Test za roditelje

Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi

MODERAN ŠKOLSKI PROSTOR

MESTO GDE DECA DOLAZE SA OSMEHOM

Savremena osnovna škola smeštena je u atraktivnom delu Novog Beograda, u neposrednoj blizini velikih poslovnih centara i stambenih kompleksa, koji se trenutno prostire na površini od 2.000 m2, a u toku je projekat proširenja kapaciteta škole koji će u finalnoj fazi imati 10.000m2. Lokacija je dobro povezana sa različitim delovima grada: u neposrednoj blizini su auto-put, Most na Adi, kao i Opština Novi Beograd, dok se u okruženju škole nalazi veliki broj autobuskih stajališta.

Škola poseduje i veliki parking, tako da roditelji ne moraju da brinu gde da ostave svoje automobile kada dolaze na roditeljske sastanke.

Školske prostorije

Savremena osnovna škola će nakon renoviranja i proširivanja da se sastoji se iz tri odvojena i zasebno osmišljena objekta ukupne površine 10.000 m²:

  • Prvi deo namenjen je deci predškolskog uzrasta.
  • Drugi deo rezervisan je za učenike od I do IV razreda.
  • U trećem delu odvija se nastava za uzrast od V do VIII razreda.

Svaki od objekata specijalno je kreiran i prilagođen edukativnim i drugim potrebama učenika različitog uzrasta, moderno uređen i opremljen u skladu sa najsavremenijim arhitektonskim rešenjima.

MODERNO UREĐENA UNUTRAŠNJOST ŠKOLE

Enterijer Savremene osnovne škole kreiran je po uzoru na Google prostorije; odlikuje se komfornim nameštajem i tehnološkim uređajima koji pomažu učenicima da lakše razumeju gradivo.

Unutrašnjost Savremene kreirana je tako da inspiriše učenike i nastavnike na visoka postignuća. Učionice su zastakljene, kao i kancelarije, čime se postiže transparentnost u radu i dostupnost nastavnika i osoblja škole.

Fleksibilne učionice sa interaktivnom tehnologijom

Učionice Savremene osnovne škole kreirane su na moderan način i opremljene anatomski dizajniranim nodovima (jednosedima).

Ovo omogućava i fleksibilan raspored sedenja i formiranje manjih grupa za izvođenje projektne nastave, što je jedna od glavnih odlika savremenog nastavnog procesa.

Savremena osnovna škola je Future ready škola poznata po Intelligent Classroom konceptu; stoga su njene učionice opremljene modernom edukativnom tehnologijom koja nastavni proces čini efikasnijim i potpunijim. Nastava se izvodi iz upotrebu interaktivnih tabli, live stream kamere, Samsung Gear VR i Amazon Echo uređaja, tableta, laptopova, posebnih aplikacija i svega ostalog što nastavni proces u Savremenoj osnovnoj školi čini modernim.

Prostrano zeleno dvorište za bujnu dečju maštu i neograničenu slobodu

Savremenu okružuje veliko dvorište prilagođeno svim uzrastima, koje ima raskošnu vegetaciju, multifunkcionalni teren, kantinu na otvorenom, unikatne prostore za druženje i brojne rekvizite. Kao privatna škola, Savremena ima dvorište, sportske terene i zelenu oazu namenjene isključivo za boravak, rekreaciju, igru i odmor osnovaca koji pohađaju ovu školu.

U njemu najmlađi mogu da se igraju u kreativnim igraonicama i vežbaonicama, dok stariji osnovci mogu slobodno vreme između časova da provode rekreirajući se na sportskom terenu. I roditelji najmlađih savremenih učenika rado provode vreme na ovom mestu, dok prave predah u kafiću okruženi zelenilom čekajući svoje mezimce.

Aktivni park Play Zone za maksimalni užitak najmlađih

Poseban deo dvorišta čini prostor dizajniran specijalno za najmlađe – Play Zone. Predškolci i novopečeni osnovci časove i vannastavne aktivnosti provode u parku sa ljuljaškama, toboganima, penjalicama, klackalicama i vrteškama u ovoj edukativnoj zoni za igru.

U Savremenoj vlada vesela atmosfera, pa je i ambijent škole šarolik i razigran. Ograda savremenog dvorišta napravljena je od olovaka, a kratki čas u prirodi učenici mogu imati u poluotvorenoj kućici ili u Future Hubu – modernoj zatvorenoj kupoli koja zauzima centralni deo dvorišta.

Kantina na otvorenom za potpuni doživljaj

Kad je vreme lepo, savremeni učenici ne ručaju u školskom restoranu, već u kantini na otvorenom, gde zdrave obroke degustiraju na svežem vazduhu.

Iako je školski restoran mesto u kom mnogi učenici, kako sami kažu, najviše vole da provode vreme, tokom toplih jesenjih dana i odmah nakon što grane nežno prolećno sunce, oni još više uživaju u lepom vremenu koje im daje dodatnu energiju kada ručak i užinu imaju u dvorištu, pod vedrim nebom.

kantina
Kantina
Kantina

Multifunkcionalni teren za fudbal, košarku, odbojku, tenis i trčanje

Ono po čemu je Savremena takođe prepoznatljiva jeste ogroman sportski teren koji se nalazi u njenom dvorištu, a koji u zavisnosti od potrebe može služiti kao teren za brojne sportske aktivnosti – fudbal, odbojku, košarku, tenis. Tu je takođe i trim-staza od najkvalitetnijeg tartana koja se koristi za trčanje, kao i teren za skok udalj.

Ovako osmišljen, teren je pored nastave fizičkog pogodan i za organizovanje različitih turnira i sportskih manifestacija u kojima ne učestvuju samo učenici Savremene, već i učenici drugih osnovnih škola.

Scena na otvorenom za školske predstave i sportske manifestacije

Zahvaljujući mobilnim tribinama koje se brzo montiraju, osnovci OŠ Savremene imaju priliku da uživaju na otvorenoj sceni. Kada je lepo vreme, na njoj se održavaju školske priredbe i predstave, različita predavanja i letnji bioskop. Tribine se takođe mogu montirati pored sportskih terena i tako ugostiti publiku različitih sportskih manifestacija.

pozorište
scena
nastupi

Centar za učenje i biblioteka

U Savremenoj podstičemo učenike da postanu aktivni učesnici obrazovnog procesa: to znači da obrazovanje ne prestaje sa časovima, već da treba da teče kontinuirano.

Zbog toga su školarcima na raspolaganju savremeno opremljen centar za učenje i moderna biblioteka, gde u manje formalnoj atmosferi mogu da se posvete slobodnom istraživanju oblasti koje ih interesuju: da čitaju knjige i stripove, gledaju dokumentarne i edukativne filmove, „prelistavaju” interaktivne Kindle enciklopedije…

Knjige

Školski restoran za zdravu ishranu vašeg deteta

Restoran je osmišljen po uzoru na moderne dajnere i u njemu učenici mogu da uživaju u zdravo pripremljenoj, raznovrsnoj i izbalansiranoj ishrani. Lunchtime je poseban ritaul u Savremenoj, kada učenici mogu ne samo da ručaju, već i da se odmore i odahnu od školskih aktivnosti.

Školski restoran

Interaktivna prostorija za odmor i druženje

Vreme pre, između i nakon časova učenici mogu da provode u specijalno opremljenim prostorijama za odmor i zabavu. Kreativno i futuristički opremljeno okruženje dozvoljava učenicima da se opuste i druže igrajući zanimljive igre kao što su stoni fudbal i bilijar ili svirajući klavir.

Klavir

Moderan dizajn + moderna nastava = najbolji rezultati u učenju

Enterijer i eksterijer Savremene osnovne škole uređeni su tako da prate interaktivni nastavni proces. Moderno opremljene učionice i ostale prostorije omogućavaju učenicima da postanu aktivni učesnici nastave i uče na kreativan i zanimljiv način. Istraživanja su pokazala da ovakvi uslovi daju najbolje rezultate kada je reč o obrazovanju. Zato smo za svoje đake obezbedili samo najbolje.

Posetite Savremenu osnovnu školu. Čekamo vas sa osmehom.

Prijavite se

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »