Proces prelaska u Savremenu osnovnu školu

Procedure su kratke i jednostavne, a ono što dobijate - stvarno drugačije

Kada odlučujete o svojoj budućnosti, vrlo je važno kome ćete je poveriti

Vaše razmatranje da prebacite dete u Savremenu osnovnu školu je ispravno. Proces prebacivanja iz prethodne osnovno-školske ustanove je jednostavan, a na ovoj stranici se možete informisati o tome šta je sve potrebno učiniti.

Pre svega je potrebno da znate da da nam je veoma drago što razmatrate, ili ste odlučili da zajedno započnemo najbolje školsko druženje, ikada. Školski programi koje ćete moći da odaberete su moderni i u skladu sa potrebama današnjih generacije. Daleko prevazile način i metodologiju rada u ostalim osnovno-školskim ustanovama. 

Savremena vam pruža mogućnost izbora između dva programa, bez obzira što niste upisali dete pre početka školske godine. Ono može postati savremeni osnovac i tokom tekuće školske godine, pri čemu možete izabrati Nacionalni program, koji se izvodi se po zvaničnom nastavnom planu i programu odobrenom od Ministarstva. A možete se opredeliti i za Kombinovani – dvojezični program u okviru koga su integrisane najbolje strane Nacionalnog programa sa najnaprednijim međunarodnim obrazovanjem koje nudi Cambridge International program.

 

Procedura za prebacivanje u tekuću školsku godinu

Zakazivanje sastanka 

Nakon što nas kontaktirate, biće zakazan sastanak na adresi gde se škola nalazi, u Omladinskih brigada 86, na Novom Beogradu. Potom će uslediti obilazak školskog objekta i upoznavanje sa svim pojedinostima modernog i na originalan način oplemenjenog prostora.

Preporučujemo da već na prvi sastanak dođete sa detetom kako bismo dobili korisne informacija i od njega:  za šta je budući učenik najviše zainteresovan, koje talente ima, koja su njegova interesovanja i želje.

Testiranje deteta

Sledeći korak je zakazivanje testiranja. Testiranje se isto vrši kao i za upis pre početka školske godine: u procesu učestvuje psiholog i nastavnica engleskog, ukoliko žele kombinovani program. Psiholog na osnovu razgovora utvrđuje u koji razred bi se najbolje uklopilo vaše dete. Nakon testiranja biće vam saopštena konačna osluka o upisu.

Ukoliko su u pitanju stariji razredi kao što je 6. ili 7. onda je potrebno pre testiranja doneti svedočanstva.

Po čemu je Savremena različita?

Savremena osnovna škola ide korak dalje u odnosu na ostale. Od početka dete dobija podršku psihologa, pedagoga i odeljenjskog starešine ili učitelja. Oni, na neki način, postaju mentori deteta koji su zaista tu za njega, u svakom trenutku. Možemo reći da je, za razliku od prakse u državnim školama, ovde prisutna čitava služba koja brine od tome da se dete dobro uklopi i započne školovanje u novoj sredini bez stresa. U Savremenoj se praktikuje blagovremeno informisanje roditelja o svim tehničkim pitanjima.

Odeljenjske starešine obaveštavaju roditelje svih učenika o adaptaciji njihovog deteta na školsku srednu na prvom tromesečju, a u toku školske godine pedagog i psiholog obaveštavaju rodtelje novih učenika o njihovog adaptaciji posle mesec dana provedenih u školi. Tako da je roditelj suštinski uključen u proces i informisan u svemu. A dete ima svest o tome da je došlo u sredinu punu pažnje i razumevanja – tamo gde će imati dobru budućnost. Ta pozitivna adaptacija je osnova da dete započne stvarno drugačije obrazovno putovanje.

Upisna procedura i prvi dan škole

U Savremenoj osnovnoj školi, praktično formalni proces upisa je maksimalno efikasan. Oslobođeni ste bilo kakvog stresa, neizvesnosti. Savremena će uputiti Zahtev za izdavanje prevodnice – dokumenta na osnovu kojeg učenik prelazi iz jedne škole u drugu (to je jednako ispisu), čime ćete vi biti oslobođeni bilo kakvog stresa, neizvesnosti.

Uobičajeno je da dostavite dokumentaciju i to: Izvod iz Matične knjige rođenih, đačku knjižicu kao i lekarsko uverenje.

Na osnovu konačne odluke Škole, biće vam dostavljen model Ugovora koji je potrebno da međusobno potpišemo. Taj dan potpisivanja Ugovora, upoznaćete se sa učiteljicom ili razrednim starešinom koji će vam dati upustva za prvi dan škole (šta je potrebno poneti i druge informacije). Putem mejla će vam odmah biti dostavljena sva važna obaveštenja koja se tiču školskih dešavanja, koja ste propustili, kao i upitnici prema kojima možete birati dodatne usluge kao što su jelovnik, sekcije i slično. Na osnovu toga vaše dete, već sutradan može krenuti u školu i započeti svoje Savremeno putovanje.

Ne brinite oko papirologije

Kada je reč o dokumentaciji koja je vezana za dokaz o ispisu deteta sa prethodne ustanove i upisivanje u Savremenu – nije potrebno da se oko toga okupirate. Sve se radi službenim putem i škola preuzima dokumentaciju putem prevodnice iz matične škole.

Kada je najbolje da prebacite dete?

Ukoliko odlučite da prebacite dete za vreme trajanja nastave (a ne tokom neke od školskih pauza) vaše dete će se bolje uklopiti u razred i bolje savladati gradivo.

Sistem rada Savremene, u okolnostima korona virusa je takav da deca idu svakoga dana u školu. Međutim, ukoliko roditelji smatraju da ne bi trebalo da dete pohađa nastavu zbog trenutne situacije, oni mogu nastaviti da prate nastavu od kuće putem live streaminga i gledati svog učitelja-nastavnika i svoj razred šta rade u toku dana.

Maksimalna dostupnost nastavnika i psihologa

Kada se dete upiše u Savremenu, psiholog prati adaptaciju deteta i nadalje daje sve neophodne smernice kako bi se ono na najbolji mogući način uklopilo u kolektiv. Učitelj odnosno razredni starešina je uvek dostupan roditeljima za konsultacije i zajednički rad na adaptaciji u Savremenoj.

Budite sigurni da birate pravi put! Vaše dete neće ići u školu zato što mora, već zato što voli. Brzo ćete se uveriti zašto je Savremena, najmodernija osnovna škola u regiona, stvarno drugačija škola.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »