Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi
Kembridž akreditacije

CAMBRIDGE CHECKPOINT TESTOVI

Internacionalna potvrda napretka vašeg deteta

Cambridge Primary Checkpoint i Lower Secondary Checkpoint testovi koriste se za evaluaciju napretka učenika koji pohađaju nastavu po Cambridge International ili Kombinovanom – bilingvalnom programu.

Školski autobus

Njihov osnovni cilj je da se utvrdi stepen napretka učenika i njegova spremnost za nastavak školovanja.

Procena napretka mlađih osnovaca

Cambridge Primary Checkpoint testovi kreirani su u internacionalnom Cambridge centru za ispite i služe za procenu znanja najmlađih školaraca (od 6 do 11 godina). Prilagođeni su i učenicima kojima engleski nije maternji jezik. Podrazumevaju testiranje znanja iz engleskog, matematike i nauke i dobar su pokazatelj učenikovih snaga i slabosti pre nego što napreduje u sledeću etapu učenja (od 5. do 8. razreda).

Testovi za starije osnovce

Cambridge Lower Secondary Checkpoint testovi napravljeni su tako da procene učenička dostignuća od 5. do 8. razreda. Na osnovu njihovih rezultata utvrđuje se napredak školaraca i njihova spremnost za nastavak školovanja po Cambridge programu (Secondary 2) u gimnaziji. Testovi uključuju proveru znanja iz engleskog, matematike i nauke i prilagođeni su učenicima kojima je engleski drugi jezik.

Internacionalna i nezavisna evaluacija učenika

Testovi se dalje šalju na Univerzitet u Kembridžu na evaluaciju i predstavljaju internacionalnu potvrdu učenikovog znanja.

Svaki školarac dobija detaljan izveštaj o tome kako je uradio test, kao i opisnu ocenu koja pomaže školi da dodatno personalizuje kurikulum, a roditeljima pruža još bolji uvid u napredak njihovog deteta.

Cambridge Primary Checkpoint i Cambridge Lower Secondary Checkpoint testovi održavaju se dva puta godišnje: u maju i oktobru.

Za unapređen nastavni proces

Opisni izveštaji o učeničkim rezultatima iz Cambridge internacionalnog centra za ispite omogućavaju učiteljima i nastavnicima da personalizuju nastavni proces, prate individualne i rezultate celog razreda, upoređuju učenička postignuća i prilagođavaju nastavni program prema potrebama.

KEMBRIDŽ TESTOVI PRUŽAJU:

PERSONALIZOVANO UČENJE
UVID U INDIVIDUALNE I REZULTATE RAZREDA
POREĐENJE UČENIČKIH REZULTATA

UČENIČKI REZULTATI

UKUPNI REZULTAT
REZULTATI PO PREDMETIMA/TEMAMA
POTVRDA UČENIČKIH POSTIGNUĆA

DETALJAN IZVEŠTAJ O POSTIGNUĆIMA UČENIKA

I Cambridge Primary Checkpoint i Cambridge Lower Secondary Checkpoint izveštaji uključuju ukupan rezultat celokupnog testa, rezultate za svaki predmet, ocenu svakog pojedinačnog pitanja, listu tema i oblasti u kojima je kandidat pokazao izuzetno jak ili slabiji rezultat, kao i potvrdu učeničkih dostignuća.

SAVREMENA OSNOVNA ŠKOLA – DEO PRESTIŽNE KEMBRIDŽ PORODICE

Pored ovoga, nastavno osoblje Savremene osnovne škole dobija i rezultate koji se tiču opšteg uspeha čitave škole, upoređene sa rezultatima svih svetskih škola koje rade po Cambridge programu, podeljene po godinama i u zavisnosti od toga da li je učenicima engleski prvi ili drugi jezik. Na ovaj način, procenjuju se dostignuća učenika na internacionalnom nivou i prilagođava program kako bi ti rezultati bili još bolji.

To je još jedan od razloga zašto je Savremena osnovna škola najsavremenija osnovna škola sa Kembridž akreditacijom ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »