Savremena tehnologija u nastavi

Do novih znanja kroz upoznavanje tehnologije

Tokom školovanja u Savremenoj osnovnoj školi koristi se najmodernija tehnologija koja je pažljivo izabrana kako bi deci olakšala usvajanje novih znanja na zanimljiv i efikasan način. Osim klasičnih veština i kompetencija koje se stiču od prvog do osmog razreda, u Savremenoj će se deca u sklopu dodatnih programa upoznavati i sa sledećim tehnologijama i tako zapravo napraviti svoje prve korake u IT svetu.

Laptopovi i iPadi najnovije generacije

Savremeni školarci će tokom školovanja moći da koriste laptopove i tablet uređaje poslednje generacije. Kombinacija ovih uređaja i edukativnih programa omogućiće im da usvajaju znanja kroz istraživanje i zabavu.

Sphero Mini robot

Reč je o višenamenskom edukativnom sredstvu koje se upotrebljava na specijalno dizajniranom poligonu. U radu sa ovim robotom vaše dete razvija različite kompetencije – od STEAM-a, preko jezika, do logičkog i kreativnog razmišljanja.

Roboti mBot i Ultimate 2.0

Pomoću ovih robota školarci razvijaju znanja iz inženjeringa i matematike. Osnovci sklapaju robote na više od 20 načina, a potom ih pomoću jednostavnog blok kodiranja programiraju da izvršavaju različite komande.

MeeBot Kit

Pomoću ovog seta osnovci bez ikakvog alata sklapaju i dizajniraju robota. Nakon toga, koristeći već poznatu Swift platformu, programiraju ga da se kreće na različite načine.

LEGO Simple Machines Set

Pomoću LEGO kockica namenjenih za edukaciju i usvajanje STEM znanja, vaše dete gradi zupčanike, poluge, točkove i osovine i tako uči o njihovom funkcionisanju.

Alpha Pro i Sphero SPRK +

Ovi roboti predstavljaju STEM alate i namenjeni su deci starijeg uzrasta kako bi naučila da programiraju u kodu i dodatno razvila znanja iz nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike.

Ultimate Starter Learning Kit for Raspberry Pi

Set se sastoji iz više od 50 elektronskih komponenata i 180 delova i omogućava detetu da iskaže svoju kreativnost bez softverskih i hardverskih ograničenja. Pomoću ovog sredstva vaše dete savladava osnove Linux programiranja i elektronike.

3D olovka, štampač i skener

3D olovka omogućava osnovcima da crtaju u tri dimenzije, direktno stvarajući opipljive predmete. 3D štampač štampa objekte sloj po sloj i tako stvara sve – od delova za mašine, preko igračaka, do ljudskih organa. 3D skener prikuplja informacije o trodimenzionalnim objektima i na osnovu njih stvara digitalni model.

Interaktivna tabla

Zahvaljujući ovakvoj tabli predavač može da koristi različite materijale na radnoj površini; da markira, uvećava, podvlači i crta pomoću dodira. Na taj način deca lakše prate gradivo i imaju mogućnost da lekcije čuvaju na svojim uređajima putem opcije za deljenje.

Amazon Echo

Reč je o uređaju sa ugrađenom osetljivošću na glas. Školarci postavljaju niz pitanja i dobijaju odgovore o prirodnim pojavama, istorijskim događajima, sadržaju knjiga i slično.

Interaktivni sto

Uređaj koji reaguje na dodir i dizajniran je tako da ga upotrebljava više osoba odjednom. Na taj način polaznici se uče timskom radu dok usvajaju znanja kroz igru.

Samsung Gear VR

Naočare za virtuelnu realnost omogućavaju učenicima vizuelizaciju gradiva i tako im pomažu da se što bolje unesu u nastavni proces i dobiju potrebne informacije.

9 D VR

9D VR Simulator stvara trodimenzionalni virtuelni svet pomoću računarske simulacije, pružajući učenicima vizuelno, auditivno, taktilno i druga čulna iskustva. Dok ga koriste, učenici mogu da posmatraju trodimenzionalne stvari, i to u realnom vremenu.

MiRo-E robot

Neizostavan deo našeg STEAM laba, MiRo-E, napredni je interaktivni robot ljubimac koji je specijalno napravljen da učenicima olakša usvajanje znanja iz programiranja i STEAM predmeta, ali i pomogne u razvijanju problem solving pristupa i lateralnog razmišljanja i oslobađanju kreativnosti.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »