Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi
Amazon ECHO

10 RAZLOGA ZAŠTO DA UPIŠETE DETE U PREDŠKOLSKO SAVREMENE OSNOVNE ŠKOLE

Najbolja priprema za budućnost

1.

Sprema mališane za uspešan polazak u osnovnu školu

Kvalitetna predškolska nastava kakva je ona u Savremenoj osnovnoj školi osmišljena je tako da vaše dete pripremi za budući akademski, socijalni i životni uspeh. Male grupe, napredni nastavni programi, moderne prostorije i najnovija tehnologija, uz apsolutnu posvećenost vaspitača, omogućavaju vašem mališanu da usvoji sva znanja i navike potrebne za lak i jednostavan prelazak u prvi razred Savremene osnovne škole.

2.

Razvija višestruku inteligenciju kod deteta

Za razliku od ustaljenog mišljenja da postoji samo jedan tip inteligencije, koji se meri standardnim IQ testovima, Harvardov program višestruke inteligencije polazi od činjenice da ljudska bića imaju više međusobno nezavisnih tipova inteligencije.

Čuveni Harvardov profesor i lider u edukaciji Hauard Gardner utemeljio je program višestruke inteligencije (Howard Gardner’s Theory of Multiple Intelligences), koji se godinama sa velikim uspehom primenjuje u odabranim svetskim školama koje imaju posebne uslove za njegovo sprovođenje i čiji su predavači posebno obučeni za njegovu primenu. Učenici koji su završili školovanje po ovom programu postigli su zapažene rezultate i bili uspešniji u daljem obrazovanju od vršnjaka koji su se školovali po tradicionalnim kurikulumima. Otuda je ovaj program sinonim za izvrsnost kad je reč o edukaciji.

Jedino u Osnovnoj školi “Savremena” vaše dete može pohađati predškolsko po Harvardovom programu višestruke inteligencije i tako ostvariti svoj pun potencijal.

3.

Prilika za rast

Predškolska nastava u Savremenoj osnovnoj školi odvija se u uslovima koji su kreirani po najsavremenijim i najuspešnijim metodičkim principima. Vaše dete ima priliku da sa svojim drugovima i vaspitačima deli iskustva, rešava edukativne zadatke, prati instrukcije i kreira sopstvene projekte i na taj način postavi čvrste temelje za učenje koje ga očekuje u osnovnoj školi.

U Savremenoj se svakom detetu prilazi ponaosob, uočava se njegov način učenja i prema njemu se kreiraju mikro-programi koji mu omogućavaju najbrže i najefektnije usvajanje gradiva.

4.

Prilika za učenje kroz igru

Mnogi roditelji se brinu da časovi matematike, jezika i prirode i društva u predškolskom uzrastu oduzimaju deci vreme za igru. Međutim, kvalitetna predškolska ustanova kakva je Savremena omogućava deci i jedno i drugo – odjednom.

Zapravo, najnoviji metodički postupci koji promovišu učenje kroz igru pokazali su se kao najuspešniji kad je reč o pripremi dece za starije razrede.

Da bi dete postiglo svoj pun potencijal, potrebno je da znamo na koji način ono najbolje uči. Prostor, vreme, aktivnosti i programe u Savremenoj organizuju edukovani i posvećeni vaspitači koji se staraju da sve što se dešava u našem predškolskom bude u potpunoj harmoniji sa dečjim socijalnim, emotivnim, kognitivnim i fizičkim sposobnostima.

5.

Promoviše socijalni i emotivni razvoj deteta

Mališani vole da se osećaju sigurno i da o njima brinu i roditelji i vaspitači. Savremena neguje vezu između dece, roditelja i vaspitača. Sa druge strane, svaki vaspitač gradi lični odnos sa svakim detetom ponaosob. Na taj način deca se osećaju kao individue sa punom pažnjom i podrškom.

Kako bi na pravi način omogućili deci da se razvijaju, vaspitači Savremene redovno pripremaju izveštaje za roditelje o dečjem napretku i organizuju konsultacije kako bi potpunije razumeli svako dete i ciljeve njegovih roditelja.

6.

Podstiče zdrav život i pravilnu ishranu

Deca su po prirodi stvari stalno u pokretu. Važno je da taj pokret dobije strukturu kako bi deca u potpunosti razvila svoju motoriku.

Mališani u Savremenoj tokom dana imaju više prilika da trče, da se penju, da učestvuju u različitim fizičkim igrama, čime stiču pravilno držanje i optimalno pospešuju svoj razvitak.

Školski restoran priprema zdrave i izbalansirane obroke koji mališanima obezbeđuju neophodnu energiju, poboljšavaju koncentraciju i doprinose zdravom razvoju.

Pravilna i planirana fizička aktivnost i dobra ishrana od suštinskog su značaja za kasniji razvoj deteta i usvajanje navika zdravog življenja. Ukoliko su temelji dobro postavljeni, vođenje zdravog života u budućnosti biće umnogome olakšano.

Zato u predškolskom Savremene osnovne škole posvećujemo punu pažnju fizičkom vaspitanju i zdravom razvoju vašeg deteta.

7.

Dete razvija sposobnost da brine o sebi i drugima

Dečji osećaj važnosti i unutrašnjeg rasta jača ukoliko se dete oseti sposobnim da brine o sebi i drugima. To se najbolje postiže tako što mališani uzimaju učešća u svakodnevnim aktivnostima u predškolskom. Vaspitači Savremene omogućavaju deci da budu aktivni sudeonici u nizu svakodnevnih aktivnosti kao što su: nameštanje stola za užinu, hranjenje ljubimca, sklanjanje edukativnih igračaka nakon završetka aktivnosti; deca koja su duže u predškolskom ohrabruju se da pomognu novim polaznicima. Na taj način mališani uče da je jednako važno biti sposoban u vođenju računa i o sebi i o drugima.

8.

Jača jezičke i kognitivne sposobnosti

Između treće i šeste godine, fond reči deteta se uvišestručuje, dok rečenice rapidno postaju sve duže i sve kompleksnije.

Vaspitači u Savremenoj koriste ovo pogodno vreme za dečji jezički razvoj i pomažu detetu da izgradi svoj rečnik tako što postavljaju pitanja koja ih navode na razmišljanje i uče ih nove reči tokom časova matematike, umetnosti i drugih aktivnosti. Deca takođe imaju priliku da pevaju, pričaju o knjigama koje su im čitane naglas i da glume. Ovo je razlog zbog kog deca koja su predškolsko završila u Savremenoj polaze u osnovnu školu sa izgrađenim vokabularom i sposobnostima jasnog izražavanja.

Kognitivne sposobnosti deteta podstiču se kroz niz praktičnih aktivnosti u kojima je dete aktivni sudeonik umesto pasivni primalac znanja. Mališani se ohrabruju da sami traže rešenja pojedinih problema, postavljaju pitanja, isprobavaju pristupe i sarađuju sa drugarima kako bi došli do rezultata.

9.

Razvija matematičke sposobnosti

U Savremenoj osnovnoj školi deca uče matematiku u sklopu različitih nastavnih aktivnosti koje su podsticajne i zanimljive. Igre podudaranja, razvrstavanja, brojanja pomažu detetu da razvije razumevanje brojeva, sekvenci, kategorija. Mališani se uče da prepoznaju obrasce, šablone i da ih primene na rešavanje problema.

Nakon toga, prve lekcije iz matematike u osnovnoj školi detetu neće biti bauk i ono će ih sa lakoćom savladati.

10.

Jedinstvena priprema za budućnost

Istraživanja pokazuju da deca koja pohađaju visokokvalitetne predškolske programe dolaze u osnovnu školu sa izraženijim veštinama čitanja, bogatijim rečnikom i boljim matematičkim sposobnostima od dece koja su pohađala standardne predškolske programe (W. Steven Barnett, PhD, NIEER director).

Predškolsko u Savremenoj osnovnoj školi zasnovano je na principima koji nalažu da se vašem detetu, kroz kvalitetan kurikulum i obučene i posvećene vaspitače, pruži što bolja priprema za budućnost. Jer stručnjaci za obrazovanje se slažu u jednom: ono što dete nauči u predškolskom imaće uticaj na čitav njegov život.

Predškolsko priprema mališane za osnovnu školu, gde učenje postaje ozbiljnije i prelazi na viši nivo. Jedan od osnovnih ciljeva nastave u predškolskom Savremene jeste: pružanje deci alata neophodnih za uspeh na narednim nivoima obrazovanja.

Kako to postižemo?

Pohađanje nultog razreda u Savremenoj osnovnoj školi savršeno priprema učenika za polazak u prvi razred osnovne škole tako što:

  • deca ne moraju da menjaju lokaciju gde se održava nastava, te tako nemaju stres od promene okruženja;
  • mališani od malih nogu upoznaju naprednu tehnologiju koja se koristi u nastavi, kao i najsavremenije metodičke principe koje neguju učitelji i nastavnici Savremene osnovne škole, tako da po polasku u prvi razred nemaju problema u usvajanju novih znanja.

 

Sve ovo omogućava da dete na prirodan način prelazi iz nižih u više oblasti učenja, potpuno spremno za izazove koji ga očekuju. A uloga Savremene osnovne škole leži upravo u tome – da kroz osnovnoškolsko obrazovanje pripremi decu za buduće akademske, profesionalne i životne izazove. Prvi stepenik u toj pripremi jeste postavljanje čvrstih temelja, a to je upravo predškolsko.

Školovanje od nultog do osmog razreda u Savremenoj predstavlja jedinstvenu obrazovnu celinu koja će vašem detetu dati početnu prednost u budućim akademskim i profesionalnim izazovima.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »