slajder
slajder
slajder

Ne propustite prvi „Porodični dan” u Savremenoj na Novom Beogradu!
Provedite nezaboravan dan sa svojom decom!

SPONE Sistem Stimulacije i Savremena osnovna škola vas pozivaju na jedinstvenu manifestaciju
za celu porodicu. Očekuju vas kreativne radionice, savremena edukacija, puno druženja i zabave.

Ikonica1

Manifestacija PORODIČNI DAN održava se 16. 11. 2019, od 10 do 13h, u prostorijama Savremene osnovne škole, Omladinskih brigada 86, Novi Beograd.

Ikonica2

PORODIČNI DAN je manifestacija za celu porodicu, posvećena savremenoj edukaciji, kreativnim radionicama, druženju i zabavi. Sve aktivnosti i radionice za decu i roditelje su potpuno besplatne.

Ikonica3

Opredelite se za neke od mnogobrojnih interaktivnih radionica i aktivnosti koje najviše odgovaraju vašem detetu i pružite mu priliku da kroz igru i druženje usvoji znanja iz mnogih oblasti.

Aktivnosti i radionice

za roditelje i decu od 5 do 12 godina

Na manifestaciji “Porodični dan” vas očekuje veliki broj različitih aktivnosti i radionica, kako za decu predškolskog uzrasta i školarce, tako i za roditelje.

DigiArt

Pokrenimo robota

Igre sa robotima omogućavaju deci da samostalno pokreću svog mehaničkog drugara. Zabava, stvaranje, programiranje i još mnogo toga. Razvijanje kreativnosti, logike i kritičkog mišljenja kroz „druženje” sa robotima Jimu, Alpha, Sphero i meeBot.

OKmatematika

Zabavne matematičke igre

Fundamentalna nauka predstavljena kroz igru, zabavu i dinamičnu interakciju u grupi. Osposobljavanje za rešavanje matematičkih problema u svakodnevnom životu. Matematika na malo drugačiji način.

WoWscience

Radionica crtanja i slikanja: Kreativna ruka

Kroz boje, oblike i kreativan rad koji podrazumeva slikanje, crtanje i igranje različitim materijalima deca projektuju svoj unutrašnji svet na jedinstven način. Prepoznavanje talenta u što ranijem dobu je ključno.

DigiArt

Muzička radionica – Muzikaonica

Usvajanje i raspoznavanje osnovnih muzičkih elemenata: ritam, melodija, dinamika. Prepoznavanje emocija koje određeni tonaliteti izazivaju u nama. Vizuelizacija muzike, note i puno osmeha. Da probudimo muzikalnost u nama.

DigiArt

IT kids: Mali programeri kreiraju prve igrice

Deca se upoznaju sa konceptom blok programiranja koristeći neopisivo lak i zabavan Coding Awbie. Spajajući magnetne blokove ispred iPada, vaše dete piše svoj prvi program i upravlja junakom igrice vodeći ga kroz različite izazove. Umesto da pasivno igraju, oni postaju kreativni stvaraoci igrica.

OKmatematika

Govorno-jezička stimulacija „Deca od reči”

Deca će na kreativnim vežbama sa stručnjacima iz ove oblasti raditi na podsticanju razvoja pažnje, pamćenja, komunikacije, govora, jezika, grafomotornih sposobnosti, vizuelno-motorne koordinacije i razvijanju fonološke svesti, kao i razvoju sposobnosti koje doprinose boljoj adaptaciji deteta u širu socijalnu sredinu.

DigiArt

Kreativna psihodramska radionica „Moć igre”

Važno je da deca nauče da prirodno i slobodno izražavaju svoja unutrašnja stanja i osećanja kako bi se razvijala u zdrave ličnosti. Na ovoj radionici kroz igru mogu da izraze problem koji imaju, a kroz različite uloge da spontano dođu do rešenja, kao i da jačaju samopoštovanje i razvijaju socijalne veštine, maštu i kreativnost.

DigiArt

VR edukativno putovanje

Uz VR naočare ćemo posetiti Kinu, London, Pariz, Dubai i Egipat, obići ceo svet, ali i zakoračiti na Mars. Letećete iznad planina, plivati sa ajkulama, posetiti piramide, upoznati brojne životinje, različite kulture i kroz više od 500 aktivnosti naučiti mnogo toga, kroz zabavu. ClassVR je jedan od razloga zašto učenici u Savremenoj obožavaju učenje.

OKenglish

Fizičke aktivnosti – Sportić

Predstavljanje značaja zdravog tela i usađivanja navike o svakodnevnom vežbanju kod dece.
Deca rade pažljivo izabrane bazične vežbe sa edukativnim segmentima za pravilan psihofizički razvoj. Motorički poligoni spretnosti, merenje visine i težine, procena i aktivacija – zabava za sve.

WoWscience

Kahoot kviz: Prepoznaj bajku

Zabavan kviz na kom će deca, koristeći interaktivnu platformu Kahoot na tablet uređajima, testirati svoje poznavanje bajki i najpoznatijih animiranih priča. Tokom kviza deca će steći nove veštine, naučiti mnoge interesantne stvari, nadmetati se sa svojim vršnjacima i sjajno zabaviti.

OKenglish

Psihološka procena statusa i afiniteta deteta

Stručni tim vam pomaže da na vreme prepoznate i procenite afinitete vašeg deteta, njegove mogućnosti i talente, trenutni razvojni status, sposobnosti i zrelost i usmerite dete u pravom smeru, tamo gde će moći da ostvari svoj pun potencijal.

ZaRoditelje

ZA RODITELJE: Kratka predavanja i savetovanje

Pored zajedničkih radionica sa decom, roditelji će moći da pogledaju edukativne filmove, da učestvuju na zanimljivim predavanjima i da od psihologa i logopeda dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa celokupnim razvojom deteta.

Šta dobijate?

Posećivanjem manifestacije „Porodični dan” vi i vaše dete ćete dobiti čitav niz zanimljivih aktivnosti koje zajedno čine jedno nezaboravno iskustvo.

SavremenaGimnazija

Savete brojnih stručnjaka

SavremenaGimnazija

Učestvovanje u interaktivnim radionicama

SavremenaGimnazija

Podsticanje kreativnosti kroz igru

SavremenaGimnazija

Prijatan boravak u prostorijama Savremene osnovne škole

SavremenaGimnazija

Rad na najsavremenijim tehnologijama

SavremenaGimnazija

Upoznavanje sa edukativnim aplikacijama

SavremenaGimnazija

Nova poznanstva i druženje

SavremenaGimnazija

Savetovalište za roditelje

O organizatorima


SPONE Sistem Stimulacije je program za decu i roditelje koji kroz međusobno povezivanje i multidisciplinarnu saradnju profesionalaca realizuju društveno korisne projekte radi zajedničkog rada na unapređivanju kvaliteta formalnog i neformalnog obrazovanja, edukaciji odraslih, dece i omladine, kao i stvaranju humanog, bezbednog i zdravog okruženja za život i rad svih građana Srbije, pre svega, dece i omladine.


Savremena osnovna škola je jedinstveni sistem Future Ready obrazovanja u regionu, koji su akreditovali Ministarstvo Republike Srbije i Univerzitet u Kembridžu i koji kroz savremen, interaktivan i kreativan način obezbeđuje deci maksimalne rezultate u postizanju visokih akademskih ciljeva. Nastava se odvija na srpskom ili engleskom jeziku, personalizovana je i strogo fokusirana na prepoznavanje dečjih talenata, razvijanje kritičkog mišljenja, poštovanje različitosti, kao i na to da je rad ono što nas dovodi do uspeha i da su prijateljstva ulaganje u budućnost. Ono što ovu školu čini drugačijom nisu samo najsavremenije opremljene prostorije i inovativan pristup radu već i profesori modernih shvatanja, koji kroz mentorski rad sa puno ljubavi i entuzijazma kod učenika razvijaju unutrašnju motivaciju i potrebu da se kroz nova saznanja usavršavaju. Savremena je stvarno drugačija – škola u koju se ide sa osmehom!


Prijavite se na vreme

Da biste učestvovali u „Porodičnom danu”, koji se održava u subotu, 16. 11. 2019, od 10 do 13h, u prostorijama Savremene osnovne škole (Omladinskih brigada 86, Novi Beograd), potrebno je samo da se što pre prijavite. Sve aktivnosti i radionice su potpuno besplatne, ali je broj mesta strogo ograničen.
Važno: Molimo sve prijavljene da dođu na vreme – u 10h, jer naknadno uključivanje u radionice neće biti moguće.

„Porodični dan” za decu i roditelje – zabavno, stimulativno, edukativno
Vidimo se!

LOKACIJA

Omladinskih brigada 86,
Novi Beograd

011 4011 223

www.savremena-osnovna.edu.rs