Kompletan razvoj dečje inteligencije

SEKCIJE I RADIONICE

MESTO GDE ŠKOLARCI NEGUJU SVOJ TALENAT

Učenicima Savremene osnovne škole na raspolaganju je veliki broj izbornih vannastavnih aktivnosti. Sekcije su mesto na kom školarci neguju svoje talente, usavršavaju različite veštine, produbljuju prijateljstva i dobro se zabavljaju.

Bez obzira na to da li vaše dete voli da glumi, piše, crta, svira ili obožava da koristi kompjuter, u Savremenoj će sigurno naći svoj kutak. Neke od sekcija su posebno prilagođene mlađima, dok stariji osnovci imaju osmišljene sekcije i radionice koje zadovoljavaju njihova interesovanja.

Celokupan razvoj dečje ličnosti i talenata

Posvećeni učitelji i nastavnici u Savremenoj osnovnoj školi neprestano podstiču razvoj talenata, afiniteta i sklonosti svakog učenika. Pomažu im da se slobodno razvijaju, poštujući njihove posebnosti i osluškujući njihove individualne želje i potrebe.

Ne postoje dva ista deteta. Neko je talentovan za glumu, neko za programiranje, dok neko uživa u čitanju. U Savremenoj smo svesni da, samo ukoliko podstičemo razvoj talenata, individualnosti i kreativnosti svakog deteta, možemo doprineti razvoju njegove celokupne ličnosti. Na tome radimo svakodnevno.

Neka i vaše dete bude deo generacije koja ima priliku da ostvari svoj pun potencijal. Iskoristite najniže cene upisa »

Za glumce i glumice

Dramska sekcija u Savremenoj osnovnoj školi prilika je za naše male zvezde da zasijaju punim sjajem na pozornici. Izvođenje različitih predstava prilagođenih mlađim i starijim osnovcima omogućiće vašem mezimcu da se dobro zabavi i pobere aplauze svojih vršnjaka.

Poseban deo sekcije predstavlja vežbanje u recitovanju i priprema za recitatorska takmičenja, što pomaže vašem detetu da pobedi tremu od javnog nastupa.

Gluma

Zvezde klasike, popa i roka

Ukoliko vaše dete voli da peva ili da svira, u muzičkoj sekciji “The best voicеs of Savremena” moći će da neguje svoj talenat i stekne neophodne veštine. Školarci se zabavljaju dok izvode širok repertoar – od poznatih pesama za decu, namenjenih najmlađim osnovcima, do dela klasične i popularne muzike za starije osnovce.

Savremeni muzičari se na kraju godine pripremaju i za veliku školsku priredbu, na kojoj vaše dete postaje prava mala zvezda.

Vešti umetnici

Likovna sekcija omogućava vašem detetu da ispolji svoju kreativnost kroz crtanje, slikanje, vajanje… Mlađi osnovci rade sa plastelinom, voštanim bojama i četkicama i stvaraju svoja prva umetnička dela.

Ova sekcija prilagođena je i starijim osnovcima, koji uče osnove crtanja, slikanja i vajanja, a svi učenici imaju priliku da svoje radove prezentuju u školskoj galeriji.

Umetnost
Mali kulinari

MALI KULINARI

Savremeni osnovci se u školi uče svim životnim veštinama koje će im pomoći da se lakše snađu u svetu oko nas i budu što samostalniji. Među važnim veštinama kojima će deca ovladati u Savremenoj jeste i kuvanje, ali ćemo raditi i sa roditeljima.

Negujemo zdrav odnos prema ishrani i okolini, te nastojimo da učenicima prenesemo ”kuhinjske” veštine koje se odnose na pravilnu i zdravu ishranu, adekvatnu za njihov uzrast i nutritivne potrebe njihovog organizma, kao i na pripremu zdravih obroka. A sve to kroz kulinarsku sekciju.

Folklor

Folklor utiče na svestrani razvoj deteta. Jača telesnu muskulaturu uz pravilno disanje tokom igre; zahteva izdržljivost i ekonomičnost u trošenju mišićne snage i energije. Jača karakter kod dece.

Izbor igara je prilagođen uzrastu, sposobnosti i sklonosti same dece. Pri tome se razvija afinitet prema različitim prema vrstama muzike, odnosno narodnih kola.

Programiranje

Zabavna robotika

Pored jezičke i matematičke pismenosti, danas je neophodna i digitalna pismenost. Časovi programiranja namenjeni su svim osnovcima.

Mlađi školarci na primerima prilagođenim njihovom uzrastu uče osnovne koncepte programiranja, dok osnovci od V do VIII razreda prave jednostavne programe i video-igrice.

Finansijska pismenost

Kroz sekciju koja je osmišljena da pruži osnovne uvide u upravljanje ličnim finansijama, osnovci se uče da razumeju koncept racionalnog trošenja, da planiraju izdatke i prihode i da upravljaju ličnim budžetom, odrastajući u ljude koji umeju da vode računa o svojim finansijama.

Ekonomija postaje, na ovaj način, shvaćena kao nešto praktično i važno.

 

The land before time

Ovo je neobična sekcija koja se odvija u potpunosti na engleskom jeziku. Tiče se nastavka zemlje, odnosno toga kako je zemlja izgledala pre ljudi, u doba preistorije. . Bila je veća koncentracija kisika i ugljičnog dioksida. Klima je bila ujednačena širom sveta. Nije bilo kiše, godišnjih doba, klimatskih promjena, velikih oscilacija u temperaturi, vetrova, a vazduh je  bio čist i sterilan…

Nastava se odvija na interaktivan način, uz primenu Montesori lekcija i eksperimenata.

LEGO sekcija

Sigurni smo da ne postoji dete koje ne voli LEGO kocke. Osim što će se sjajno zabaviti, mlađi osnovci Savremene će kroz igru sa LEGO setovima ući u svet nauke i inženjerstva, učeći kako se koriste poluge, zupčanici, točkovi i osovine i koliko je prilikom gradnje bitna ravnoteža. 

Uz dodatak savremenih edukativnih aplikacija, učenici Savremene osnovne škole stiču važna digitalna znanja koja će im omogućiti da na najbolji i najkreativniji način iskoriste potencijal novih tehnologija u budućnosti.

Upoznajmo sport

Učenicima koji su nadareni za sport ili jednostavno vole fizičku aktivnosti na raspolaganju je sportska sekcija. Mlađi osnovci razvijaju motoriku, vežbaju osnovne gimnastičarske pokrete i upoznaju se sa timskim sportovima. Stariji osnovci uz nadzor nastavnika fizičkog treniraju po posebnim programima; organizuju se ekipe koje se prijavljuju na različite turnire.

Vaše dete predstavlja svoju školu, dok ga verno bodre njegovi drugari.

Saobraćajna sekcija

U okviru ove sekcije deca se podučavaju osnovnim pojmovima vezanim za saobraćaj: kako da mališani poznaju put od kuće do škole, koja su rizična mesta, gde su pešački prelazi i semafori, zbog čega su na određenim mestima postavljeni saobraćajni znakovi, kako da prepoznaju opasnu situaciju i kako izbegnu rizik. 

Pozivaju se da sama dođu do zaključka, zbog čega je opasno pretrčavati ulicu van pešačkog prelaza, i šta je dozvoljeno, a šta nedozvoljeno ponašanje u saobraćaju.

Domaćinstvo

Kroz ovu sekciju učenici će moći da nauče kako da bezbedno rukuju aparatima u domaćinstvu, održavaju čistoću stambenog prostora, ali i da odvajaju otpad u domaćinstvu, osmisle kućni budžet. Ideja je da oni unaprede prethodno stečena znanja i veštine, ali i da formiraju navike u vezi s aktivnostima u svakodnevnom životu.

Osim razumevanja različitih pojmova, posle svake oblasti će učenici imati zadatke i praktičan rad.

Kulturološka sekcija

Cilj sekcije je upoznavanje učenika sa svetskim, najznačajnijim i najstarijim kulturama. Polazi se od kulture Srba i uči se poštovanju razlika. Važni aspekti ove sekcije su učenje o stranim jezicima, obeležavanju bitnih svetskih praznika, nošnji, religiji.

Kako bi došlo do što boljeg razumevanja i kreativnog usvajanja ovih znanja, sarađuje se folkolornom, likovnom i muzičkom sekcijom.

Borilačke veštine

U savremenom dobu deca se sve manje kreću. Preovlađuje pasivan način života uz televiziju, igrice, razne društvene mreže na internetu i slično. Škola ne može u dovoljnoj meri da zadovolji potrebe dece za fizičkom aktivnošću i bavljenje sportom je jedini način da im se obezbedi optimalan razvoj. Ova sekcija biće fokusirana na džudo i rvanje.

Džudo je drevna japanska borilačka veština koja je zbog svojih karakteristika vežba se širom sveta, u mnogim zemljama uvršten je i u sistem školstva. Bavljenje džudoom deci omogućava da ravnomerno razvijaju sve svoje fizičke sposobnosti (izdržljivost, snagu, spretnost, elastičnost, brzinu), da stiču samopouzdanje i nova prijateljstva. Rvanje je po mišljenju stručnjaka idealan sport za decu. Rvanjem deca kanališu svoju energiju, a sport je često pogrešno shvaćen kao agresivan. Naprotiv, u toku sparinga, potrebno je da pazite da ne povredite protivnika. Tako se kod deteta razvija osećaj brige o drugima. 

Jezički i literarni klub 

Očuvanje jezičke kulture i tradicije je uvek u modi. Jezički i literarni klub je oformljen za zaljubljenike u pisanu reč, one koji vole svoj jezik, za one koji mnogo čitaju – ali i za one koji žele tek da razviju ove navike. 

Neke od aktivnosti u klubu podrazumevaju formiranje virtuelnog čitalačkog kluba (Instagram, Goodreads), formiranje liste događaja od važnosti za jezičku i književnu kulturu (Dan knjige, Maternji dan jezika…) kao i praćenje književnih i literarnih konkursa zarad učešća na njima.

Savremeni vlogeri

Školski vlogeri su savremeni novinari koji kamerom beleže svakodnevnicu škole – od jednog regularnog, običnog dana do ekskurzija, poseta raznim institucijama, proslava u školi…

Neke od veština koje će naučiti u okviru ove sekcije jesu da prepoznaju novinarske forme kao što su vesti, izveštaj, intervju. Zatim da odaberu i postavljaju materijale, obrađuju snimke za You Tube, vežbajući na sajtu škole. A dobijaće i niz drugih, kreativnih zadataka.

Ekološka sekcija

Cilj sekcije je da probodi interes učenika prema ekološkim temeama. Oni razmišljaju kako kao pojedinci ostavljamo uticaj na prirodu, upoznaju se sa osnovnim konceprom ekologije kao nauke i razumevanje razlike između ekologije i zaštite životne sredine. Uče o supstancama koje utiču na zagađenje vazduha i koji načini za raševanje ovog problema postoje.

Kroz razne kreativne zadatke u prirodi, postaju ”mali ekolozi” koji se bore za grad sa manje smeća, više zelenila, čistu vodu i vazduh.

Školica engleskog jezika

Cilj školice je proširivanje engleskog vokabulara kroz razne aktivnosti i igrice, postizanje jezičke tečnosti i tačnosti i pobuđivanje zainteresovanosti za engleski jezik.

Školica će se odvijati dva puta nedeljno, za učenike prvog i drugog razreda.

Čarobne ručice i prstići

Na sekciji će deca praviti razne aksesoare ( nakit, šešire, kaiševe, šnalice, raifove,broševe, ramove za slike, ukrasne predmete…) Tako će moći da razvijaju svoj umetnički stil i ukus, da otkriju kolike su njihove manuelne i kreativne moći.

Izaberite najbolje za svoje dete

Svaka od sekcija i radionica je izbornog karaktera i nije obavezna. Sekcije su podeljene po uzrastima i održavaju se odvojeno: za učenike od I do IV razreda i za osnovce od V do VIII razreda. Određene radionice održavaju se povremeno, ukoliko ima dovoljno zainteresovanih i na zahtev roditelja, te je za njih potrebno angažovanje spoljnih saradnika i stručnjaka iz pojedinih oblasti. Svoje dete možete upisati na koliko god sekcija želite, ali jednom kada se odluči koje radionice želi da pohađa, poželjno je da školarac bude redovan na njima.

Neka se vaše dete slobodno razvija.

Omogućite svom detetu da otkrije i neguje sve svoje talente i da slobodno razvija svoju ličnost. Povlašćene cene upisa u Savremenu važe samo do kraja meseca »

Prijavite se

Upis za generaciju 2021/22. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »