Za srećno dete koje voli učenje od prvog dana školovanja

SAVREMENI PRISTUP ZA SAVREMENE GENERACIJE

Prvi razredi osnovne škole najvažniji su za formiranje dečije ličnosti i odnosa prema školi zbog čega je program u OŠ Savremena posebno prilagođen ovom osetljivom periodu. Prekretnica koja očekuje vas i vašeg mališana nosi sa sobom prilagođavanje obavezama i stvaranje navika koje će obeležiti njihov obrazovni put, razvoj individue, odnosa prema drugarima, uloge u timu i kritičkog stava prema svetu uopste. Jako je važno gde i na koji način vaše dete čini prve edukativne korake.

Inovativnim i savremenim pristupom u OS Savremena im pomažemo da na lak i zanimljiv način steknu potrebna znanja, ali i razviju ispravne principe i vrednosti. Akcenat u pristupu smo stavili kompletan razvoj deteta, odnos koji stvaraju sa odraslima, jedni sa drugima i atmosferu koja vlada u grupi. Sa osmehom, bez stresa i prinude, škola za vaše dete postaje mesto na koje se rado ide, a učenja nešto što se voli.

Podsticajno okruženje i holistički pristup

I mnogo ljubavi. Da naša deca budu srećna.

Svako dete je drugačije, vredno samo po sebi sa brojnim skrivenim talentima koje je potrebno otkriti i negovati.

Zato svaki učenik ima svoj jedinstveni program, prilagođene procese učenja i individualizovane pristupe u radu.

U Savremenoj upoznajemo ličnost svakog deteta prateći njegov intelektualni, fizički, emocionalni , socijalni i stvaralački razvoj i podstičemo razvoj svakog od pomenutih aspekata. Kreativnost, osećaj zajedništva, razvoj kritičkog mišljenje i svakodnevno stvaralaštvo dodatno oblikuju ličnost deteta u pravcu kome zajednički težimo.

Časovi u Savremenoj su drugačiji, interdisciplinarni i zanimljivi. Često je toliko dinamično da na prvi pogled ne izgleda kao škola. Uz brojne dodatne sekcije i kreativne zadatke, nastavni plan i program se obrađuje iz različitih perspektiva.

Ovakav pristup omogućava vašem detetu da stekne primenjiva znanja predviđena zvaničnim kurikulumom, ali i da zavoli učenje, razvije logičko razmišljanje i kritički pristup rešavanju problema.

Na ovaj način kod učenika se razvija:

KRITIČKO MIŠLJENJE I ANGAŽOVANOST
KREATIVNO REŠAVANJE PROBLEMA
TIMSKI RAD
MAŠTA I KREATIVNOST

Dnevni program u Savremenoj je jasno struktuiran pružajući detetu osečaj sigurnosti, a opet dovoljno fleksibilan da odgovori na sve njegove individualne potrebe i podstakne razvoj kreativnosti.

Sigurno okruženje, pristup kamerama, stručni i posvećeni nastavnički tim koji sa puno ljubavi pristupa svakom detetu i kvalitetan program omogućavaju vam da budete potpuno mirni i sigurni da ste svom detetu obezbedili najbolje.  

Poverenje u školu i način na koji će se raditi sa vašim detetom je presudno pri izboru ustanove.

Na zahtev roditelja učenik može pohađati dodatne časove, raditi domaći uz nadzor učitelja, ali takođe učestovati u zabavnim vannastavnim aktivnostima kakve su gledanje edukativnih filmova, rešavanje kvizova i sadržajan odmor u dvorištu. 

Vreme provedeno u boravku podjednako je relaksirajuće i zabavno kao i efektivno. Učitelji će se pobrinuti da vaše dete završi sve obaveze, domaće zadatke, da lepo ruča i užina, ali i da uživa u igri sa svojim vršnjacima, u prirodi i na svežem vazduhu.

Naša misija je da decu pripremimo za budućnost i realan život. Važno je sva stečena znanja mogu da upotrebe u stvarnom životu i steknu veštine neophodne za uspeh u 21. vek. Potrebno je da budu spremni za zanimanja sutrašnjice, koja danas još i ne postoje.

Deca najbolje uče iz vlastitog iskustva, zbog čega se trudimo da sami budu kreatori svojih znanja i uče primenjeno, kroz rad. 

Samo tako će odrasti u kompletne mlade ljude koji imaju jaku svest o sebi, svojoj efikasnosti i dovoljno samopouzdanja da se izbore za svoje mesto u svetu.

Veliku ulogu u uspešnom rastu i razvoju naših osnovaca ima zdrava, pravilna i raznovrsna ishrana. Loše navike stečene u detinjstvu jako teško se kasnije ispravljaju, a nepravilna ishrana može ostaviti značajne posledice.

Strogo vodimo računa da se na njihovoj trpezi ne nađu industrijske namirnice, aditivi, pojacivači ukusa, belo brašno i šećer, rafinisana biljna ulja. Sve namirnice su 100% sveže i organski odgojene, spremjene neposredno pred obrok. Pored uravnoteženih obroka veliki deo programa čini i edukacija u vezi sa ishranom.

 

Savremeni osnovci se navikavaju se zdrave i sveže ukuse, uče pravilno kombinovanje namirnica i čak i van škole počinju da biraju zdrave alternative, stvarajući navike za budućnost. 100% zdravo

 

  • Sveže pripremljeno
  • Organski uzgajano
  • Pravilno kombinovano
  • Bez veštačkih dodataka, belog brašna, šećera, aditiva, rafinisanih biljnih ulja

Vi ste naš glavni partner u procesu obrazovanja

Škola kreirana sa roditeljima

Roditelji i nastavnici moraju biti tim koji će dete dovesti do pobede. Zajedno kreiramo program, a porodica je potpuno uključena u obrazovni proces. Stvaramo zajedništvo i težimo istim principima. 

POSVEĆEN UČITELJ

 ZA VELIKE LJUDE

Savko dete dobija svog učitelja koji ga prati tokom sve četiri godine. Kroz zabavne i dinamične projekte usaglašene sa najnovijim metodičkim praksama, učitelj se potpuno posvećuje svakom detetu i pomaže mu da razvije svoje talente i stekne veštine 21. veka.

Saznajte više »

Vaše dete u osnovnu školu nije došlo samo po znanje već po sve one osobine koje će od njega načiniti uspešno ljudsko biće koje doprinosi društvu i vodi računa o svetu koji ga okružuje. Čvrst karakter, jaka ličnost, samosvest, samopouzdanje.

Saznajte više »

ŠKOLA BEZ ZIDOVA

INTEGRATIVNO UČENJE

Časovi se u Osnovnoj školi “Savremena” pored učionica održavaju i u muzejima, bioskopima, pozorištima, na sportskim terenima, u prirodi, jer vaše dete tako lakše pamti, a znanje koje stiče brže ostaje u njegovoj dugoročnoj memoriji.

Saznajte više »

Multidisciplinarni časovi

Učenje koje spaja više nauka, pomoći će vašem detetu da zadovolji svoju prirodnu radoznalost. Ovde se koriste najuspešniji metodički pristupi kojima se učenju pristupa najefikasnije, a koji donose najbolje rezulate.

Saznajte više »

UČIMO DECU DA LOGIČKI RAZMIŠLJAJU

Uz upotrebu interdisciplinarnih metoda za usvajanje znanja, časovi se odvijaju na inovativan način. Umesto da lekcije iz svakog predmeta uči odvojeno, dete ih usvaja tako što ih povezuje sa znanjima iz drugih oblasti i na taj način se priprema za samostalno razmišljanje.

Balončići znanja

Svaka činjenica koja se proučava predstavljena je u vidu balončića koji upućuje na druge balončiće koji su u vezi sa njim.

Integrativni model

Integrativna nastava je veoma stimulativna i podsticajna za učenike jer međusobno povezuje predmete u  upotrebljivo znanje. 

Softver za učenje

Uz upotrebu specijalno dizajniranog softvera za uzrast od I – IV razreda deca se, zajedno sa svojim učiteljima, slobodno kreću kroz mape znanja.

Mikrolekcije

Balončići sadrže edukativne informacije i predstavljaju međusobno povezane mikrolekcije. Tako se stvara Mreža znanja kroz koju se vaše dete samostalno kreće.

*Utisci roditelja nastali nakon iskustva njihove dece kao učenika neke od savremenih škola u sistemu, Savremene gimnazije i Savremena International School.

SOS-Aplikacije-I-IV-Razred-480x426

Stvarno drugačija upotreba tehnologije

OD KONZUMENTA DO STVARAOCA

Preterana upotreba tehnologije u odrastanju naše dece je jedan od najvećih izazova današnjice. Svidelo nam se to ili ne, pametni ekrani su sastavni deo njihovog života koji povezuju sa zabavom. Potpunim isključivanjem tehnologije iz života deteta stvaramo digitalno nepismenu osobu, nespremnu za stvaran život koji je očekuje.

U Savremenoj imamo jak fokus na to da deci promenimo percepciju tehnologije. Koristimo najbolje od savremenih dostignuća u obrazovne svrhe kako bismo na njima blizak, uzbudljiv i lako pamtljiv način poboljšali doživljaj naučenog. I što je najvažnije, od pasivnog konzumenta oni postaju kreativni stvaraoci. Više ne igraju igrice već ih prave, kreiraju njihove glavne junake, karaktere, smišljaju strategije.

 

Tehnologija i edukativne aplikacije dodatno podstiču njihovu maštu, kreativnost i kritičko mišljenje. Znanja kao što su osnovne matematičke operacije, jezik, priroda i društvo, početni koncepti iz kodiranja, vaše dete usvaja na način koji ga angažuje i podstiče na samostalnost u učenju. Koristi tehnologiju bezbedno i pametno.

DOBRO DOŠLI, OSNOVCI

U TOKU JE UPIS SAVREMENIH OSNOVACA PO POVLAŠĆENIM USLOVIMA. ISKORISTITE POGODNOSTI >>

Bogate dodatne aktivnosti

Raznovrstan vannastavni program za ispitivanje, prepoznavanje i razvijanje talenata

U prvom delu dana učenici su na nastavi, imaju kreativne časove po programu Ministarstva prosvete ili Cambridge Univerziteta u zavisnosti od programa koji pohađaju, a nakon toga aktivno učestvuju u radionicama, sekcijama, klubovima. Vaš mališan otkriva i razvija najbolju verziju sebe. 

PRVI GLUMAČKI KORACI

ART, SLIKANJE, VAJANJE

SPORT I ZDRAV ŽIVOT

MUZIČKE ZVEZDICE

IT ZNANJA I ROBOTIKA

BONTON ZA VELIKE DZENTLMENE I DAME

LEGO Steam LABORATORIJE

MODERAN I KLASIČAN PLES

Novinarska redakcija

Ekoloska sekcija

JEZIČKI I LITERARNI KLUB

MAli matematičari i prirodnjaci

ŠTA VAS JOŠ OČEKUJE U SAVREMENOJ?

Od savremenih prostorija i najmodernijih edukativnih rekvizita preko prostranog i uzbudljivo opremljenog dvorišta do sjajnih i posvećenih učitelja – ovo je carstvo vašeg mališana. Pozitivna i afirmišuća atmosfera,  u kojoj se dete oseća slobodno da pita, negoduje, istražuje, osloboditi svoju radoznalost i probudi skrivene potencijale.

Sa mnogo ljubavi i posvećenosti pristupamo svakom novom danu i deca to osećaju. A njihova dostignuća i osmesi sve govore roditeljima.

Insistiramo na vrednostima budućnosti

Jer želimo da baš vaše dete sutra promeni svet

Osnovna škola “Savremena” je sredina u kojoj se vaše dete pored podsticanja na stalni napredak u učenju i motiviše i na sticanje jakih karakternih osobina:

POŠTOVANJE RAZLIČITOSTI
NEGOVANJE PRIJATELJSTVA
RAZVIJANJE KREATIVNOSTI
BRIGA O OKOLINI
RAZMIŠLJANJE IZVAN OKVIRA
STICANJE SAMOSTALNOSTI
USVAJANJE LEPOG PONAŠANJA
RAZUMEVANJE AUTORITETA

Svako dete se lako uklapa u ovakvu sredinu i postaje njen vredan i važan član jer je njegova individualnost nezamenjiva. Svako dete je stvarno drugačije i zaslužuje sve uslove da procveta u najbolju verziju sebe. Dali smo sve od sebe da im to obezbedimo.

Izaberite najbolje, izaberite stvarno drugačije.
Ovako trećaci kreiraju priče kroz digitalni svet

Ovako trećaci kreiraju priče kroz digitalni svet

Učionica je postala centar za istraživanje, stvaralaštvo i digitalnu transformaciju. ...
Važan razgovor o zdravlju i fizičkom vaspitanju

Važan razgovor o zdravlju i fizičkom vaspitanju

Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka unapređenju budućnosti đaka, fokusirajući se na značaj fizičkog vaspitanja i zdravlja u školskom ...
Savremena osnovna škola obeležila Svetski dan borbe protiv bolesti zavisnosti uz predavanje dr Igora Pantića

Savremena osnovna škola obeležila Svetski dan borbe protiv bolesti zavisnosti uz predavanje dr Igora Pantića

U Osnovnoj školi „Savremena” 6. decembra održano je inspirativno predavanje dr Igora Pantića, renomiranog specijaliste psihijatrije, na ...
Prvi sneg doneo je i pravu novogodišnju euforiju

Prvi sneg doneo je i pravu novogodišnju euforiju

Prvi sneg je stigao, a naši učenici iz četvrtog razreda, obuzeti prazničnim duhom, dočekali su ga zajedno, kao prava porodica! ...

ŠKOLA PO MERI VAŠEG DETETA

PRIDRUŽITE NAM SE U VIRTUELNOM OBILASKU

UPIS 2021/2022.

Obezbedite mesto na vreme.
Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »