IT znanja za 21. vek

ICT Cambridge nastava u Savremenoj osnovnoj školi

IT znanja i veštine za poboljšanje celokupnog uspeha

Učenici Savremene osnovne škole kroz redovnu nastavu i vannastavne aktivnosti usvajaju najperspektivnija IT znanja po Cambridge ovlašćenju. Kroz pažljivo osmišljene aktivnosti prilagođene uzrastu vaše dete će se upoznati sa kreativnom stranom tehnologije i steći osnovna znanja iz programiranja, robotike, web kodiranja i dizajna…

Svi treba da nauče da programiraju, jer nas to uči kako da mislimo!

Stiv Džobs

Stiv Džobs

IT znanja za uspeh u 21. veku

Učenje IT-ja u ranom uzrastu ima brojne benefite na celokupan razvoj deteta. Ono poboljšava koncentraciju i fokus, razvija kritičko i problemsko mišljenje, podstiče kreativnost i poboljšava uspeh iz ostalih predmeta. Kroz zanimljiv i drugačiji program vaš osnovac će steći Cambridge sertifikat i usvojiti brojne veštine i osobine koje će biti sjajna osnova za njega bez obzira čime će se u budućnosti baviti.

Obezbedite svom detetu školovanje tokom koga će steći IT znanja potrebna za uspeh u 21. veku »

IT pismenost novog doba

Pismenost novog doba

Naša deca odrastaju u vremenu digitalnih tehnologija. Njihovu pismenost ne čini više samo poznavanje pisanja i računanja već i informacionih tehnologija. Kako vreme odmiče, ovaj „novi jezik” postaje sve neophodniji.

Za uspeh u bilo kojoj oblasti u budućnosti biće potrebno poznavanje makar osnova kodiranja. To se ne odnosi samo na prirodne predmete već i na društvene, kao što su likovna kultura, jezici, istorija, geografija.

Zbog toga se u zemljama kakva je Velika Britanija mališani već od pete godine upoznaju sa osnovama kodiranja.

Savremena osnovna škola priprema vaše dete za budućnost i zato je učenicima Kombinovanog programa omogućila upoznavanje sa IT veštinama i znanjima kroz svetski program Cambridge ICT Starters.

IT Savremena osnovna

IT za bolji uspeh u školi

Učenje osnova IT-ja je mnogo više od usvajanja znanja o tome kako se programira: ono ima pozitivan uticaj na celokupan dečji razvoj. Istraživanja su utvrdila da deca koja od ranog uzrasta počnu da stiču digitalna znanja ostvaruju bolji uspeh iz tradicionalnih predmeta i razvijaju veštine koje im osiguravaju bolje rezultate tokom celokupnog školovanja.

IT način razmišljanja kod dece olakšava učenje:

  • matematike
  • jezika
  • umetničkih predmeta

Razvija:

  • koncentraciju i fokus
  • kritičko i problemsko razmišljanje
  • kreativnost i inovativnost

Donosi:

  • VEŠTINE I ZNANJA ZA 21. VEK!
IT za bolji uspeh
IT_Od_Konzumenta_Do_Kreatora

Od pasivnog konzumenta do uspešnog kreatora

Čak i pre nego što progovore, mališani dolaze u dodir sa tehnologijom putem pametnih telefona, iPadova i računara. Ovakva situacija donosi izazove, jer deca mogu da razviju zavisnost od tehnologije, pre svega video-igara. Zbog toga je potrebno da se uz nadzor učitelja i nastavnika upoznaju sa kreativnom i odgovornom upotrebom tehnologije.

Zahvaljujući tome, vaše dete će biti:

KREATOR A NE KONZUMENT

Uz igru do važnih znanja

Časovi IT-ja u Savremenoj osnovnoj školi odvijaju se putem redovne nastave na Kombinovanom programu i kroz dodatne aktivnosti, i posebno su prilagođeni svakom uzrastu.

Tako, na primer, deca pomoću mini-robota, puzli za programiranje koje podsećaju na LEGO kocke i različitih zabavnih aplikacija počinju da usvajaju osnovne principe programiranja, razvijaju analitičko mišljenje i kreativnost i prave svoje prve interaktivne radove.

I sve to na zabavan način.

IT_Kroz_Igru_Do_Važnih_Znanja
Cambridge_ICT_Starters_Savremena_Osnovna_Škola

Cambridge ICT Starters

IT nastava u Savremenoj osnovnoj školi na Kombinovanom programu odvija se po zvaničnom ovlašćenju Cambridge odeljenja za međunarodne ispite. Cambridge ICT Starters je internacionalni kurikulum za usvajanje informaciono-tehnoloških znanja, kreiran za decu do 14 godina. Njegov cilj je da upozna osnovce sa osnovama IT tehnologije kako bi stekli digitalnu pismenost i razumeli potencijale i uticaj koji tehnologija ima na naše živote.

ICT Starters se sastoji iz tri nivoa, a na kraju svakog vaše dete dobija međunarodno priznat sertifikat koji predstavlja sjajnu osnovu za nastavak Cambridge ICT školovanja: Initial StepsNext StepsOn Track.

ICT Cambridge naslovna

Spremni za budućnost

Poznavanje osnova informacionih tehnologija pruža vašem detetu znanja i veštine neophodne za rad i funkcionisanje u 21. veku koje mogu predstavljati temelj za njegovu buduću karijeru. Pored toga, IT znanja utiču na celokupan razvitak dečje ličnosti i nezaobilazan su deo svakog osnovnog obrazovanja koje pretenduje da bude savremeno i internacionalno.

Zbog toga Savremena osnovna škola donosi vašem osnovcu IT nastavu po najvišim svetskim standardima!

Pružite svom detetu obrazovanje koje će mu doneti uspeh u 21. veku. Povlašćene cene upisa traju do kraja meseca »

IT_Nastava_U_Savremenoj_Osnovnoj
Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »