Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi

Savremena priprema za školu

Prvi korak u uspešnom školovanju

Jedan od ključnih koraka u pripremi za upis u osnovnu školu je predškolski period. Kako je reč o deci koja nikad nisu imala iskustva sa školskim obavezama, sticanje pravih veština je od ključne važnosti.

To je jedan od glavnih razloga zašto je ustanovljen predškolski pripremni program.

Dok radi po propisanom programu Ministarstva obrazovanja, Savremena, kako joj i ime govori, primenjuje najsavremenije metode rada sa mališanima.

Najbolji uvod u savremeno školovanje

Priprema za školu može da bude veliki stres za dete, zbog čega je bitno da uslovi budu vrhunski, a vaspitači spremni da pruže najkvalitetnije znanje i nepodeljenu pažnju. Savremena osnovna škola nudi deci fantastične uslove, gde se kroz igru stiču veštine koje su neophodne za izazove modernog školovanja.

Predškolski pripremni program Savremene poštuje propisani program Ministarstva, uz maksimalno posvećen rad i fokus na svakog mališana. Na ovaj način će svako dete moći da razvije svoje potencijale i lakše se suoči sa izazovima kretanja u osnovnu školu.

Ono po čemu se Savremena razlikuje od drugih škola jeste mogućnost izbora između tri predškolska programa. Roditeljima, odnosno njihovim budućim predškolcima na raspolaganju su dva programa:

Savremen pristup edukaciji

Uz najsavremenije metode rada, Savremenoj predškolci velikim koracima napreduju ka cilju – da postanu uspešni đaci koji će zatim postati obrazovani, odgovorni i uspešni ljudi. Na putu ka ovom cilju značajno pomažu metode rada koje se primenjuju već od prvog dana:

Važno je istaći da je po Zakonu o obrazovanju, za predškolske ustanove (bez obzira na to da li su one privatne, društvene, deo vrtića ili deo osnovnih škola) tačno definisano šta se radi na predškolskoj pripremi. Dete neće učiti da čita ili piše, to je deo programa u školi, ali će razviti veštine koje će mu olakšati proces usvajanja novih veština.

Prijatno okruženje koje inspiriše

Predškolci koji se u okviru Savremene pripremaju za polazak u osnovnu školu imaju veliku prednost u odnosu na drugu decu. Ne samo što se u radu sa mališanima primenjuju najsavremenije metode učenja već ih kompletno okruženje škole inspiriše na igru. Ovaj pristup olakšava adaptaciju na nove uslove i buduće izazove, kreirajući pozitivnu atmosferu.

Velika prednost je i to što će se dete na pripremi upoznati sa budućim drugarima, od kojih će mnogi upravo sa njim ići u odeljenje. Na ovaj način dete će mnogo lakše prihvatiti novu školu, što će olakšati i kompletan proces navikavanja na obaveze koje ga tek očekuju.

 

Predškolska priprema u Savremenoj osnovnoj školi

U Savremenoj osnovnoj školi predškolska priprema podrazumeva i rad na koncentraciji deteta kako bi se lakše suočilo sa novim obavezama, ali i ritmom rada. Pred budućim prvakom se nalazi novi sistem, koji podrazumeva privikavanje na časove koji će trajati 45 minuta. Dete se, praktično, navikava na novi način života, pa je od ključne važnosti da sa njim rade stručnjaci koji obraćaju pažnju na sve detalje. Upravo to je slučaj u Savremenoj, gde se svakom detetu poklanja maksimalna pažnja kako bi se što bolje pripremilo za sve izazove.

Razvoj koncentracije je takođe veoma važan za buduće prihvatanje škole. Naime, u okviru pripremnog programa postoje aktivnosti nalik malim časovima (na primer čas stranog jezika, čas muzičkog, umetnička radionica…). Ovi časovi u proseku traju 20 do 30 minuta, jer je to očekivana dužina pažnje dece ovog uzrasta, a ovo vreme predstavlja i pravu meru pripreme za ono što se od deteta očekuje već u prvom razredu: da miruje 45 minuta pre nego što ode na odmor od pet minuta.

Važno je napomenuti da Savremena osnovna škola ima licencu Ministarstva obrazovanja za predškolski pripremni program, što znači da dobijate uverenje koje je neophodno za upis deteta.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »