Otvorite vrata najprestižnijih srednjih škola i gimnazija

Za avanturiste koji su zavoleli učenje

Ovo je jedan od prelaznih trenutaka u školovanju vašeg deteta – učitelj se zamenjuje nastavnicima, a učenje istovremeno postaje priprema za upis u gimnazije i srednje škole. U zavisnosti od afiniteta svakog učenika, u Osnovnoj školi “Savremena” se kreiraju individualni mikroprogrami koji mu pomažu da lakše savlada gradivo, dok mu se i školske obaveze prilagođavaju posebno, pa tako učenik bez stresa, maksimalno efektno može da savlada izazove koji su pred njim.

Vaše dete lako će ostvariti prelaz iz nižih u više razrede, dok će obaveze kao što su priprema za malu maturu i polaganje prijemnog ispita shvatiti kao izazove kojima će pristupiti na kreativan način. Učenje i upis srednje škole ne treba da budu teret, oni su samo prirodni ishod nečega što dete voli da radi . U Osnovnoj školi “Savremena” vaš školarac uči kroz igru i druženje, uspešno završava svoje osnovnoškolsko obrazovanje i ispunjava uslove za upis u najbolje domaće i međunarodne srednje škole.

IZABERITE PRAVI PROGRAM

Jedna od najvažnijih veština u 21. veku jeste sposobnost rada u grupama i na projektima.

Zato vaš školarac učestvuje u sekcijama i projektnim zadacima gde se teme prilagođene njegovom uzrastu obrađuju iz različitih perspektiva i gde on kroz lični doprinos u rešavanju zadataka bolje savladava gradivo.

Nastava»

Projektna nastava u odnosu na klasičnu nastavu poboljšava:

KRITIČKO MIŠLJENJE ZA 75%
UMEĆE REŠAVANJA PROBLEMA ZA 80%
TIMSKI RAD ZA 85%

Primenom interaktivnih tabli, ipadova, originalnog edukativnog softvera i drugih pametnih uređaja, u savremenim Future ready učionicama, učenici na dublji način usvajaju neophodna znanja i tehnološki se opismenjuju.

A vaše dete ima pristup svim edukativnim sadržajima, lekcijama i domaćim zadacima preko mobilnog telefona.

Tehnologija»

U skladu sa željama i planovima svaki učenik se na inovativan način, uz pomoć svog mentora, priprema za polaganje male mature, ali i za srednju školu koju želi da upiše.

Nadareni školarci u Osnovnoj školi “Savremena” se posebno pripremaju za takmičenja i svoje talente razvijaju na nekim od dodatnih sekcija: novinarskoj, dramskoj, literarnoj, muzičkoj i drugim sekcijama.

Priprema»

V-VIII

Start za uspeh

Predani i posvećeni nastavnici

U Osnovnoj školi “Savremena” vaš školarac će na zanimljiv i angažovan način steći sva neophodna znanja koja će mu otvoriti vrata najprestižnijih srednjih škola kod nas ili u inostranstvu.

Saznajte više »

Rad u odeljenjima optimalnog obima, omogućava da se obrazovni proces personalizuje kroz kreiranje dinamičnih grupa i zadavanje zadataka pilagođenih sposobnostima svakog učenika. O napretku učenika brinu njegovi nastavnici.

Saznajte više »

Savremeni istraživači

Samostalnost u učenju

Uz multidisciplinarne časove učenik razume veze između različitih oblasti – književnost, matematika, istorija, geografija i druge, čime stiče celovitu sliku o svetu i usvaja veštine interdisciplinarnog učenja.

Saznajte više »

Učenici se podstiču na samostalan pristup gradivu, traže veze između predmeta i oblasti, i u saradnji sa drugarima pronalaze kreativna rešenja za različite zadatke, a znanje stiču i u biblioteci i Learning centru.

Saznajte više »

SIGURNA SREDINA ZA PRAVILAN RAZVOJ DETETA

Jačanje kritičkog mišljenja, interdisciplinarni časovi, pametni uređaji u nastavi

UČIMO VAŠE DETE DA SLOBODNO MISLI

Na koji način?

Multidisciplinaran način izlaganja gradiva omogućava osnovcu da činjenice i lekcije o kojima uči sagledava u širem kontekstu: tako se znanja iz književnosti dovode u vezu sa istorijom, matematika sa geografijom, biologija sa hemijom… Ove veze stvaraju nove uvide i ideje, a učenik se slobodno i samostalno kreće kroz uzbudljivi svet znanja.

SOFTVER ZA UČENJE

Specijalno dizajniran softver Osnovne škole “Savremena” za uzrast od V – VIII razreda omogućava detetu da se slobodno kreće kroz mape znanja.

TAČKE ZNANJA

Svaka činjenica koja se proučava predstavljena je u vidu tačke koja se povezuje sa drugim tačkama koje predstavljaju kontekst određene činjenice.

INTERDISCIPLINARNI PRISTUP

Tačke znanja sadrže edukativne informacije i predstavljaju mikrolekcije međusobno povezane.

MESTO GDE VAŠE DETE EKSPERIMENTIŠE, ISTRAŽUJE I RAZVIJA TIMSKI DUH

Učionice sa fleksibilnim rasporedom sedenja i najsavremenijom opremom za učenje i aplikacijama za efikasno usvajanje znanja, specijalno su napravljene za decu uzrasta od 11 do 15 godina.

Prostor u kome se odvija nastava kreiran je tako da učenik istovremeno slobodno komunicira sa drugima i ima svoj kutak mira u kome rešava zadatke. Uz pomoć nastavnika vaše dete istražuje, eksperimentiše, sarađuje sa drugarima na projektima u učionicama koje se lako transformišu u zavisnosti od potreba nastavnog procesa.

Ovo je mesto prilagođeno učenju i istraživanju.

Interaktivne aplikacije za napredna znanja

Kodiranje, nauka, matematika, humanističke discipline

Kroz interakciju sa edukativnim softverom vaš osnovac kombinuje digitalna znanja sa eksperimentom, programiranje sa osnovama robotike, proverava matematičke formule kroz primenu u praksi, uči istoriju i geografiju pomoću animacije, dok znanja iz književnosti i jezika produbljuje kroz interaktivne priče koje i sam kreira.

SOS-Aplikacije-V-VIII--480x426

*Utisci roditelja nastali nakon iskustva njihove dece kao učenika neke od savremenih škola u sistemu, Savremene gimnazije i Savremena International School.

Dobro došli u Savremeno predškolsko

siguran kutak za vaše dete

Aktivnosti pre i posle nastave

Bilo da radite do kasno ili želite malo vremena za sebe, u SOŠ vaš mališan je na sigurnom 24/7.

Optimalne grupe

Rad u grupama optimalnog obima garantuje da vaše dete dobija punu pažnju svog vaspitača.

Smartbus

Jedinstveni pametni autobus koji vaše dete vozi u i dovozi iz predškolskog i kojim putuje na nezaboravne izlete.

Zdrava ishrana

Izbalansirani obroci i “zelene” užine za visok nivo energije i koncentracije vašeg mališana.

Green school

Mesto u skladu sa prirodom i potrebama vašeg mališana – eco-friendly materijali i zelena oaza u dvorištu gde deca sade drveće.

Savremena tehnologija

Upoznavanje sa edukativnom tehnologijom omogućava deci da se na vreme upoznaju sa odgovornom i kreativnom upotrebom tehnologije.

U OSNOVNOJ ŠKOLI “SAVREMENA” VAŠE DETE
ĆE IZGRADITI SVOJU LIČNOST

Osnovna škola “Savremena” je sredina u kojoj se vaše dete podstiče na nesmetani napredak u učenju i sticanju visokih karakternih osobina:

POŠTOVANJE RAZLIČITOSTI
NEGOVANJE PRIJATELJSTVA
RAZVIJANJE KREATIVNOSTI
BRIGA O OKOLINI
USVAJANJE PRAVILA PONAŠANJA
RAZUMEVANJE AUTORITETA
KREATIVNO RAZMIŠLJANJE
SVEST O DRUŠTVU I OKOLINI

Svako dete se lako uklapa u ovakvu sredinu i postaje njen vredan i važan član.
Izaberite najbolje okruženje za odrastanje svog školarca.

Prvi turnir u stonom tenisu je završen: Prenosimo utiske

Prvi turnir u stonom tenisu je završen: Prenosimo utiske

U Savremenoj osnovnoj školi održan je uzbudljiv sportski događaj – turnir u stonom tenisu! Ovo je prvi od dva tradicionalna turnira koja ...
Važan razgovor o zdravlju i fizičkom vaspitanju

Važan razgovor o zdravlju i fizičkom vaspitanju

Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka unapređenju budućnosti đaka, fokusirajući se na značaj fizičkog vaspitanja i zdravlja u školskom ...
Savremena osnovna škola obeležila Svetski dan borbe protiv bolesti zavisnosti uz predavanje dr Igora Pantića

Savremena osnovna škola obeležila Svetski dan borbe protiv bolesti zavisnosti uz predavanje dr Igora Pantića

U Osnovnoj školi „Savremena” 6. decembra održano je inspirativno predavanje dr Igora Pantića, renomiranog specijaliste psihijatrije, na ...
Kreativnost na delu: Lutkarsko čudo učenika IV-3!

Kreativnost na delu: Lutkarsko čudo učenika IV-3!

Učenici IV-3 su u Savremenoj osnovnoj školi svoju kreativnost podigli na viši nivo organizujući spektakularno lutkarsko pozorište na času ...

ŠKOLA PO MERI VAŠEG DETETA

PRIDRUŽITE NAM SE U VIRTUELNOM OBILASKU

UPIS 2020/2021.

Obezbedite mesto na vreme.
Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »