Savremena osnovna škola glavni ulaz

MODERAN ŠKOLSKI PROSTOR

MESTO GDE DECA DOLAZE SA OSMEHOM

Savremena osnovna škola smeštena je u atraktivnom delu Novog Beograda, u neposrednoj blizini velikih poslovnih centara i stambenih kompleksa, koji se trenutno prostire na površini od 2.000 m2, a u toku je projekat proširenja kapaciteta škole koji će u finalnoj fazi imati 10.000m2. Lokacija je dobro povezana sa različitim delovima grada: u neposrednoj blizini su auto-put, Most na Adi, kao i Opština Novi Beograd, dok se u okruženju škole nalazi veliki broj autobuskih stajališta.

Škola poseduje i veliki parking, tako da roditelji ne moraju da brinu gde da ostave svoje automobile kada dolaze na roditeljske sastanke.

Pođite sa savremenim osnovcima kroz školu. Mali vodiči najbolje će vas, kroz ovaj video, upoznati sa mestom gde provode najkvalitetnije vreme tokom dana:

Školske prostorije

Savremenu okružuje veliko dvorište prilagođeno svim uzrastima, koje ima raskošnu vegetaciju, multifunkcionalni teren, kantinu na otvorenom, unikatne prostore za druženje i brojne rekvizite. Kao privatna škola, Savremena ima dvorište, sportske terene i zelenu oazu namenjene isključivo za boravak, rekreaciju, igru i odmor osnovaca koji pohađaju ovu školu.

Unutrašnjost Savremene kreirana je tako da inspiriše učenike i nastavnike na visoka postignuća. Učionice su zastakljene, kao i kancelarije, čime se postiže transparentnost u radu i dostupnost nastavnika i osoblja škole.

Svaki od objekata specijalno je kreiran i prilagođen edukativnim i drugim potrebama učenika različitog uzrasta, moderno uređen i opremljen u skladu sa najsavremenijim arhitektonskim rešenjima.

MODERNO UREĐENA UNUTRAŠNJOST ŠKOLE

Enterijer Savremene osnovne škole kreiran je po uzoru na Google prostorije; odlikuje se komfornim nameštajem i tehnološkim uređajima koji pomažu učenicima da lakše razumeju gradivo.

Unutrašnjost Savremene kreirana je tako da inspiriše učenike i nastavnike na visoka postignuća. Učionice su zastakljene, kao i kancelarije, čime se postiže transparentnost u radu i dostupnost nastavnika i osoblja škole.

Prijem u Savremenoj osnovnoj školi
9D Starship u Savremenoj
Study hubovi u Savremenoj

Fleksibilne učionice sa interaktivnom tehnologijom

Učionice Savremene osnovne škole kreirane su na moderan način i opremljene anatomski dizajniranim nodovima (jednosedima).

Ovo omogućava i fleksibilan raspored sedenja i formiranje manjih grupa za izvođenje projektne nastave, što je jedna od glavnih odlika savremenog nastavnog procesa.

Interaktivni sto
Kružno sedenje u učionicama
Učionica sa Node stolicama
Školske klupe
Study hub1
Study hub2

Savremena osnovna škola je Future ready škola poznata po Intelligent Classroom konceptu; stoga su njene učionice opremljene modernom edukativnom tehnologijom koja nastavni proces čini efikasnijim i potpunijim. Nastava se izvodi iz upotrebu interaktivnih tabli, live stream kamere, Samsung Gear VR i Amazon Echo uređaja, tableta, laptopova, posebnih aplikacija i svega ostalog što nastavni proces u Savremenoj osnovnoj školi čini modernim.

Računarski kabinet
Tehnologija u učionici
Učenici na početku godine
Study hub 3
Učenici i nastavnica na času
Study hub 4

Prostrano zeleno dvorište za bujnu dečju maštu i neograničenu slobodu

Savremenu okružuje veliko dvorište prilagođeno svim uzrastima, koje ima raskošnu vegetaciju, multifunkcionalni teren, kantinu na otvorenom, unikatne prostore za druženje i brojne rekvizite. Kao privatna škola, Savremena ima dvorište, sportske terene i zelenu oazu namenjene isključivo za boravak, rekreaciju, igru i odmor osnovaca koji pohađaju ovu školu.

U njemu najmlađi mogu da se igraju u kreativnim igraonicama i vežbaonicama, dok stariji osnovci mogu slobodno vreme između časova da provode rekreirajući se na sportskom terenu. I roditelji najmlađih savremenih učenika rado provode vreme na ovom mestu, dok prave predah u kafiću okruženi zelenilom čekajući svoje mezimce.

Zeleno okruženje
Zeleno prednje dvorište škole
Ozelenjavanje dvorišta

Aktivni park Play Zone za maksimalni užitak najmlađih

Poseban deo dvorišta čini prostor dizajniran specijalno za najmlađe – Play Zone. Predškolci i novopečeni osnovci časove i vannastavne aktivnosti provode u parku.

U Savremenoj vlada vesela atmosfera, pa je i ambijent škole šarolik i razigran. Ograda savremenog dvorišta napravljena je od olovaka, a kratki čas u prirodi učenici mogu imati u poluotvorenoj kućici ili u Future Hubu – modernoj zatvorenoj kupoli koja zauzima centralni deo dvorišta.

Stoni tenis u dvorištu
Ljuljaške u Savremenoj
Sprave u dvorištu

Kantina na otvorenom za potpuni doživljaj

Kad je vreme lepo, savremeni učenici ne ručaju u školskom restoranu, već u kantini na otvorenom, gde zdrave obroke degustiraju na svežem vazduhu.

Iako je školski restoran mesto u kom mnogi učenici, kako sami kažu, najviše vole da provode vreme, tokom toplih jesenjih dana i odmah nakon što grane nežno prolećno sunce, oni još više uživaju u lepom vremenu koje im daje dodatnu energiju kada ručak i užinu imaju u dvorištu, pod vedrim nebom.

Kantina na otvorenom
Kantina
Obroci na otvorenom

Multifunkcionalni teren za fudbal, košarku, odbojku, tenis i trčanje

Ono po čemu je Savremena takođe prepoznatljiva jeste ogroman sportski teren koji se nalazi u njenom dvorištu, a koji u zavisnosti od potrebe može služiti kao teren za brojne sportske aktivnosti – fudbal, odbojku, košarku, tenis. Tu je takođe i trim-staza od najkvalitetnijeg tartana koja se koristi za trčanje, kao i teren za skok udalj.

Ovako osmišljen, teren je pored nastave fizičkog pogodan i za organizovanje različitih turnira i sportskih manifestacija u kojima ne učestvuju samo učenici Savremene, već i učenici drugih osnovnih škola.

Školski tereni
Multifunkcionalni tereni
Učenici na sportskom terenu

Scena na otvorenom za školske predstave i sportske manifestacije

Zahvaljujući mobilnim tribinama koje se brzo montiraju, osnovci OŠ Savremene imaju priliku da uživaju na otvorenoj sceni. Kada je lepo vreme, na njoj se održavaju školske priredbe i predstave, različita predavanja i letnji bioskop. Tribine se takođe mogu montirati pored sportskih terena i tako ugostiti publiku različitih sportskih manifestacija.

Scena na otvorenom
Publika u Savremenoj
Tribine u dvorištu

Centar za učenje i biblioteka

U Savremenoj podstičemo učenike da postanu aktivni učesnici obrazovnog procesa: to znači da obrazovanje ne prestaje sa časovima, već da treba da teče kontinuirano.

Zbog toga su školarcima na raspolaganju savremeno opremljen centar za učenje i moderna biblioteka, gde u manje formalnoj atmosferi mogu da se posvete slobodnom istraživanju oblasti koje ih interesuju: da čitaju knjige i stripove, gledaju dokumentarne i edukativne filmove, „prelistavaju” interaktivne Kindle enciklopedije…

Učenici u biblioteci
Knjige

Školski restoran za zdravu ishranu vašeg deteta

Restoran je osmišljen po uzoru na moderne dajnere i u njemu učenici mogu da uživaju u zdravo pripremljenoj, raznovrsnoj i izbalansiranoj ishrani. Lunchtime je poseban ritaul u Savremenoj, kada učenici mogu ne samo da ručaju, već i da se odmore i odahnu od školskih aktivnosti.

Učenici u restoranu
Školski restoran

Interaktivna prostorija za odmor i druženje

Vreme pre, između i nakon časova učenici mogu da provode u specijalno opremljenim prostorijama za odmor i zabavu. Kreativno i futuristički opremljeno okruženje dozvoljava učenicima da se opuste i druže igrajući zanimljive igre kao što su stoni fudbal i bilijar ili svirajući klavir.

Učenici isprobali 9D VR Starship
Klavir
Učenici igraju bilijar
Prostorija za odmor

Moderan dizajn + moderna nastava = najbolji rezultati u učenju

Enterijer i eksterijer Savremene osnovne škole uređeni su tako da prate interaktivni nastavni proces. Moderno opremljene učionice i ostale prostorije omogućavaju učenicima da postanu aktivni učesnici nastave i uče na kreativan i zanimljiv način. Istraživanja su pokazala da ovakvi uslovi daju najbolje rezultate kada je reč o obrazovanju. Zato smo za svoje đake obezbedili samo najbolje.

Posetite Savremenu osnovnu školu. Čekamo vas sa osmehom.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »