Savremena priprema osnovce za budućnost

Future ready school

da vaše dete bude deo budućnosti obrazovanja

Stari školski sistem je, izgleda, zaboravio jednu stvar: cilj svakog obrazovanja je pripremanje za budućnost.

Da bi osposobila decu za budućnost, škola mora da bude u skladu sa svojim vremenom. Od interaktivne nastave u kojoj se koristi najnovija tehnologija u edukativne svrhe, do dizajna učionica i čitave zgrade – Savremena osnovna škola je Future Ready škola, u pravom smislu te reči.

Future Ready koncept

Nastava u školi 21. veka izgleda drugačije od one koju su pohađale prethodne generacije: predavači i učenici koriste moderna dostignuća poput:

  • interneta,
  • kompjutera i iPada,
  • 3D štampača, skenera i olovaka
  • i drugih savremenih uređaja koji proces učenja podižu na viši nivo.

Drugim rečima, savremena tehnologija postaje sastavni deo obrazovnog procesa.

U razvijenim zemljama to je postala odavno, dok u Srbiji svoje obrise počinje da dobija u modernim školama kakva je Savremena.

Međutim, u mnogim školama nastava se izvodi kao i pre tehnološke revolucije.

Savremena tehnologija

Učionice Savremene osnovne škole  pažljivo su dizajnirane i opremljene najnovijim tehnološkim uređajima, kao što su laptopovi.

Zato je nastao koncept Future Ready School, koji kombinuje kvalitetno obrazovanje i upotrebu savremene tehnologije u nastavi za sticanje primenjivih i funkcionalnih znanja.

Generacija današnjih osnovaca stupa u dodir sa IT uređajima i pre nego što progovore, a Future Ready škola tu činjenicu koristi u obrazovne svrhe, pa se u njoj kroz edukativnu upotrebu tehnologije obraća deci jezikom koji razumeju tako što im prenosi kvalitetna znanja neophodna da bi se suočila sa potrebama sveta u kome žive.

PREDNOSTI FUTURE READY ŠKOLE

Koncept Future Ready School podrazumeva školu koja decu priprema za budućnost tako što im pruža neophodna znanja i načine kako da ih primene u savremenom svetu.

Pored temeljnog znanja, učenici Future Ready škole ovladavaju korišćenjem informacionih tehnologija koje im omogućavaju nesmetan pristup informacijama i njihovom organizovanju radi postizanja profesionalnog uspeha u budućnosti.

FLEKSIBILAN PROSTOR ZA AUTENTIČAN DOŽIVLJAJ

Da bi bilo efektno, obrazovanje treba da bude dinamičan proces koji podstiče učenike da sami postanu aktivni učesnici, umesto da budu pasivni primaoci znanja.

Zato i prostor u kom se edukacija odvija mora da oslikava tu dinamiku. Fleksibilne učionice podrazumevaju mogućnost da dete samo bira mesto na kom će sedeti i da ga po svojoj želji menja.

Ovakve učionice idealne su za formiranje manjih grupa za rad i projektnu nastavu.

ŠKOLE SA FLEKSIBILNIM RASPOREDOM SEDENJA
UČENIČKE OCENE BOLJE ZA 75%
UČENIČKA ANGAŽOVANOST VEĆA ZA 80%

U fleksibilnim učionicama učenik doživljava školu kao blizak prostor u kom može da uči onako kako to radi i kod kuće, dok mu rad u malim grupama pomaže da razvije kooperativne sposobnosti i kreativno razmišljanje.

Znate i sami da savremeni radni prostori sve više postaju open space prostorije u kojima je zaposlenima dozvoljeno da biraju mesto koje im odgovara i sa kog su najefikasniji.

FUTURE READY U SAVREMENOJ I TEHNOLOŠKI OPREMLJENE UČIONICE

Ali, Future ready učionice opremljene su najsavremenijom tehnologijom koja omogućava da časovi budu interaktivni i zanimljivi.

Ovakva nastava obezbeđuje bolji protok informacija i momentalnu proveru naučenog, a nastavnici moraju stalno da se usavršavaju kako bi svojim učenicima pružili što kreativnije i efikasnije časove.

Učenici Savremene svoje časove pohađaju u moderno opremljenim, fleksibilnim učionicama. Reč je o pametnim prostorijama dizajniranim za što bolji i efikasniji nastavni proces. Upoznajte:

Intelligent Classroom

Intelligent Classroom je jedinstveni patent LINK groupa, osnivača Savremene osnovne škole i do sada je dao odlične rezultate.

Intelligent classroom

Jedinstveni patent LINK groupa – Pametna učionica – predstavlja prostor za neometani razvitak vašeg deteta.

U savremenoj učionici opremljenoj poput Google prostorija za edukaciju, uz upotrebu najnovije tehnologije, interneta i multimedijalnih sadržaja, vaše dete nalazi mesto gde je učenje zabavan i interaktivan proces. Drugim rečima, drago mesto na koje se dolazi sa osmehom i odakle se odlazi sa kvalitetnim i primenjivim znanjem. Tamo gde udoban prostor, napredna tehnologija i posvećeni predavači čine spoj za obrazovanje 21. veka.

Pametna učionica poboljšava glavne odlike koje su garancija uspešnog obrazovnog procesa:

%
Interaktivnost
%
MOTIVACIJA
%
KREATIVNOST
%
Fleksibilnost

Dokazano je da u prijatnom prostoru i uz upotrebu savremene tehnologije đaci lakše i sa razumevanjem usvajaju gradivo, koje su zatim sposobni da primenjuju u svakodnevnom životu.

Neka od sredstava napredne tehnologije u Savremenoj koja su na raspolaganju vašoj deci i koja obrazovni proces podižu na viši nivo su:

SAVREMENA – ŠKOLA KOJA PRIPREMA DECU ZA BUDUĆNOST

Informatička pismenost neophodna je za uspeh u svetu 21. veka, ali donosi i više od toga, jer čini proces učenja zabavnim i efikasnim.

Zato dozvolite svom detetu da od malih nogu tehnologiju upotrebljava na konstruktivan i edukativan način.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »