Najbolja priprema za polazak u školu

za uspešan početak savremenog školovanja

Veoma je važno da se dete na pravi način pripremi za polazak u osnovnu školu i da stekne navike, usvoji znanja i razvije osećanja koja će od njega učiniti pametno i srećno dete, a sutra uspešnog pojedinca. Grupa za predškolsko Osnovne škole “Savremena” brine da vaš mališan raste u podsticajnoj, modernoj, toploj i druželjubivoj sredini u kojoj svaki član postaje deo zajednice u kojoj se uči kroz igru.

Koncepti i obaveze koji vaše dete očekuju u kasnijem obrazovanju, uvode se postepeno i pažljivo, čime se mališan bez stresa priprema za budućnost. Ovo je prava startna pozicija za vaše dete koja će mu omogućiti kasnije usvajanje naprednih metoda učenja u Osnovnoj školi “Savremena”.

IZABERITE PROGRAM

PERSONALIZOVAN PRISTUP RANOM UČENJU

Priprema za školu

Vaspitači pristupaju svakom detetu posebno, kreirajući individualan program koji će mu pomoći da usvoji neophodna znanja na svoj način, svojim tempom.

Priprema za karijeru

Učenje kroz igru priprema vaše dete za sve ono što ga čeka u prvom razredu Osnovne škole “Savremena”, a kasnije i za ostale nivoe obrazovanja, ali i posao.

Priprema za život

Topla i podsticajna sredina razvija kod deteta emotivnu i socijalnu inteligenciju, omogućavajući mu da poraste u izbalansiranu ličnost.

Vaš mališan će zavoleti učenje od malih nogu i tako steći naviku celoživotnog učenja, neophodnu za uspešnog pojedinca 21. veka.

Program za razvoj višestruke inteligencije

otključavanje skrivenih potencijala vašeg mališana

Deca  su po prirodi radoznali istraživači: ona uče i dok se  igraju. Stručnjaci za savremenu edukaciju sa Harvarda potvrdili su da postoji mnogo načina na koji mališani usvajaju informacije, zato je potrebno svakom detetu prići na poseban način i omogućiti mu da se razvija sveobuhvatno. Osnovna škola “Savremena” jedina u Srbiji primenjuje Harvardov program za razvijanje višestruke inteligencije i otključavanje skrivenih potencijala vašeg deteta i to već u predškolskom uzrastu.

Kroz različite aktivnosti i uz posvećenost specijalno obučenih vaspitača kurikulum se sastoji iz sledećih oblasti:

Jezik i mašta

Jezik i mašta

Razvijanje jezika i mašte kroz dečje govorne igre, kreiranja priča na osnovu sličica, glume.

Matematika i nauka

Matematika i nauka

Usvajanje početnih matematičkih pojmova i logičkog razmišljanja kroz edukativne igrice.

PRIRODA I DRUŠTVO

PRIRODA I DRUŠTVO

Upoznavanje sa florom i faunom, razvijanje svesti o prirodi i briga za okolinu, učestvovanje u volonterskim eko-akcijama.

LEPE UMETNOSTI

LEPE UMETNOSTI

Oslobađanje kreativnosti kroz pokret, crtanje, pevanje, igranje bojama i plastelinom.

ZDRAV ŽIVOT

ZDRAV ŽIVOT

Usvajanje navika aktivnog života, razvijanje motoričkih sposobnosti, briga o zdravlju kroz pravilnu i izbalansiranu ishranu.

Predškolski uzrast je pravo vreme za usvajanje ključnih navika i osobina koje će od mališana načiniti kreativnog i uspešnog pojedinca. Ovo su čvrsti temelji za uspešnu budućnost vašeg deteta.

*Utisci roditelja nastali nakon iskustva njihove dece kao učenika neke od savremenih škola u sistemu, Savremene gimnazije i Savremena International School.

EDUKATIVNE I ZABAVNE APLIKACIJE ZA NAJMLAĐE

INTERAKTIVNO UČENJE KROZ SLIKU I ZVUK

Kombinacija bogatih nastavnih materijala i aplikacija za učenje, specijalno prilagođenih razvoju i potrebama šestogodišnjaka omogućavaju vašem detetu da na interaktivan način razvija sposobnost logičkog razmišljanja, emotivnu inteligenciju, motoriku i koordinaciju dok se istovremeno zabavlja i uči brojanju, rečima, rešavanju problema, video snimanju i kreiranju priča, pa čak i osnovama kodiranja.

SOS-Aplikacije-Predskolsko-480x426

Prostor prilagođen klincima i klincezama

Iako se nalaze u okviru Savremene osnovne škole, prostorije u kojima se odvija predškolska nastava odvojene su od onih u kojima se odvija nastava za učenike od I do VIII razreda.

Ovo je pravo carstvo skojeno po meri vašeg klinca i klinceze. Svi materijali su eco-friendly, kreirani posebno za decu predškolskog uzrasta. Ovo je ujedno i kutak koji mališani uređuju: oni prave stvari, sade cveće, boje nameštaj, oslikavaju zidove. Kada dete aktivno učestvuje u kreiranju prostora u kome provodi veliki deo svog vremena, onda taj prostor zaista doživljava kao drugi dom.

Dobro došli u Savremeno predškolsko

siguran kutak za vaše dete

Celodnevni boravak

Bilo da radite do kasno ili želite malo vremena za sebe, u SOŠ vaš mališan je na sigurnom.

Male grupe

Male grupe garantuju da vaše dete dobija punu pažnju svog vaspitača.

Smartbus

Jedinstveni pametni autobus koji vaše dete vozi u i dovozi iz predškolskog i kojim putuje na nezaboravne izlete.

Zdrava ishrana

Izbalansirani obroci i “zelene” užine za visok nivo energije i koncentracije vašeg mališana.

Green school

Mesto u skladu sa prirodom i potrebama vašeg mališana – eco-friendly materijali i zelena oaza u dvorištu gde deca sade drveće.

Savremena tehnologija

Upoznavanje sa edukativnom tehnologijom omogućava deci da se na vreme upoznaju sa odgovornom i kreativnom upotrebom tehnologije.

ZANIMLJIVE RADIONICE

ZA ODRASTANJE SA OSMEHOM

POSVEĆENI VASPITAČI

PEDAGOZI KOJIMA JE STALO

Holistički pristup ranom obrazovanju pomoći će vašem detetu da izraste u svestranu i izbalansiranu ličnost. Zato kao dopunu osnovnim aktivnostima, mališani pohađaju radionice o dečjem samopoštovanju i razumevanju važnosti osmeha.

Saznajte više »

Male grupe omogućavaju potpunu posvećenost vaspitača svakom detetu pojedinačno. Poznavanje afiniteta, talenata i mogućnosti deteta omogućava pedagozima da kreiraju prilagođene programe za najefikasniji napredak svakog od njih.

Saznajte više »

NASTAVA U PRIRODI

SVEŽ VAZDUH ZA JASNE MISLI

SARADNJA SA PORODICOM

ZAJEDNO ZA BUDUĆNOST DETETA

U Osnovnoj školi “Savremena” često organizujemo časove na otvorenom. Inovativan koncept nastave u prirodi omogućava mališanu da uči u okruženju koje najviše voli – napolju čime na praktičan način saznaje važne lekcije o svetu koji ga okružuje.

Saznajte više »

Zajedno sa vama kreiramo sigurnu i podsticajnu sredinu za vašeg mališana. Pored redovnih roditeljskih sastanaka i otvorenih vrata, vaspitači i koordinatori su vam u svakom trenutku vam na raspolaganju putem online platforme za komunikaciju sa roditeljima.

Saznajte više »

10 razloga zašto da upišete dete u Savremeno predškolsko

Održan seminar o upotrebi tehnologija

Održan seminar o upotrebi tehnologija

Osnovna škola Savremena u saradnji sa Institutom za moderno obrazovanje organizovala je za rukovodioce predškolskih ustanova i vaspitače ...
Vrtići u gostima: Kod vas je super!

Vrtići u gostima: Kod vas je super!

Predškolci su posetili Savremenu Mališani iz beogradskih vrtića „Bubamara” i „Srećkolino” bili su gosti Savremene gde su se ...
Moderno obrazovanje

Moderno obrazovanje

Obrazovanje kao roba 21. veka Vekovima je ono što definiše najbolje škole bila njihova ekskluzivnost. Stanford je prošlog meseca dospeo ...

Dođite da se družimo

Otvorena vrata i virtuelna tura

PREDUPIS 2019/2020.

Rezervišite mesto na vreme.
Prijavite se

Upis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »