Zavirite u prostorije savremene

Zavirite u Savremenu

Inovativno okruženje za inovativna znanja

Škola koja ne izgleda kao škola

Okruženje u kom se održava nastava u Savremenoj osnovnoj školi osmišljeno je po modelu koji neguju najmodernije obrazovne ustanove širom sveta. Po ovom najnovijem trendu u obrazovanju, prostorije u kojima savremeni osnovci provode vreme kreirane su tako da ne podsećaju na tradicionalnu školu.

Sve to učinjeno je kako bi se kroz učenje u drugačijoj atmosferi osnovcima omogućilo da se otrgnu od trenutnog načina razmišlja i usredsrede na sticanje najkvalitetnijeg obrazovanja.

Kako je Savremena najmodernija privatna osnovna škola u regionu i integralni je deo najrazvijenijeg tehnološkog sveta, najsavremenija tehnologija je sveprisutna u prostorijama škole. Ovako okruženje najbolje opisuje reč inovacija; međutim, ona se ne odnosi samo na novitete kada je reč o prisustvu tehnologije, već i na podučavanje koje se odvija u malim, personalizovanim zajednicama.

Kako sve to izgleda?

U učionicama, učenici učestvuju u sprovođenju plana i programa u čijem je središtu dete, koji je fokusiran na učeničke personalizovane programe zasnovane na individualnim potrebama.

Nastavnici kreiraju ove programe za svakog učenika ponaosob, uzimajući u obzir informacije koje dobijaju od učenika i roditelja.

U jednom odeljenju može biti najviše 25 učenika, a u učionicama nastavnici koriste specijalnu online platformu preko koje osnovcima starijeg uzrasta dodeljuju raznovrsne zadatke.

Učenje izvan granica škole

Savremena nastoji da prevaziđe fizička ograničenja škole tako što bar jednom nedeljno vodi učenike na izlete. Učenici posećuju muzeje, pozorišta, radionice; imaju časove na otvorenom…

Kroz obrazovanje izvan granica tradicionalnog gradiva i svakodnevno učestvovanje u aktivnostima iz sfere socijalno-emocionalnog učenja (SEL), nastavnici upoznaju decu sa veoma važnim temama kao što su prijateljstvo i deljenje.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »