STEAM LAB predstavlja najnoviji patent kompanije LINKgroup, jedinstven u svetu, regionu i Srbiji, koji učenicima svih uzrasta kroz praktičan rad pomaže da steknu znanja i kompetencije 21. veka. U skladu sa najsavremenijim svetskim edukativnim trendovima, tim stručnjaka LINKgroupa osmislio je i izgradio interaktivan laboratorijski studio u kom savremeni osnovci i srednjoškolci imaju priliku da kroz praktične primere, zabavne projekte i istraživačke aktivnosti usvajaju važna znanja iz nauke, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike, ali i uče kako da ta znanja kreativno primene u realnom svetu i svakodnevnom životu.

0
Opremljenih
učionica
0
STEAM
projekata
Zašto STEAM?

Zašto je STEAM neophodan za uspeh svakog učenika/deteta u 21. veku?

Produbljuje učeničko interesovanje za prirodne nauke

Kroz multidisciplinarni, nastavni koncept STEAM-a učenicima se budi motivacija da preko prirodnih nauka upoznaju svet oko sebe. Povezujući teorijska znanja i naučne istine, lako umeju eksperimentalno da utvrde kako nastaju gasovi staklene bašte, šta je inercija, koje voće ima najviše vitamina C, šta se desi kad se pomešaju sirćetna kiselina i natrijum-bikarbonat, ali i kako povezati umetnost, matematičke formule i figure.

Podstiče razvoj veštine timskog rada

Rad, učenje i druženje u STEAM LAB-u omogućava učenicima da znanja i veštine iz ovih oblasti kreativno povežu u jednu interdisciplinarnu celinu. Učenici kroz kolaboraciju, pokušaje/pogreške, međusobno podsticanje, brainwriting i kreativnu metodologiju SCAMPER uče kako funkcioniše timski rad, kako se sprovodi timski projekat i zašto su STEAM veštine ključne za uspeh u 21. veku – zato je STEAM LAB jedino mesto u Srbiji u kom se podstiče inovatorski i naučni potencijal mladih!

Interdisciplinarna i funkcionalna znanja

Umesto starog pristupa u kome se ove discipline predaju odvojeno kao posebni predmeti, STEAM omogućava učenicima da znanja iz ovih oblasti kreativno povežu u jednu celinu. Učenici kroz praktičan rad, kolaboraciju, pokušaje/pogreške i eksperimente ne samo da dobijaju znanja iz navedenih oblasti već se uče kako da ih sa uspehom primene u raznovrsnim realnim okolnostima.

Učenike stavlja u ulogu naučnika koji istražuje stvarne naučne probleme

STEAM LAB priprema buduće naučnike za stvarne naučne zadatke i projekte. Koristeći robote, VR tehnologiju, LEGO STEM setove, interaktivne stolove, tablete i računare, učenici jednim klikom imaju mogućnost da otputuju na safari u Keniji, otisnu se u dubine Atlantskog okeana, istraže tundre i tajge, identifikuju biljni i životinjski svet u prašumi Amazona i posmatraju inženjerske poduhvate sa vrha Ajfelovog tornja.

Zavirite u STEAM LAB i upoznajte istraživačke resurse naših STEAM naučnika

🡐🡒
Open space koncept
Interaktivni prostor
LEGO STEM setovi
9D VR StarShip i VR naočare
3D skeneri i štampači
Laptop i tablet uređaji
Sphero Mini robot
Roboti mBot i Ultimate 2.0
MeeBot Kit
LEGO Simple Machines Set
Alpha Pro i Sphero SPRK +
Ultimate Starter Learning Kit for Raspberry Pi
Interaktivna tabla i sto
Amazon Echo
i još mnogo toga

Zašto je STEAM LAB jedinstven u Srbiji i svetu?

Pored najnovije obrazovne tehnologije, potrudili smo se da celokupno STEAM LAB okruženje pripremimo na interaktivan način. Zahvaljujući pokretnim stolicama, interaktivnim tablama i stolovima istraživanje je za učenike prava avantura.

Da bismo svakom učeniku obezbedili podsticajnu sredinu za kognitivni, socioemocionalni i psihološki razvoj, STEAM LAB je opremljen mnoštvom raznovrsnih tehnoloških alata, poput laptopova, tablet uređaja, 9D VR Starship i VR naočara, 3D štampača, robota i interaktivnih tabli, kao i LEGO STEM setova za nastavu. Ovu su samo neki od resursa koje koristimo kao sredstvo pomoću kog svakom pojedincu pružamo priliku da profiliše svoja interesovanja!

Znanja i veštine za uspeh u 21. veku

Zahvaljujući edukativnim alatima u STEAM LAB-u učenici uče da kreativno i samostalno:

 • rešavaju praktične probleme;
 • grade vetroturbine;
 • konstruišu solarne panele;
 • koriste zupčanike i poluge;
 • programiraju;
 • dizajniraju i stvaraju.

Kroz samostalan rad učenici produbljuju naučna znanja i povezuju naučne, inženjerske, tehnološke, matematičke i umetničke komponente.

Tehnološki open space za buduće programere

STEAM LAB je open space prostor u kome učenici sami biraju svoje mesto za rad. Specijalno je dizajniran za projektnu nastavu, rad u timovima i kreiranje dinamičnih grupa.

Podeljeni u timove učenici imaju zajednički cilj da reše konkretan problem, a da bi to uradili moraju da razmenjuju znanja i zajednički ga primene. Uče da rade u većim timovima, sa ljudima različitim od njih i tako razvijaju liderstvo, komunikaciju i poštovanje.

STEAM laboratorija za buduće naučnike

U STEAM LAB-u učenici se slobodno kreću, istražuju, eksperimentišu, realiziju individualne i timske projekte istovremeno poštujući najviše standarde bezbednosti.

STEAM LAB-om rukovode posvećeni učitelji i nastavnici koji su specijalno obučeni za ovu vrstu edukativnog rada. Njihov zadatak je da omoguće učenicima da postignu najbolje rezultate, steknu najviša znanja, istovremeno osiguravajući maksimalnu bezbednost za svakog učesnika nastave.

Naučna oaza za buduće naučnike kreativce

STEAM LAB omogućava učenicima da na zabavan, praktičan i sveobuhvatan način usvajaju vredna znanja iz nauke i tehničkih disciplina, ali i da upotrebe kreativnost i umetnost kako bi postigli najbolje rezultate.

U skladu sa zahtevima današnjeg tržišta na kome znanje, kreativnost, primena i inovativnost predstavljaju ključne tačke, LINK STEAM LAB omogućava učenicima da ovladaju ovim znanjima i veštinama i tako postanu spremni za život i rad u 21. veku.

STEAM LAB razvija celoživotno učenje

Umesto učenja napamet suvoparnih lekcija koje se brzo zaboravljaju, učenici radom u STEAM LAB-u imaju prilike da na nov i kreativan način usvajaju znanja kroz praksu. Na taj način stiču mnogo više od samih znanja:

 • dobijaju najvrednije digitalne veštine, sposobnosti upravljanja i rada sa obrazovnim alatima koji će im pomoći da kreativno povežu više naučnih oblasti i razvijaju navike koje im nadalje omogućavaju da čitavog života posvećeno i samostalno uče i napreduju.

STEAM LAB učenicima daje konkretne veštine da savladaju najvažnije lekcije u životu:

 • da uoče vezu između nauke i stvarnog života;
 • da umeju da primene nauku u životnoj praksi;
 • da nauče da uče smisleno, praktično i razumljivo.

Da bismo to i postigli, u LINK STEAM LAB-u učenici će naučiti da:

 • misle interdisciplinarno;
 • postavljaju pitanja;
 • produbljuju znanja;
 • samostalno rade na projektima;
 • fleksibilno rešavaju probleme.

Kako izgleda rad i učenje u interaktivnom i moderno opremljenom STEAM LAB-u?

🡐🡒
Podstičemo razvoj kreativnosti s ciljem rešavanja naučnih misterija

Kako izgleda inženjerski i naučni izazov kreiranja sistema za navodnjavanja na Marsu? Savremeni školarci u STEAM LAB-u uče programiranje, dizajn, matematiku, inženjerstvo, arhitekturu, ekologiju i umetnost. Nastava se odvija kroz timski rad, a pomoću 9D VR Starshipa udaljeni predeli se dovode u STEAM LAB. Učenici se upoznaju sa terenom, izazovima i problemima koje treba da reše. Na raspolaganju su im LEGO zupčanici, poluge, turbine, simulacije i softverski programi za fizičke i matematičke proračune. Sve što treba da urade je da osmisle kako sistem za navodnjavanje spojiti, preneti na Mars i staviti u pogon.

Osnažujemo učenike da napreduju bez straha

U STEAM LAB-u učenici nemaju strah od pogrešnog odgovora i neuspeha. Sa svakim novim projektom oni nadograđuju znanja i iskustva iz prethodnog, dok kroz sistem pokušaja i pogrešaka dolaze do pravog rešenja. Zbog toga su učenici oslobođeni da bezbrižno istražuju, postavljaju hipoteze, predlažu rešenja i na taj način postižu najbolje rezultate. Nakon svakog projekta učenici izlaze bogatiji za: nova znanja, praktična iskustva, samopouzdanje i kreativnost.

STEAM LAB kao oaza razvoja savremenih veština

STEAM LAB namenjen je svim učenicima, koji stiču znanje putem različitih stilova učenja, ispoljavaju različite talente i afinitete. Ovo je mesto u kom su kreativci, logičari, praktičari i svi ostali ravnopravni i svi imaju istu misiju: da postignu velike rezultate, postanu cenjeni stručnjaci i naučnici 21. veka.

Poštujući individualnost svakog učenika, LINK STEAM LAB dozvoljava svima da pronađu sebe, svoje talente, svoj smisao i svoje buduće zanimanje. Svako dete je jedinstveno, a u LINK STEAM LAB-u imaće prilike da se u potpunosti ostvari.

Zato što je LINK STEAM LAB mesto koje obezbeđuje:

 • Samostalnost u učenju
 • Jačanje slabih tačaka
 • Razvoj afiniteta
 • Aktivno učešće u nastavi
 • Učenje kroz rad (Learning by Doing)
 • Saradnju sa drugima
 • Razvijanje liderskih sposobnosti
 • Istrajnost u rešavanju problema
 • Oslobađanje kreativnosti
 • Napredak sopstvenim tempom

Veštine 21. veka su vašoj deci sada nadohvat ruke, zato što pre posetite LINK STEAM LAB!

Prijavite se

Kontaktirajte nas i zakažite
obilazak LINK STEAM LAB-a.

Telefon:
011 4011 223
Lokacija
Zakažite svoj prvi naučni obilazak i dajte priliku svom detetu da stekne znanja i veštine 21. veka u najmodernijem STEAM labu u Srbiji
Your message is successfully sent...
Sorry something went wrong!