ITAcademy Junior: Besplatan program za učenike Savremene

Najkompletnija IT znanja i veštine za osnovce

U skladu sa svetskim obrazovnim standardima i usmerenjima, učenici Savremene od prvog razreda usvajaju osnove IT-ja i susreću se sa savremenom edukativnom tehnologijom. Savremena osnovna škola poznata je po tome što svojim učenicima donosi najkvalitetnija i najsavremenija znanja, kao i razvnovrsne prilike za učenje.

U okviru toga svi učenici Savremene imaju mogućnost da u jedinstvenoj školi u Srbiji i regionu potpuno besplatno pohađaju svetski IT program za osnovce – ITAcademy Junior. Časovi se održavaju u dobro poznatim prostorijama Savremene posle redovne nastave.

ITAcademy Junior je IT program za osnovce osmišljen tako da im na zabavan način omogući usvajanje najperspektivnijih IT veština poput programiranja, veb-dizajna, animacije, kreiranja video-igara, robotike…

Program su kreirali vrhunski IT stručnjaci i eksperti za obrazovanje, pa osim toga što nudi praktična IT znanja, poboljšava kod dece i kreativnost, inteligenciju, logičko i kritičko mišljenje, i otključava njihove skrivene potencijale, što su sve veštine koje će im biti od izuzetne koristi za dalje školovanje u bilo kojoj oblasti.

Program ITAcademy Junior podeljen je prema uzrastima i nivoima.

Tako učenici od 7 do 9 godina na osnovnom (Basic) nivou uče osnove programiranja kroz slaganje specijalnih kocaka nalik na LEGO, pokreću mini-robote, kreiraju svog junaka video-igara i smišljaju priču kroz koju ga vode, a upoznaju se i sa osnovama operativnih sistema i bezbednog korišćenja interneta.

Na naprednom (Advanced) nivou učenici nastavljaju da jačaju i proširuju ova znanja kroz sklapanje robota, kodiranje, video-montažu – tako razvijaju kreativnost, 

Osnovci uzrasta od 9 do 12 godina na Basic nivou dolaze do IT znanja kroz edukativne video-igre i poučne pustolovine u 3D svetu. Vaše dete razvija algoritamski i računarski način razmišljanja, ali stiče i osnove inženjerstva kroz slaganje robota, vežba svoju umetničku prirodu kreiranjem 2D i 3D animacija i upoznaje se sa principima 3D štampanja kroz pripremu predmeta za štampu, skreniranje i kreiranje 3D objekata iz 2D fotografija. Na Advanced nivou vaše dete će se upoznati sa kreiranjem animacija, video-igara i veb-stranica, a napraviće i svoju prvu mobilnu aplikaciju putem MIT App Inventora. Naučiće osnove grafičkog dizajna kroz modifikaciju teksta i fotografija, a programiranje će razvijati kroz kreiranje 3D svetova pomoću edukativne igre Minecraft.

Najstariji osnovci od 12 do 14 godina na Basic nivou započinju sa usvajanjem veoma cenjenog i traženog Python programiranja i razvijanjem formalne logike koja će im to omogućiti. Takođe, tinejdžeri će upravljati robotima Alpha Pro i Sphero SPRK+, vežbaće modelovanje 3D objekata i upoznaće se sa digitalnom arhitekturom u programu SketchUp. Na naprednom programu učenici zaokružuju svoje učenje Pythona i kreiraju sopstvene aplikacije. Uz upotrebu seta za učenje Ultimate Starter Learning Kit for Raspberry Pi osnovci započinju učenje elektronike i Linux programiranja, a pomoću platforme Construct2 vaše dete kreira svoje prve 2D video-igre.

Znanja i veštine koje vaše dete stekne pohađajući ITAcademy Junior biće mu od izuzetne koristi, kako u IT-ju tako i u drugim oblastima školovanja.

Zabavno učenje uz savremenu tehnologiju i IT aplikacije namenjene deci

Vaše dete će u okviru programa ITAcademy Junior usvajati znanja uz najmoderniju opremu i edukativne aplikacije specijalno osmišljene za osnovce. Na raspolaganju će mu biti najsavremeniji laptopovi, VR naočare, iPad i 3D uređaji, kao i Coding Awbie, Sphero Mini robot, mBot i Ultimate 2.0, Meebot Kit, Lego Simple Machines Set, Alpha Pro i Sphero SPRK+, LEGO WeDo 2.0, Ultimate Starter Learning Kit for Raspberry Pi, LEGO Renewable Energy Add-on Set i još mnogo drugih super kul i edukativnih uređaja.

Vredni sertifikati kao potvrda znanja

Po završetku programa, vaše dete će dobiti vredne ITAcademy Junior sertifikate, koji predstavljaju potvrdu njegovog znanja. Takođe, pošto su znanja koja se stiču u okviru programa ITAcademy Junior u skladu sa svetskim IT kurikulumima, vaš osnovac može da polaže za međunarodno priznate Cambridge sertifikate: Initial Steps, Next Steps, On Track, i tako se pripremi za nastavak školovanja na svetskim školama.

Najbolje za vašu decu

Savremena osnovna škola nastoji da svojim učenicima omogući najbolje obrazovanje i da im pruži najkvalitetnije prilike za učenje. Osim kroz redovnu nastavu i dodatne aktivnosti, savremeni osnovci uče kroz brojne radionice, predavanja, gostovanja eminentnih stručnjaka…

Savremena nastavlja svoju saradnju sa najboljim obrazovnim ustanovama i stoga je rešila da redovnu IT nastavu koja se u njoj odvija dodatno obogati tako što će svojim učenicima omogućiti da potpuno besplatno pohađaju ITAcademy Junior i završe jedan od najtraženijih IT programa za osnovce u Srbiji i regionu.

Omogućite svom detetu obrazovanje za 21. vek.

 

Prijavite se

Upis za generaciju 2022/23. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »