Howard Gardner's Theory of Multiple Intelligences

Koji tip inteligencije je najizraženiji kod vašeg deteta?

Da li ste se pitali zašto vašem detetu neke stvari idu sa lakoćom, dok za druge mora da uloži malo više truda?

Nasuprot zastarelom viđenju da postoji samo jedna inteligencija, koja se meri standardnim testovima za inteligenciju, Hauard Gardner, čuveni profesor sa Harvarda, ustanovio je da u svakom čoveku postoji čak osam nezavisnih tipova inteligencije podjednako važnih za školovanje: Nature smart, People smart, Number smart, Picture smart, Music smart, Body smart, Word smart, Self smart.

Saznajte koji su tipovi inteligencije najrazvijeniji kod vašeg deteta i kako mu u skladu sa tim možete pomoći da postigne bolje rezultate u svim oblastima školovanja.

brain

Zašto je važno da znate koja inteligencija je najjača kod vašeg deteta?

Ovo revolucionarno otkriće dovelo je do važnog saznanja: ne učimo svi na iste načine. Svako dete poseduje svaku od osam inteligencija, međutim, nisu sve podjednako razvijene. Od toga koji su tipovi inteligencije dominantni kod vašeg deteta zavisiće i to koji su stilovi učenja kod njega najefektniji.

To znači da je potrebno da se njegovo učenje prilagodi tipovima inteligencije koji su kod njega najrazvijeniji, što drastično povećava šanse vašeg deteta za uspeh u životu.

Upravo to je ono što vam ovaj test otkriva. Pomoći će vam da bolje shvatite svoje dete, da mu pomognete da od malih nogu razvija svoje talente i da postiže najbolje rezultate na osnovu svojih jačih strana.

    Rešavanjem ovog testa saznaćete:

  • koji su tipovi inteligencije najrazvijeniji kod vašeg deteta;
  • kako se to ispoljava u njegovom svakodnevnom životu;
  • koje će predmete preferirati u školi;
  • kako da mu pomognete da postane uspešno iz svih predmeta;
  • koji su stilovi učenja najbolji za njega;
  • na koje bi dodatne sekcije i vannastavne aktivnosti trebalo da usmerite svoje dete;
  • koja su neka od budućih zanimanja vašeg deteta.

  • Moje dete ima godina.