Cambridge English Young Learners

Prestižni sertifikati engleskog jezika kroz nastavu u Savremenoj

Savremena osnovna škola priprema vaše dete za budućnost i zato je program engleskog jezika za učenike Kombinovanog programa koncipiran tako da je slušanje, čitanje i pisanje na engleskom jeziku uslađeno sa Cambridge English kvalifikacijama i Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike (CERF).

Na osnovu toga učenici se mogu prijaviti da steknu Cambridge young learners sertifikat, pri čemu se polaganje odvija u prostorijama LINK Examinations Instituta, specijalizovane ustanove iz oblasti akreditacije i sertifikacije.

Cambridge English kvalifikacija je namenjena učenicima svih razredima, a u školi moguće doći čak do B1 nivoa

CEFR je sastavljen od strane Saveta Evrope kao način standardizacije nivoa jezičkih ispita u različitim regionima. Veoma se široko koristi na međunarodnom nivou i svi važni ispiti se mapiraju u CEFR. Postoji šest nivoa: A1, A2, B1, B2, C1, C2.

Učenik koji završi osmi razred u Savremenoj osnovnoj školi, ima priliku da uz školsku diplomu dobije i sertifikat nivoa B1, Cambridge English kvalifikacije.

Cambridge English Young Learners ispiti za decu podeljeni su u tri grupe: Starters, Movers i Flyers

Ovi ispiti su osmišljeni za ocenjivanje znanja engleskog jezika kod dece između sedam i dvanaest godina. Ispiti Cambridge English: Young Learners (YLE) testiraju znanje engleskog jezika na tri nivoa (Starters, Movers i Flyers) i decu motivišu da nastave sa učenjem engleskog, ali i prate njihov dalji napredak.

Kembridž engleski ”Starters” je prvi od tri nivoa Kembridž ispita. Deca koja polažu ovaj ispit obično imaju između sedam i osam godina i pohađala su oko 100 časova engleskog jezika. Na ovom ispitu vaše dete treba da pokaže sposobnost da prepozna boje, usmeno odgovori na vrlo jednostavna pitanja 

koja se tiču njega samog na elementarna pitanja da pismeni odgovor od jedne reči.  Na ispitu nema prolaznih i neprolaznih ocena, a nivo kompetencije koji se stiče je ”pripremni”.

Drugi nivo ispita Kembridž engleskog jeste ”Movers”. Deca koja polažu ovaj ispit ispit obično imaju između osam i 11 godina i pohađala su oko 175 časova engleskog jezika. Na ovom ispitu vaše dete treba da pokaže sposobnost da na engleskom jeziku razume osnovne instrukcije i da popuni jednostavan formular.

Zatim da odgovori na pitanja o sebi, odgovori na pitanja i zapiše jednostavne podatke (kao što su dani u nedelji, sati u danu ili imena) koje čuje ili pročita u priči za decu. Na ispitu nema prolaznih i neprolaznih ocena. Nivo kompetencije koji se stiče odgovara A1 po CERF-u.

Kembridž engleski ”Flyers” je ispit na najvišem od tri nivoa Kembridž ispita koji pokazuje da vaše dete razume i da može da koristi engleski jezik u jednostavnim svakodnevnim situacijama. Deca koja polažu ovaj ispit ispit obično imaju između devet i 12 godina i pohađala su oko 250 časova engleskog jezika. Na ovom ispitu

dete treba da pokaže sposobnost da na engleskom jeziku objasni razlike između dve priče ili dve slike, napiše ili ispriča neku priču, postavlja pitanja koristeći prošlo vreme. Nivo kompetencije je osnovni A1 po CERF-u. Ispit ”Flyers” ekvivalent je ispita: Key for Schools (KETfS).

Kada je reč o učenicima osmog razreda, potrebno je najpre da polože A2 Key for Schools ispit. Nakon čega mogu polagati i B1 Preliminary for Schools – u pitanju je ispit iz engleskog jezika koji pokazuje da je učenik uspešno savladao osnove ovog stranog jezika.

Ispitni testovi su napisani oko poznatih tema i fokusiraju se na veštine potrebne za efikasnu komunikaciju na engleskom jeziku kroz slušanje, govor, čitanje i pisanje, a rezultati se takođe mapiraju na Cambridge English skali. Dizajnirani su tako motivišu decu da na zabavan način dolaze do sertifikata, pri čemu sadrže pouzdanu i doslednu metodologiju prilagođenu svakom učeničkom uzrastu posebno kako bi očekivano postignuće na ispitu bilo u skladu sa godištem i psihologijom.

Ovde ćete pronaći savete koji vam mogu biti korisni u toku održavanja pismenog i usmenog ispita.

Prijavite vašeg savremenog osnovca za polaganje Kembridžovih ispita za decu, u LINK Examinations Institutu  koji se nalazi u Masarikovoj 5 u Beogradu

Prijavite se

Upis za generaciju 2022/23. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »