Test za roditelje

Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi

PREDSEDNIK KOMPANIJE

Prof. dr Valentin Kuleto je predsednik međunarodne kompanije LINK group (www.link-group.eu), koja posluje u više evropskih zemalja. LINK group je regionalni lider u oblasti profesionalnog obrazovanja, obrazovanja na daljinu i obrazovnog softvera.

Dr Kuleto je osnivač Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije (www.its.edu.rs), visokoškolske ustanove posvećene obrazovanju inženjera iz oblasti programiranja, elektronskog poslovanja, računarske multimedije i IT menadžmenta.

Takođe je osnivač dve privatne srednje škole: Srednje škole za informacione tehnologije (www.iths.edu.rs) i Savremene gimnazije (www.savremena-gimnazija.edu.rs).

Magistrirao je u oblasti teorijske zasnovanosti implementacije softverske platforme za učenje na daljinu i doktorirao na istraživanjima problema adaptabilnog personalizovanog modela sistema za učenje na daljinu.

Projektant je, idejni začetnik i vođa projekta realizacije obrazovnih softverskih rešenja: prve domaće softverske platforme za učenje na daljinu – LINK Distance Learning System, informacionog sistema za visoko i srednje obrazovanje i softvera za testiranje i učenje – Testing and Learning System.

Osim toga, pod njegovim vođstvom su kroz kompaniju SoftLINK (www.link-softsolutions.com) realizovana brojna poslovna softverska rešenja, od kojih izdvajamo sledeća: sistem za upravljanje ljudskim resursima – Human Resources Information System, softver za upravljanje web portalima – Content Management System i generalni upravljački informacioni sistem za mala i srednja preduzeća – Business Information System.

Objavio je više stručnih radova izlaganih na domaćim i međunarodnim skupovima, iz oblasti elektronskog poslovanja, projektovanja i primene obrazovnog softvera i učenja na daljinu.

Vodio je i uspešno realizovao veliki broj softverskih projekata korporativnog zahvata, projekata poslovanja zasnovanog na internetu, kao i implementacije softverskih rešenja u visokoškolskim ustanovama. Posebno se ističe njegova ideja široke primene e-marketinga u obrazovanju, jedinstvena u regionu.

Rezultat njegovog rada je i prva obrazovna televizija u regionu – ObrazovnaTV.

Aktivnosti prof. dr Kuleta u visokom i srednjem obrazovanju prvenstveno su usmerene na promociju obrazovanja kao najvažnijeg pokretača razvoja privrede i društva, kao i na neprestano poboljšanje kvaliteta nastave, istraživanja i razvoja, kako u okviru obrazovnih ustanova koje vodi tako i u kompaniji LINK group u celini.

Više o profesionalnim aktivnostima i interesovanjima prof. dr Kuleta možete saznati na njegovom profesionalnom blogu www.valentinkuleto.com

Prijavite se

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »