9D VR Starship – prošlost, sadašnjost i budućnost na istom mestu

U Savremenoj osnovnoj školi znamo da učenje kroz zabavu daje najbolje rezultate. Zato sa ponosom možemo da kažemo da je Savremena prva škola u Srbiji čiji učenici imaju priliku da usvajaju nova znanja pomoću najsavremenijeg 9D VR Starshipa.

Savremeni osnovci svakodnevno uče, istražuju, druže se i zabavljaju dok se voze Sunčevim sistemom, upravljaju sankama Deda Mraza ili spuštaju niz rolerkoster od koga zastaje dah. Na raspolaganju nam je više od 100 edukativnih filmova u 9D tehnologiji, koji na nov i zanimljiv način unapređuju znanje svih nas.

Upoznajemo se s anatomijom ljudskog tela, ronimo okeanima i morima, nadlećemo najdivnije planinske vence, hodamo sa dinosaurusima, obilazimo najlepše gradove na svetu… I to sve pomoću Starshipa, VR uređaja najnovije genaracije, koji spaja prošlost, sadašnjost i budućnost, a gde zabava i učenje imaju isto značenje.

Simulator sredine
6DOF platforma
s organskom presvlakom
Stepenice
Kostur Starshipa
koji menja boju
Udobna sedišta

Šta nam sve nudi
VR Starship

Više od 100
putovanja

Na raspolaganju nam je veliki broj kratkih filmova pomoću kojih možemo da otputujemo na razne destinacije i naučimo mnogo toga novog i korisnog.

Udobno se
smestite

Svemirski brod nikada nije bio atraktivniji uz izuzetno udobna sedišta, koja omogućavaju fantastično iskustvo.

Doživljaj od
360 stepeni

Lakim upravljanjem Starshipom deca mogu nove situacije u kojima se nađu da dožive u punom sjaju posmatrajući svet kroz ugao od 360 stepeni.

Uživanje s još
5 drugara

Starship je tako projektovan da u njemu u istom trenutku može da se „provoza” šest osoba, jer su zabava i učenje najbolji u društvu.

Specijalni
efekti

Učenici imaju osećaj da lete, osećaju jako duvanje vetra, mogu da dodirnu dinosauruse ili da zaplivaju zajedno s delfinima. Tokom putovanja 9D Starshipom uživa se svim čulima.

Savršeni
slika i zvuk

Visoka rezolucija slike i odličan zvuk još više pojačavaju utisak da ste otputovali na odabranu destinaciju.

600 sekundi
budućnosti

Filmovi koji se puštaju u Starshipu posebno su napravljeni za ovaj uređaj i njihov broj raste iz meseca u mesec. Nijedan nije duži od 10 minuta, te drže pažnju svim uzrastima.

Zabava
zagarantovana

Iako VR Starship ima prevashodnu namenu da pomogne u edukaciji, on je nezamenljiv i tokom odmora i igre.

Od šetnje s dinosaurusima
do hodanja po Saturnu

Mogućnosti VR Starshipa su ogromne i on u Savremenoj osnovnoj školi ima dvostruku ulogu. Najpre je savršen nastavnik od koga može da se nauči mnogo toga novog i zanimljivog, ali može biti i najbolji prijatelj koji će se uvek s vama igrati onoga što je vama najdraže. A izbor je ogroman.

Filmovi koji se mogu reprodukovati putem 9D VR Starshipa traju od dva do deset minuta, a njihov sadržaj je raznovrstan. Ima onih koji služe kao pomoć prilikom obrade naučnog programa, drugi su namenjeni za istraživanje prirodnih bogatstava, kao i neistraženog prostranstva univerzuma, a ima i filmova koji služe isključivo za odmor i razonodu.

Zbog jednostavnijeg snalaženja, svi filmovi su podeljeni u nekoliko osnovnih kategorija, u okviru kojih se kriju prave riznice znanja! Izdvajamo nekoliko najzanimljivijih oblasti.

Dolina dinosaurusa

Nezaboravna vožnja rolerkosterom kroz davno doba dinosaurusa i upoznavanje s ovim divnim životinjama kojih nažalost više nema.

Destinacija: Saturn

Moguće je putovati ne samo van Zemlje već i izvan njene galaksije, ali pre napuštanja Mlečnog puta pruža se mogućnost posete Saturnu i Marsu.

Kip slobode

Najpoznatiji američki spomenik nalazi se u Njujorku i moguće ga je posetiti, a da se ne mrdne iz Beograda i kroz to putovanje se upoznaju brojni američki običaji.

Zvezdani ratovi

Pruža se mogućnost upravljanja čuvenim tenkom „Republic fighters” iz jedne od najpoznatijih i najvoljenijih ekranizovanih naučnofantastičnih priča i učestvovanja u borbi protiv zlih sila.

Borba vitezova i zmajeva

Ulaznica za mesto u prvom redu mitske borbe hrabrih vitezova protiv strašnih zmajeva, ali se oči moraju širom otvoriti da bi se izbegle strele koje lete na sve strane.

Podvodne avanture

Vodena prostranstva uvek su izazivala divljenje, pogotovo zbog svega onoga što se nalazi u njihovim neistraženim dubinama, koje kriju divne prizore, ali i velike opasnosti.

Uvod u anatomiju

Jedinstvena prilika da se upozna anatomija tela, odnosno da se vidi na koji način funkcioniše jedan od najsavršenijih mehanizama prirode – ljudsko telo.

Virtuelna realnost
olakšava učenje

U situacijama u kojima smo bili direktni učesnici daleko se lakše i brže uči nego kada usvajamo znanje čitajući. Upravo u tim naučnim tvrdnjama ogleda se najveća prednost koju virtuelna realnost donosi procesu edukacije.

Mogućnost da se otputuje na udaljena mesta ili uđe unutar ljudskog tela od neprocenjivog su značaja za nauku i obrazovanje. Ljudski mozak te virtuelne ture prihvata kao nešto što se zaista dogodilo i zbog toga je doživljeno iskustvo toliko stvarno i trajno ostaje u našoj memoriji.

Ta iskustva mogu se uspešno koristiti u više grana nauke, kao što su medicina, istorija, geografija i matematika, i zbog toga s ponosom ističemo da Savremena osnovna škola prva u Srbiji koristi 9D Starship u procesu obrazovanja.

Studije iz 2019. dokazale su da je znanje usvojeno pomoću neke vrste virtuelne realnosti 9% trajnije, odnosno ostaje duže u glavi. Pored toga, studija je pokazala i da su učenici koji su imali prilike da na času biologije usvajaju znanja kombinovanjem virtuelne realnosti i klasičnih edukativnih metoda ostvarivali bolje rezultate od onih koji nisu.