STEAM LAB predstavlja jedinstven patent kompanije LINKgroup koji učenicima svih uzrasta pomaže da steknu znanja i kompetencije 21. veka. U skladu sa najsavremenijim svetskim edukativnim trendovima osmislili smo i izgradili jedinstveni interaktivni studio u kome kroz praktične primere, zabavne projekte i istraživačke aktivnosti učenici od malih nogu usvajaju važna znanja iz Nauke, Tehnologije, Inženjerstva, Umetnosti i Matematike, ali i uče kako da ta znanja kreativno primene u realnom svetu i svom svakodnevnom životu.

0
Opremljenih
učionica
0
STEAM
projekata
Zašto STEAM?

Zašto STEAM?

Deficit zaposlenih sa STEAM kvalifikacijama

Utvrđeno je da u svetu i kod nas postoji veliki nedostatak radnika sa STEAM kvalifikacijama, stoga najbolje svetske obrazovne ustanove nastoje da svoje učenike kroz interdisciplinarni pristup istovremeno obrazuju u pet akademskih disciplina: Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics.

Jedinstveni prostor za istraživanje i stvaranje

A najbolji put da se učenici na pravi način upoznaju sa STEAM oblastima jeste kroz specijalno dizajniranu STEAM LAB koji im donosi najbolje uslove za istraživanje, učenje, stvaranje. Stoga je LINKgroup napravio jedinstveni i najmoderniji STEAM LAB u svetu.

Interdisciplinarna i funkcionalna znanja

Umesto starog pristupa u kome se ove discipline predaju odvojeno kao posebni predmeti, STEAM omogućava učenicima da znanja iz ovih oblasti kreativno povežu u jednu celinu. Učenici kroz praktičan rad, kolaboraciju, pokušaje/pogreške i eksperimente ne samo da dobijaju znanja iz navedenih oblasti već se uče kako da ih sa uspehom primene u raznovrsnim realnim okolnostima.

Key study mesto za STEAM edukaciju u Srbiji

LINK STEAM LAB se nalazi u Savremenoj osnovnoj školi u Omladinskih brigada 86 na Novom Beogradu, dok su Institut za savremeno obrazovanje, Savremena osnovna škola i gimnazija koje rade pod okriljem LINKgroup zvanični predstavnici u Srbiji Science on Stage Europe - prestižne međunarodne organizacije za unapređenje i razvoj STEM obrazovanja.

Zavirite u LINK STEAM LAB

🡐🡒
Open space koncept
Interaktivni prostor
LEGO STEM setovi
9D VR StarShip i VR naočare
3D skeneri i štampači
Laptop i tablet uređaji
Sphero Mini robot
Roboti mBot i Ultimate 2.0
MeeBot Kit
LEGO Simple Machines Set
Alpha Pro i Sphero SPRK +
Ultimate Starter Learning Kit for Raspberry Pi
Interaktivna tabla i sto
Amazon Echo
i još mnogo toga

Interaktivno i savremeno okruženje

Za razliku od zastarelih koncepata i starih učionica STEAM LAB podstiče samoinicijativu kod dece, omogućavajući im da znanja stiču kroz sopstvena istraživanja, eksperimente i projekte koje su sami izabrali. Na taj način, umesto pasivni primaoci znanja, deca postaju aktivni sudeonici nastavnog procesa.

Stoga je STEAM LAB opremljen najsavremenijom tehnologijom poput laptopova, tablet uređaja, 9D VR StarShip i VR naočara, 3D štampača, robota i interaktivnih tabli kao i LEGO STEM setova za nastavu.

Znanja i veštine za uspeh u 21. veku

Zahvaljujući ovome učenici imaju pristup svim edukativnim alatima koji ih podstiču i pomažu da kreativno, svojim rukama:

 • rešavaju praktične probleme
 • grade vetroturbine
 • konstruišu solarne panele
 • koriste zupčanike i poluge
 • programiraju
 • dizajniraju i stvaraju

Tako učenici u STEAM LAB kroz sopstveno iskustvo stiču vredna znanja za 21. vek.

Fleksibilan raspored sedenja

STEAM LAB je open space prostor u kome učenici sami biraju svoje mesto za rad. Specijalno je dizajniran za projektnu nastavu, rad u timovima i kreiranje dinamičnih grupa.

Podeljeni u timove učenici imaju zajednički cilj da reše konkretan problem, a da bi to uradili moraju da razmenjuju znanja i zajednički ga primene. Uče da rade u većim timovima, sa ljudima različitim od njih i tako razvijaju liderstvo, komunikaciju i poštovanje.

Bezbednost kao imperativ

U STEAM LAB-u učenici se slobodno kreću, istražuju, eksperimentišu, realiziju individualne i timske projekte istovremeno poštujući najviše standarde bezbednosti.

STEAM LAB-om rukovode posvećeni učitelji i nastavnici koji su specijalno obučeni za ovu vrstu edukativnog rada. Njihov zadatak je da omoguće učenicima da postignu najbolje rezultate, steknu najviša znanja, istovremeno osiguravajući maksimalnu bezbednost za svakog učesnika nastave.

I nauka i kreativnost

STEAM LAB omogućava učenicima da na zabavan, praktičan i sveobuhvatan način usvajaju vredna znanja iz nauke i tehničkih disciplina, ali i da upotrebe kreativnost i umetnost kako bi postigli najbolje rezultate.

U skladu sa zahtevima današnjeg tržišta na kome znanje, kreativnost, primena i inovativnost predstavljaju ključne tačke, LINK STEAM LAB omogućava učenicima da ovladaju ovim znanjima i veštinama i tako postanu spremni za život i rad u 21. veku.

STEAM LAB razvija celoživotno učenje

Umesto bubanja suvoparnih lekcija koje se brzo zaboravljaju, deca radom u STEAM LAB imaju prilike da na nov i kreativan način usvajaju znanja kroz praksu. Na taj način stiču mnogo više od samih znanja:

 • dobijaju alate i razvijaju navike koje im omogučavaju da čitavog života posvećeno i samostalno uče i napreduju.

STEAM LAB učenici tako savladavaju najvažniju lekciju koja će im koristiti čitavog života:

 • Kako da uče.

U LINK STEAM LABU vaše dete će naučiti:

 • Da misli
 • Da postavlja pitanja
 • Da samostalno radi
 • Da fleksibilno rešava probleme

Kako sve to izgleda?

🡐🡒
Razvoj talenata i kreativnosti

Školarci u STEAM LABU uče programiranje, dizajn, matematiku, inžinjerstvo, arhitekturu, ekologiju, umetnost. Nastava se odvija kroz rad na realnim problemskim zadacima. Na primer učenici treba da osmisle sistem za navodnjavanje Marsa. Uz pomoć 9D VR StarShip oni putuju na udaljenu planetu gde se upoznaju sa terenom, izazovima i problemima koje treba da reše. Na raspolaganju su im LEGO zupčanici, poluge, turbine. Samo zajedno mogu sve spojiti, preneti na Mars i staviti u pogon.

Napredak bez straha

U STEAM LABU učenici nemaju strah od pogrešnog odgovora i neuspeha. Sa svakim novim projektom oni nadograđuje znanja i iskustva iz prethodnog, dok kroz sistem pokušaja i pogrešaka dolaze do pravog rešenja. Zbog toga su učenici oslobođeni da slobodno istražuju, postavljaju hipoteze, predlažu rešenja i na taj način postižu najbolje rezultate. Nakon svakog projekta učenici izlaze bogatiji za: nova znanja, praktična iskustva, samopouzdanje i kreativnost.

STEAM LAB - interaktivna oaza za učenje i istraživanje

STEAM LAB namenjen je svim učenicima, svim stilovima učenja, deci sa različitim talentima i afinitetima. Kreativci, logičari, praktičari i svi ostali uče, istražuju, druže se rame uz rame i postižu velike rezultate.

Stoga je LINK STEAM LAB jedinstvena oaza slobodnog, naprednog i savremenog učenja u kojoj svaki učenik pronalazi sebe, svoje talente i svoj smisao. Svako dete je jedinstveno, a u LINK STEAM LAB imaće prilike da se u potpunosti ostvari.

Zato što je LINK STEAM LAB:

 • Samostalnost u učenju
 • Jačanje slabih tačaka
 • Razvoj afiniteta
 • Aktivno učešće u nastavi
 • Learning by doing
 • Saradnja sa drugima
 • Razvijanje liderskih sposobnosti
 • Istrajnost u rešavanju problema
 • Oslobađanje kreativnosti
 • Napredak sopstvenim tempom

Budućnost učenja je tu, posetite LINK STEAM LAB!

Prijavite se

Kontaktirajte nas i zakažite
obilazak LINK STEAM LAB-a.

Telefon:
011 4011 223
Lokacija
Isporobajte uživo sve mogućnosti koje ima LINK STEAM LAB! U praksi i uslovima odlično opremljene laboratorije proverite svoje znanje i razvijajte svoje talente u različitim oblastima.
Your message is successfully sent...
Sorry something went wrong!