Nacionalni plan i program

Tradicionalna znanja za najmlađe osnovce

Nacionalni plan i program je osmišljen tako da najmlađima pruži osnovna znanja iz maternjeg jezika, matematike i sveta koji nas okružuje i uvede ih u čarobni svet umetnosti. Savremena osnovna škola poklanja podjednaku pažnju svakom detetu od prvih časova. Brižljivo odabran nastavni kadar prepoznaje pojedinačne talente i usmerava učenike da na optimalan način usvajaju gradivo nacionalnog kurikuluma. Uz pomoć savremenih tehnologija, deca učenje doživljavaju kao spontanu i zabavnu aktivnost i tako stiču ljubav prema sticanju znanja koja će ih pratiti tokom celog daljeg školovanja.

Škola kreirana sa roditeljima

U Savremenoj imamo stav da su roditelji naših učenika naši prijatelji i partneri. U saradnji sa njima stvaramo optimalne uslove kako bi deca od prvog dana u školskim klupama dobila najviše od nacionalnog obrazovnog programa.

Najbolje od nacionalnog programa za mlađe osnovce

Nacionalni program Savremene izvodi se po zvaničnom nastavnom planu i programu koji je odobrilo Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

Ovaj plan i program se konstantno osavremenjuje i nadograđuje upotrebom novih tehnologija, inovativnim nastavnim materijalima i drugim resursima za stručno usavršavanje učenika, vaspitača, učitelja i nastavnika.

Akreditovani program»

OŠ Savremena nudi duboko personalizovano iskustvo za svako dete od prvog dana. U školi se sagledavaju stvari iz ugla svakog učenika, prepoznavaju se njihove potrebe, uočavaju se njihova interesovanja i u stalnoj komunikaciji sa decom i roditeljima stvara se okruženje koje najviše pogoduje svakom detetu.

Zahvaljujući pažnji koja se poklanja individualnom napretku svakog učenika, deca imaju mogućnost da ostvare svoj puni potencijal…U ovaj proces uključeni su i roditelji koji dobijaju povratnu informaciju od učitelja – sistemski (periodično), ali i češće, ukoliko ima potrebe za tim. Pedagog i psiholog škole uključeni su takođe u ovaj proces praćenja napredovanja učenika.

Personalizovano učenje»

Plan ličnog usavršavanja podrazumeva:

Individualno učenje

Kreativne zadatke

Nagrade za uspeh

Od prvih dana školovanja obraća se pažnja na talente svakog deteta i oni se tokom prvih godina školovanja podstiču i razvijaju bez obzira da li se odnose ne neke od nastavnih predmeta (matematika, jeziici, muzičko, likovno…) ili su neke međupredmetne i životne veštine kao što su talenat za komunikaciju, međuljudske odnose, sport i slično.

U OŠ Savremena se svi talenti jednako tretiraju baš kao što su nam i sva deca podjednako bitna. Smatramo da ne postoji netalentovano dete već samo nedovoljno zainteresovani učitelji koje će talenat uočiti.

Prepoznavanje talenata>>

Roditelji mogu da se opredele za dodatne aktivnosti u školi tokom kojih će učenici pohađati dodatne časove, raditi domaći uz nadzor učitelja i učestvovati u zabavnim aktivnostima kakve su gledanje edukativnih filmova, rešavanje kvizova i sadržajan odmor u dvorištu. Nakon nastave, o detetu brinu posvećeni učitelji i učiteljice, koji osmišljavaju aktivnosti koje su u isto vreme relaksirajuće i sadržajne.

Tokom dodatnih aktivnosti učenicima su obezbeđeni popodnevna užina, dok roditelji imaju mogućnost dodatno da odaberu da li će njihovo dete nakon toga imati i organizovan prevoz do kuće. Svaki trenutak proveden u Osnovnoj školi “Savremena” učenicima je edukativan, zabavan i sadržajan, dok roditeljima olakšava da organizuju svoje i vreme svog deteta.

Dodatne aktivnosti>>

Pravilna i zdrava ishrana od ključnog je značaja za najmlađe osnovce čije se telo neprestano razvija. Usvajanje svesti o značaju aktivnog života i pravilne, balansirane ishrane u najranijim godinama, doprinosi da učenici ove navike lakše održavaju i kasnije.

Hrana koju učenici konzumiraju predstavlja gorivo za njihovo telo koje je izloženo velikom broju aktivnosti. Zato je važna briga o načinu unošenja namirnica koje su pune vitamina, minerala i hranljivih vlakana.

Pored uravnoteženih obroka veliki deo programa čini i edukacija u vezi sa ishranom.

Zdrava ishrana>>

  • Sveže
  • Prirodno
  • Kombinovano
  • Bez veštačkih dodataka

Rani razvoj intelektualnih veština

Uz upotrebu interdisciplinarnih metoda za usvajanje znanja, časovi se odvijaju na inovativan način. Umesto da lekcije iz svakog predmeta uči odvojeno, dete ih usvaja tako što ih povezuje sa znanjima iz drugih oblasti i na taj način usavršava i samostalno razmišljanje.

Logičko
promišljanje

Bolje i efikasnije snalaženje u svakodnevnim situacijama i poboljšano rešavanje problema.

Kritičko
mišljenje

Razvoj kritičkog mišljenja od najranijeg uzrasta omogućava bolju analizu, interpretaciju, vrednovanje i selekciju informacija.

Višestruka
inteligencija

Harvardov model razvijanja višestruke inteligencije, kroz učenje principa i na praktičnim primerima prema poojedinačnim afinitetima.

Multidisciplinarni
časovi

Inovativan pristup u sredini obogaćenoj savremenom tehnologijom, deca postaju deo svebuhvatnog, eko-osvešćenog i kreativnog nastavnog procesa.

*Utisci roditelja nastali nakon iskustva njihove dece kao učenika neke od savremenih škola u sistemu, Savremene gimnazije i Savremena International School.

Tehnologija za najmlađe osnovce

OD KONZUMENTA DO STVARAOCA
SOS-Aplikacije-I-IV-Razred-480x426

U Savremenoj, deca uče kroz zabavu koristeći najsavremenije tehnologije. Osim kvalitetnijeg, bržeg i modernijeg pristupa obrazovanju, upotreba tehnologije od prvih školskih dana dovodi do kritičkog odnosa prema tehnologiji, tako da učenici neće postati obični konzumenti već aktivni stvaraoci kreativnih igara i zadataka koje će zajedno rešavati.

Tehnologija i edukativne aplikacije dodatno podstiču dečju maštu, kreativnost i kritičko mišljenje. Znanja kao što su osnovne matematičke operacije, jezik, priroda i društvo, početni koncepti iz kodiranja, najmlađi učenici usvajaju na način koji ih angažuje i podstiče na samostalnost u učenju.

Edukativne aplikacije specijalno prilagođene razvoju i potrebama učenika od I do IV razreda omogućavaju vašem osnovcu da na napredan i savremen način savladava gradivo. Uz pomoć slike, zvuka i grafike u službi znanja, učenik od malih nogu razvija ljubav prema učenju i upoznaje se sa edukativnom ulogom i potencijalima pametnih uređaja.

DOBRO DOŠLI, OSNOVCI

U TOKU JE UPIS SAVREMENIH OSNOVACA PO POVLAŠĆENIM USLOVIMA. ISKORISTITE POGODNOSTI >>

Dodatne sekcije

Raznovrstan vannastavni program za ispitivanje, prepoznavanje i razvijanje talenata

Dodatne sekcije su mesto gde mlađi osnovci uočavaju i razvijaju svoje talente, usavršavaju različite veštine, produbljuju prijateljstva i dobro se zabavljaju. Ove sekcije su idealna prilika da deca zavole školu od prvog dana

PRVI GLUMAČKI KORACI

Crtanje i slikanje

Sport i igre

Muzika

Briga o prirodi

Časovi plesa

Lepo ponašanje

ŠTA VAS JOŠ OČEKUJE U SAVREMENOJ?

Od savremenih prostorija i najmodernijih edukativnih rekvizita preko prostranog i uzbudljivo opremljenog dvorišta do sjajnih i posvećenih učitelja – ovo je carstvo vašeg mališana. Pozitivna i afirmišuća atmosfera,  u kojoj se dete oseća slobodno da pita, negoduje, istražuje, osloboditi svoju radoznalost i probudi skrivene potencijale.

Sa mnogo ljubavi i posvećenosti pristupamo svakom novom danu i deca to osećaju. A njihova dostignuća i osmesi sve govore roditeljima.

Ovako trećaci kreiraju priče kroz digitalni svet

Ovako trećaci kreiraju priče kroz digitalni svet

Učionica je postala centar za istraživanje, stvaralaštvo i digitalnu transformaciju. ...
Važan razgovor o zdravlju i fizičkom vaspitanju

Važan razgovor o zdravlju i fizičkom vaspitanju

Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka unapređenju budućnosti đaka, fokusirajući se na značaj fizičkog vaspitanja i zdravlja u školskom ...
Savremena osnovna škola obeležila Svetski dan borbe protiv bolesti zavisnosti uz predavanje dr Igora Pantića

Savremena osnovna škola obeležila Svetski dan borbe protiv bolesti zavisnosti uz predavanje dr Igora Pantića

U Osnovnoj školi „Savremena” 6. decembra održano je inspirativno predavanje dr Igora Pantića, renomiranog specijaliste psihijatrije, na ...
Prvi sneg doneo je i pravu novogodišnju euforiju

Prvi sneg doneo je i pravu novogodišnju euforiju

Prvi sneg je stigao, a naši učenici iz četvrtog razreda, obuzeti prazničnim duhom, dočekali su ga zajedno, kao prava porodica! ...

ŠKOLA PO MERI VAŠEG DETETA

PRIDRUŽITE NAM SE U VIRTUELNOM OBILASKU

UPIS JE OTVOREN

Rezervišite mesto na vreme
Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »