Interaktivna elektronska tabla

Za nesmetan napredak vašeg deteta

Elektronska, multimedijalna tabla pretvara nastavu u interaktivnu aktivnost sa dinamičnim i raznovrsnim nastavnim materijalima, čime se obezbeđuju bolji rezultati učenja.

INTERAKTIVNA TABLA ZA NAJMLAĐE

Smart tabla tipičnu lekciju pretvara u zanimljiv i interaktivan rad kroz zabavu.

Najmlađi školarci u Savremenoj osnovnoj školi je obožavaju. Bez obzira na to da li je vaše dete vizuelna, auditivna ili taktilna osoba, interaktivna tabla omogućava svakome da učestvuje u nastavnom procesu na svoj način.

Ona povećava i održava dečju pažnju, vizuelizuje ono što se radi na času i omogućava učenicima da budu aktivni učesnici nastavnog procesa tako što:

Whiteboard
  • dodiruju prstima tablu da bi odgovorili na pitanja;
  • imaju bolju pažnju zbog slikovnih prikaza koji im približavaju ono što uče;
  • pomoću elektronskih olovaka mogu da pomeraju i grupišu objekte na tabli i tako rešavaju kreativne zadatke;
  • gledanjem i slušanjem videa dobijaju znanja koja se ne ograničavaju samo na prostor učionice.

Jednostavno je. Savremena tabla dozvoljava najmlađim školarcima da potpuno izraze svoju kreativnost zajedno sa svojim učiteljima – oni crtaju po njoj, pišu slova, stvaraju različite objekte i uče o brojevima kroz interaktivne igre prilagođene njihovom uzrastu.

DINAMIČNA I ATRAKTIVNA NASTAVA I ZA STARIJE UČENIKE

Interaktivna tabla čini nastavni proces atraktivnijim, dinamičnijim i bolje prilagođenim i starijim učenicima, jer uz pomoć nje nastavnici raznovrsne kreativne materijale koje na njima predaju lako čuvaju, menjaju i prosleđuju učenicima.

Koristeći interaktivnu tablu na času, učenici ne moraju više da beleže ono što nastavnik predaje, jer će te materijale dobiti elektronskim putem, pa u potpunosti mogu da se fokusiraju na samu lekciju, što će im olakšati njeno razumevanje.

Interaktivna tabla

Puko beleženje i prepisivanje sa table nije nešto što je obavezno u Savremenoj osnovnoj školi, jer učenici celokupno gradivo dobijaju i elektronskim putem, zbog čega mogu aktivno da učestvuju u časovima.

Zbog toga je korišćenje interaktivne table podjednako dobro i za učitelje i nastavnike.

NASTAVNI PROCES BOGAT SADRŽAJIMA

Interaktivne table pogodne su za prikazivanje dokumenata iz različitih programa, markiranje i uvećavanje teksta i naglašavanje prikazanog putem opcije „reflektor”, čime se gradivo prikazuje iz različitih uglova kako bi se učenicima pomoglo da ga razumeju i zapamte.

Nastavnik ima mogućnost stalnog snimanja materijala, ali i zadržavanja prezentacije u prvobitnom obliku; na taj način, sve promene su dostupne, a naredni čas može da se razvija i u drugim pravcima ukoliko to nastavni proces zahteva.

Na interaktivnoj tabli, pomoću olovke ili prsta moguće je pisanje, crtanje, kreiranje geometrijskih oblika, kao i raspoređivanje elemenata po površini, što je posebno pogodno za shematske prikaze.

BENEFITI KORIŠĆENJA ELEKTRONSKE TABLE
BOLJA MOTIVISANOST I ODRŽAVANJE PAŽNJE
POVEĆANA AKTIVNOST I INTERAKCIJA UČENIKA
DINAMIČNIJE GRUPNE DISKUSIJE I BRAINSTORMING
OBOGAĆIVANJE NASTAVE RAZLIČITIM SADRŽAJIMA
RAZVOJ FUNKCIONALNIH SPOSOBNOSTI UČENIKA
PRILAGOĐAVANJE RAZLIČITIM STILOVIMA UČENJA
LAKŠE RAZUMEVANJE LEKCIJA
RAZVIJANJE DIGITALNIH VEŠTINA UČENIKA

ELEKTRONSKA TABLA ZA BRŽI NAPREDAK VAŠEG DETETA

Istraživanje sprovedeno u osnovnim školama u Velikoj Britaniji pokazalo je da su učenici koji su koristili interaktivne table više napredovali iz svih predmeta  za kraće vreme nego njihovi vršnjaci uz tradicionalne table, a ovo je samo jedan od razloga zbog kojih je Savremena osnovna škola odlučila da elektronsku tablu uključi u svoj način rada.

Uz ovakvo učenje, i vaše dete će usvajati gradivo na zanimljiviji način i postići bolje rezultate.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »