljivijim i dinamičnijim.

NOVA TEHNOLOGIJA ZA SLOBODNO UČENJE

Interaktivni pod kanališe beskrajnu dečju energiju time što ih angažuje u edukativnim igrama ili aktivnostima previđenim planom i programom. Reč je o nagrađivanoj tehnologiji za razvoj kognitivnih i socijalnih funkcija kod dece koja se koristi u prestižnim svetskim školama kako bi pomogla deci da dođu do boljih postignuća.

Kao škola koja uvek osluškuje puls obrazovne inovacije, među njima je i Savremena.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »