slajder
slajder
slajder

Ne propustite „Porodični dan”!
Provedite još jedan nezaboravan dan sa svojom decom!

SPONE Sistem Stimulacije i Savremena osnovna škola vas pozivaju na jedinstvenu manifestaciju
za celu porodicu. Očekuju vas kreativne radionice, savremena edukacija, puno druženja i zabave.

Ikonica1

Manifestacija PORODIČNI DAN se održava 8.6.2019, od 10 do 13h, u prostorijama Savremene osnovne škole i gimnazije, Masarikova 5 (Palata Beograd), ulaz iz Kralja Milana.

Ikonica2

PORODIČNI DAN je manifestacija za celu porodicu, posvećena savremenoj edukaciji, kreativnim radionicama, druženju i zabavi. Sve aktivnosti i radionice za decu i roditelje su potpuno besplatne.

Ikonica3

Opredelite se za neke od mnogobrojnih interaktivnih radionica i aktivnosti koje najviše odgovaraju vašem detetu i pružite mu priliku da kroz igru i druženje usvoji znanja iz mnogih oblasti.

Aktivnosti i radionice

za roditelje i decu od 5 do 12 godina

Na manifestaciji “Porodični dan” vas očekuje veliki broj različitih aktivnosti i radionica, kako za decu predškolskog uzrasta i školarce, tako i za roditelje.

DigiArt

Pokrenimo robota

Igre sa robotima omogućavaju deci da samostalno pokreću svog mehaničkog drugara. Zabava, stvaranje, programiranje i još mnogo toga. Razvijanje kreativnosti, logike i kritičkog mišljenja kroz „druženje” sa robotima Jimu, Alpha, Sphero i meeBot.

OKmatematika

Zabavne matematičke igre

Fundamentalna nauka predstavljena kroz igru, zabavu i dinamičnu interakciju u grupi. Osposobljavanje za rešavanje matematičkih problema u svakodnevnom životu. Matematika na malo drugačiji način.

WoWscience

Radionica crtanja i slikanja: Kreativna ruka

Kroz boje, oblike i kreativan rad koji podrazumeva slikanje, crtanje i igranje različitim materijalima deca projektuju svoj unutrašnji svet na jedinstven način. Prepoznavanje talenta u što ranijem dobu je ključno.

DigiArt

Muzička radionica – Muzikaonica

Usvajanje i raspoznavanje osnovnih muzičkih elemenata: ritam, melodija, dinamika. Prepoznavanje emocija koje određeni tonaliteti izazivaju u nama. Vizuelizacija muzike, note i puno osmeha. Da probudimo muzikalnost u nama.

DigiArt

IT kids: Mali programeri kreiraju prve igrice

Deca se upoznaju sa konceptom blok programiranja koristeći neopisivo lak i zabavan Coding Awbie. Spajajući magnetne blokove ispred iPada, vaše dete piše svoj prvi program i upravlja junakom igrice vodeći ga kroz različite izazove. Umesto da pasivno igraju, oni postaju kreativni stvaraoci igrica.

ProveraPotencijala

Provera potencijala za predškolce

Saznajte da li je vaše dete zrelo za polazak u školu i kako da ga što bolje pripremite, kao i koji su njegovi najveći potencijali i talenti, a na čemu treba dodatno da radite sa njim. Deca uz vođstvo psihologa rešavaju zanimljive zadatke na tablet uređajima, a na osnovu toga roditelji na mejl dobijaju detaljan personalizovan izveštaj o sposobnostima svog deteta.

DigiArt

Kreativna psihodramska radionica „Moć igre”

Važno je da deca nauče da prirodno i slobodno izražavaju svoja unutrašnja stanja i osećanja kako bi se razvijala u zdrave ličnosti. Na ovoj radionici kroz igru mogu da izraze problem koji imaju, a kroz različite uloge da spontano dođu do rešenja, kao i da jačaju samopoštovanje i razvijaju socijalne veštine, maštu i kreativnost.

DigiArt

VR edukativno putovanje

Uz VR naočare ćemo posetiti Kinu, London, Pariz, Dubai i Egipat, obići ceo svet, ali i zakoračiti na Mars. Letećete iznad planina, plivati sa ajkulama, posetiti piramide, upoznati brojne životinje, različite kulture i kroz više od 500 aktivnosti naučiti mnogo toga, kroz zabavu. ClassVR je jedan od razloga zašto učenici u Savremenoj obožavaju učenje.

OKenglish

Fizičke aktivnosti – Sportić

Predstavljanje značaja zdravog tela i usađivanja navike o svakodnevnom vežbanju kod dece.
Deca rade pažljivo izabrane bazične vežbe sa edukativnim segmentima za pravilan psihofizički razvoj. Motorički poligoni spretnosti, merenje visine i težine, procena i aktivacija – zabava za sve.

WoWscience

Kahoot kviz: Prepoznaj bajku

Zabavan kviz na kom će deca, koristeći interaktivnu platformu Kahoot na tablet uređajima, testirati svoje poznavanje bajki i najpoznatijih animiranih priča. Tokom kviza deca će steći nove veštine, naučiti mnoge interesantne stvari, nadmetati se sa svojim vršnjacima i sjajno zabaviti.

ZaRoditelje

ZA RODITELJE: Kratka predavanja i savetovanje

Zanimljiva predavanja i radionice na teme koje zanimaju roditelje: kako da radite na samopouzdanju svog deteta, kako se roditelji osećaju kada njihova deca krenu u školu i koja su njihova očekivanja, koji su izazovi roditeljstva u digitalnom dobu – kako naći pravu meru u upotrebi tehnologije.

Šta dobijate?

Posećivanjem manifestacije „Porodični dan” vi i vaše dete ćete dobiti čitav niz zanimljivih aktivnosti koje zajedno čine jedno nezaboravno iskustvo.

SavremenaGimnazija

Savete brojnih stručnjaka

SavremenaGimnazija

Učestvovanje u interaktivnim radionicama

SavremenaGimnazija

Podsticanje kreativnosti kroz igru

SavremenaGimnazija

Prijatan boravak u prostorijama Savremene osnovne škole i gimnazije

SavremenaGimnazija

Rad na najsavremenijim tehnologijama

SavremenaGimnazija

Upoznavanje sa edukativnim aplikacijama

SavremenaGimnazija

Nova poznanstva i druženje

SavremenaGimnazija

Savetovalište za roditelje

O organizatorima


SPONE Sistem Stimulacije je program za decu i roditelje koji kroz međusobno povezivanje i multidisciplinarnu saradnju profesionalaca realizuju društveno korisne projekte radi zajedničkog rada na unapređivanju kvaliteta formalnog i neformalnog obrazovanja, edukaciji odraslih, dece i omladine, kao i stvaranju humanog, bezbednog i zdravog okruženja za život i rad svih građana Srbije, pre svega, dece i omladine.


Savremena osnovna škola je jedinstveni sistem Future Ready obrazovanja u regionu, koji su akreditovali Ministarstvo Republike Srbije i Univerzitet u Kembridžu i koji kroz savremen, interaktivan i kreativan način obezbeđuje deci maksimalne rezultate u postizanju visokih akademskih ciljeva. Nastava se odvija na srpskom ili engleskom jeziku, personalizovana je i strogo fokusirana na prepoznavanje dečjih talenata, razvijanje kritičkog mišljenja, poštovanje različitosti, kao i na to da je rad ono što nas dovodi do uspeha i da su prijateljstva ulaganje u budućnost. Ono što ovu školu čini drugačijom nisu samo najsavremenije opremljene prostorije i inovativan pristup radu već i profesori modernih shvatanja, koji kroz mentorski rad sa puno ljubavi i entuzijazma kod učenika razvijaju unutrašnju motivaciju i potrebu da se kroz nova saznanja usavršavaju. Savremena je stvarno drugačija – škola u koju se ide sa osmehom!


Prijavite se na vreme

Da biste učestvovali u „Porodičnom danu”, koji se održava u subotu, 8.6.2019, od 10 do 13h u prostorijama Savremene osnovne škole i gimnazije u Palati Beograd, potrebno je samo da se što pre prijavite. Sve aktivnosti i radionice su potpuno besplatne, ali je broj mesta strogo ograničen.
Važno: Molimo sve prijavljene da dođu na vreme u 10h jer nakandno uključivanje u radionice neće biti moguće.

„Porodični dan” za decu i roditelje – zabavno, stimulativno, edukativno
Vidimo se!

LOKACIJA

Masarikova 5, palata Beograd, ulaz iz Kralja Milana

www.savremena-osnovna.edu.rs