Otvorite vrata domaćih i inostranih
srednjih škola i gimnazija

Najbolje nacionalno i najsavremenije Cambridge obrazovanje

Kombinovani – dvojezični program za decu uzrasta od 11 godina (V-VIII razred) predstavlja jedinstven kurikulum u okviru koga su integrisane najbolje  strane Nacionalnog programa sa najnaprednijim međunarodnim obrazovanjem koje nudi Cambridge International program. Na osnovu akreditacije Ministarstva prosvete kao i međunarodne Cambridge akreditacije izdate od strane Cambridge odeljenja za međunarodne ispite, učenici OŠ  “Savremena” dobijaju dva obrazovna programa u jednom.

Nastava na Kombinovanom programu odvija se na  srpskom i engleskom jeziku. Po uspešnom završetku učenici dobijaju nacionalnu diplomu i mogu steći Cambridge sertifikate, i spremni su za upis u najbolje domaće ili međunarodne srednje škole i gimnazije.

Šta očekuje vaše dete?

Najbolje od oba programa

Znanje stečeno na Kombinovanom programu priznato je svuda u svetu. Akreditovana nacionalna diploma i Cambridge sertifikati omogućavaju učenicima OŠ  “Savremena” da sa visokom prohodnošću upišu srednje škole i gimnazije u zemlji  i inostranstvu.

Nastava na Kombinovanom programu predstavlja pametan spoj Nacionalnog i Cambridge obrazovnih programa zbog čega učenici OŠ “Savremena” usvajaju najbolje obrazovanje iz dva različita sveta što značajno unapređuje njihovo znanje i veštine.

Dva programa»

Časovi Nacionalnog programa odvijaju se na srpskom, dok se dodatni časovi iz Cambridge programa održavaju na engleskom jeziku. Na taj način učenici istovremeno uspešno usavršavaju maternji i engleski jezik čime otvaraju sebi vrata za domaću i međunarodnu akademsku budućnost.

Dvojezična nastava»

Srpski
Engleski

Jedna od najvažnijih veština u 21. veku jeste sposobnost rada u grupama i na projektima.

Zato vaš školarac učestvuje u sekcijama i projektnim zadacima gde se teme prilagođene njegovom uzrastu obrađuju iz različitih perspektiva i gde on kroz lični doprinos u rešavanju zadataka bolje savladava gradivo.

Projektna nastava»

Projektna nastava u odnosu na klasičnu nastavu poboljšava:

KRITIČKO MIŠLJENJE ZA 75%
UMEĆE REŠAVANJA PROBLEMA ZA 80%
TIMSKI RAD ZA 80%

Pored uravnoteženih obroka veliki deo programa čini i edukacija u vezi sa ishranom. Savremeni osnovci se navikavaju se zdrave i sveže ukuse, uče pravilno kombinovanje namirnica i čak i van škole počinju da biraju zdrave alternative, stvarajući navike za budućnost. 100% zdravo

Zdrava ishrana»

  • Supa
  • Glavno jelo
  • Salata
  • Hleb
  • Voće

Personalizovana nastava

Predani nastavnici

U Osnovnoj školi “Savremena” vaš školarac će na njemu prilagođen način steći sva neophodna znanja koja će mu otvoriti vrata najprestižnijih srednjih škola kod nas ili u inostranstvu.

Saznajte više »

Rad u odeljenjima optimalnog obima, omogućava da se obrazovni proces personalizuje kroz kreiranje dinamičnih grupa i zadavanje zadataka pilagođenih sposobnostima svakog učenika. O napretku učenika brinu njegovi nastavnici.

Saznajte više »

Multidisciplinarni časovi

Samostalnost u učenju

Uz multidisciplinarne časove učenik razume veze između različitih oblasti – književnost, matematika, istorija, geografija…, čime stiče celovitu sliku o svetu i usvaja veštine interdisciplinarnog učenja.

Saznajte više »

Učenici se podstiču na samostalan pristup gradivu, traže veze između predmeta i oblasti, i u saradnji sa drugarima pronalaze kreativna rešenja za različite zadatke, a znanje stiču i u biblioteci i Learning centru.

Saznajte više »

UČIMO VAŠE DETE DA MISLI PRODUKTIVNO

Na koji način?

Interdisciplinarni način izlaganja gradiva omogućava osnovcu da činjenice i lekcije o kojima uči sagledava u širem kontekstu: tako se znanja iz književnosti dovode u vezu sa istorijom, matematika sa geografijom, biologija sa hemijom… Ove veze stvaraju nove uvide i ideje, a učenik se slobodno i samostalno kreće kroz uzbudljivi svet znanja.

KRITIČKO RAZMIŠLJANJE

Samostalno i kritičko mišljenje omogućava učeniku bolju analizu, selekciju, vrednovanje, interpretaciju i primenu informacija.

VIŠESTRUKA INTELIGENCIJA

U nastavi se koristi Harvardov program razvoja višestruke inteligencije koji omogućava učeniku da adekvatno razvije sve svoje  talente.

REŠAVANJE PROBLEMA

Kroz projekte i praktičnu nastavu učenici se ohrabruju da pronalaze logička i kreativna rešenja datih problema.

Ovako izgleda moderan prostor OŠ savremena

INTELIGENTNE  UČIONICE,  MULTIFUNKCIONALNO DVORIŠTE, KANTINA NA OTVORENOM

Interaktivne aplikacije za napredna znanja

Kodiranje, nauka, matematika, humanističke discipline

Kroz interakciju sa edukativnim softverom vaš osnovac kombinuje digitalna znanja sa eksperimentom, programiranje sa osnovama robotike, proverava matematičke formule kroz primenu u praksi, uči istoriju i geografiju pomoću animacije, dok znanja iz književnosti i jezika produbljuje kroz interaktivne priče koje i sam kreira.

SOS-Aplikacije-V-VIII--480x426

*Utisci roditelja nastali nakon iskustva njihove dece kao učenika neke od savremenih škola u sistemu, Savremene gimnazije i Savremena International School.

Kombinovani program za uzrast od 11 godina

Šta dobijate?

Školski pribor i knjige

Zdrava ishrana

Sportske aktivnosti

Dnevni izleti

Individualni rad sa učenikom

Dodatne sekcije

Školske uniforme

Zdravstveni pregled

Školska biblioteka

Bezbednost učenika

Pristup internetu

Roditeljski i online sastanci

U OSNOVNOJ ŠKOLI “SAVREMENA” VAŠE DETE
ĆE IZGRADITI SVOJU LIČNOST

Osnovna škola “Savremena” je sredina u kojoj se vaše dete podstiče na nesmetani napredak u učenju i sticanju visokih karakternih osobina:

POŠTOVANJE RAZLIČITOSTI
NEGOVANJE PRIJATELJSTVA
RAZVIJANJE KREATIVNOSTI
BRIGA O OKOLINI
USVAJANJE PRAVILA PONAŠANJA
RAZUMEVANJE AUTORITETA
KREATIVNO RAZMIŠLJANJE
SVEST O DRUŠTVU I OKOLINI

Svako dete se lako uklapa u ovakvu sredinu i postaje njen vredan i važan član.
Izaberite najbolje okruženje za odrastanje svog školarca.

Life Skills program: Sada znamo kako da se zaštitimo u digitalnom svetu!

Life Skills program: Sada znamo kako da se zaštitimo u digitalnom svetu!

Svima je već poznato da učenici nižih razreda Savremene osnovne škole imaju napredne digitalne veštine i znanja o informacionim ...
Među najboljima u zemlji: Naši učenici nastavljaju da ostvaruju uspehe na takmičenjima

Među najboljima u zemlji: Naši učenici nastavljaju da ostvaruju uspehe na takmičenjima

Učenici četvrtog razreda naše škole Aleksandar Brkić i Petar Stamenić ostvarili su izuzetan uspeh na republičkom nivou takmičenja iz ...
Trud se isplatio: Odeljenje V-2 osvojilo prvo mesto na školskom takmičenju za najbolje odeljenje

Trud se isplatio: Odeljenje V-2 osvojilo prvo mesto na školskom takmičenju za najbolje odeljenje

Od početka drugog polugodišta pažljivo smo pratili poštovanje pravila škole, akademske uspehe, osvajanje visokorangiranih mesta na raznim ...
„Zlatna sirena” i grupa muzikalnih osnovaca

„Zlatna sirena” i grupa muzikalnih osnovaca

Učenice Osnovne škole „Savremena” još jednom su pokazale svoj talenat i muzikalnost na opštinskom takmičenju u pevanju pod nazivom „Zlatna ...

ŠKOLA PO MERI VAŠEG DETETA

PRIDRUŽITE NAM SE U VIRTUELNOM OBILASKU

Dobro došli, osnovci

UPIS JE OTVOREN
Prijavite se

Upis za generaciju 2023/24. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »