Otvorite vrata najprestižnijih
srednjih škola i gimnazija

Akreditovan nacionalni program

Nacionalni program OŠ “Savremena” za uzrast od V-VIII razreda izvodi se po zvaničnom nastavnom planu i programu odobrenom od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Ovaj plan i program se konstantno osavremenjuje i nadograđuje upotrebom novih tehnologija,  nastavnim materijalima i drugim resursima za stručno usavršavanje učenika i nastavnika.

Nacionalni program je fokusiran na sticanje fundamentalnih znanja, kao i upoznavanje sa nacionalnim i svetskim kulturnim vrednostima. Osim časova stranog jezika, nastava na nacionalnom programu se u celosti izvodi na srpskom jeziku, a po uspešnom završetku učenici dobijaju nacionalnu diplomu i spremni su za upis u najbolje srednje škole i gimnazije.

Šta očekuje vaše dete?

Najbolje od nacionalnog programa

Jedna od najvažnijih veština u 21. veku jeste sposobnost rada u grupama i na projektima.

Zato vaš školarac učestvuje u sekcijama i projektnim zadacima gde se teme prilagođene njegovom uzrastu obrađuju iz različitih perspektiva i gde on kroz lični doprinos u rešavanju zadataka bolje savladava gradivo.

Nastava»

Projektna nastava u odnosu na klasičnu nastavu poboljšava:

KRITIČKO MIŠLJENJE ZA 75%
UMEĆE REŠAVANJA PROBLEMA ZA 80%
TIMSKI RAD ZA 85%

Primenom interaktivnih tabli, ipadova, originalnog edukativnog softvera i drugih pametnih uređaja, u savremenim Future ready učionicama, učenici na dublji način usvajaju neophodna znanja i tehnološki se opismenjuju.

A vaše dete ima pristup svim edukativnim sadržajima, lekcijama i domaćim zadacima preko mobilnog telefona.

Tehnologija»

Učionice sa fleksibilnim rasporedom sedenja i najsavremenijom opremom za učenje specijalno su napravljene za decu uzrasta od 11 do 15 godina.

Prostor u kome se odvija nastava kreiran je tako da učenik istovremeno slobodno komunicira sa drugima i ima svoj kutak mira u kome rešava zadatke. 

Ovo je mesto prilagođeno učenju i istraživanju.

Prostorije»

Nacionalni program OŠ “Savremena” izvodi se po zvaničnom nastavnom planu i programu odobrenom od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Ovaj plan i program se konstantno osavremenjuje i nadograđuje upotrebom novih tehnologija,  nastavnim materijalima i drugim resursima za stručno usavršavanje učenika, vaspitača, učitelja i nastavnika.

Akreditacija»

U skladu sa željama i planovima svaki učenik se na inovativan način, uz pomoć svog mentora, priprema za polaganje male mature, ali i za srednju školu koju želi da upiše.

Nadareni školarci u Osnovnoj školi “Savremena” se posebno pripremaju za takmičenja i svoje talente razvijaju na nekim od dodatnih sekcija: novinarskoj, dramskoj, literarnoj, muzičkoj i drugim sekcijama.

Priprema»

Strogo vodimo računa da se na njihovoj trpezi ne nađu industrijske namirnice, aditivi, pojacivači ukusa, belo brašno i šećer, rafinisana biljna ulja. Sve namirnice su 100% sveže i organski odgojene, spremjene neposredno pred obrok. Pored uravnoteženih obroka veliki deo programa čini i edukacija u vezi sa ishranom. Savremeni osnovci se navikavaju se zdrave i sveže ukuse, uče pravilno kombinovanje namirnica i čak i van škole počinju da biraju zdrave alternative, stvarajući navike za budućnost. 100% zdravo.

Zdrava ishrana»

  • Supa
  • Glavno jelo
  • Salata
  • Hleb
  • Voće

Personalizovana nastava

Predani nastavnici

U Osnovnoj školi “Savremena” vaš školarac će na njemu prilagođen način steći sva neophodna znanja koja će mu otvoriti vrata najprestižnijih srednjih škola kod nas ili u inostranstvu.

Saznajte više »

Rad u malim odeljenjima, omogućava da se obrazovni proces personalizuje kroz kreiranje dinamičnih grupa i zadavanje zadataka pilagođenih sposobnostima svakog učenika. O napretku učenika brinu njegovi nastavnici.

Saznajte više »

Multidisciplinarni časovi

Samostalnost u učenju

Uz multidisciplinarne časove učenik razume veze između različitih oblasti – književnost, matematika, istorija, geografija…, čime stiče celovitu sliku o svetu i usvaja veštine interdisciplinarnog učenja.

Saznajte više »

Učenici se podstiču na samostalan pristup gradivu, traže veze između predmeta i oblasti, i u saradnji sa drugarima pronalaze kreativna rešenja za različite zadatke, a znanje stiču i u biblioteci i Learning centru.

Saznajte više »

UČIMO VAŠE DETE DA MISLI PRODUKTIVNO

Na koji način?

Interdisciplinarni način izlaganja gradiva omogućava osnovcu da činjenice i lekcije o kojima uči sagledava u širem kontekstu: tako se znanja iz književnosti dovode u vezu sa istorijom, matematika sa geografijom, biologija sa hemijom… Ove veze stvaraju nove uvide i ideje, a učenik se slobodno i samostalno kreće kroz uzbudljivi svet znanja.

KRITIČKO RAZMIŠLJANJE

Samostalno i kritičko mišljenje omogućava učeniku bolju analizu, selekciju, vrednovanje, interpretaciju i primenu informacija.

VIŠESTRUKA INTELIGENCIJA

U nastavi se koristi Harvardov program razvoja višestruke inteligencije koji omogućava učeniku da adekvatno razvije sve svoje  talente.

REŠAVANJE PROBLEMA

Kroz projekte i praktičnu nastavu učenici se ohrabruju da pronalaze logička i kreativna rešenja datih problema.

ZAVIRITE U JEDAN DAN STARIJIH OSNOVACA

UČENJE,  STVARANJE, DRUŽENJE

Interaktivne aplikacije za napredna znanja

Kodiranje, nauka, matematika, humanističke discipline

Kroz interakciju sa edukativnim softverom vaš osnovac kombinuje digitalna znanja sa eksperimentom, programiranje sa osnovama robotike, proverava matematičke formule kroz primenu u praksi, uči istoriju i geografiju pomoću animacije, dok znanja iz književnosti i jezika produbljuje kroz interaktivne priče koje i sam kreira.

SOS-Aplikacije-V-VIII--480x426

*Utisci roditelja nastali nakon iskustva njihove dece kao učenika neke od savremenih škola u sistemu, Savremene gimnazije i Savremena International School.

Nacionalni program za uzrast od V do VII razreda

Šta dobijate?

Školski pribor i knjige

Zdrava ishrana

Sportske aktivnosti

Dnevni izleti

Individualni rad sa učenikom

Dodatne sekcije

Školske uniforme

Zdravstveni pregled

Školska biblioteka

Bezbednost učenika

Pristup internetu

Roditeljski i online sastanci

U OSNOVNOJ ŠKOLI “SAVREMENA” VAŠE DETE
ĆE IZGRADITI SVOJU LIČNOST

Osnovna škola “Savremena” je sredina u kojoj se vaše dete podstiče na nesmetani napredak u učenju i sticanju visokih karakternih osobina:

POŠTOVANJE RAZLIČITOSTI
NEGOVANJE PRIJATELJSTVA
RAZVIJANJE KREATIVNOSTI
BRIGA O OKOLINI
USVAJANJE PRAVILA PONAŠANJA
RAZUMEVANJE AUTORITETA
KREATIVNO RAZMIŠLJANJE
SVEST O DRUŠTVU I OKOLINI

Svako dete se lako uklapa u ovakvu sredinu i postaje njen vredan i važan član.
Izaberite najbolje okruženje za odrastanje svog školarca.

Sportski duh u Savremenoj: Učenici briljirali u sportskim aktivnostima u maju

Sportski duh u Savremenoj: Učenici briljirali u sportskim aktivnostima u maju

Savremena osnovna škola je maj obeležila nizom sportskih aktivnosti koje su uključivale i međunarodne utakmice, gradsko prvenstvo, školsko ...
Učenici Savremene osnovne škole učestvovali na Festivalu nauke: Praktično znanje kroz interaktivne radionice

Učenici Savremene osnovne škole učestvovali na Festivalu nauke: Praktično znanje kroz interaktivne radionice

Učenici Savremene osnovne škole posetili su ovogodišnji Festival nauke, najveći naučni događaj u regionu jugoistočne Evrope. Na festivalu ...
Učenici V i VI razreda istraživali bogatu srpsku istoriju i kulturu na dvodnevnoj ekskurziji

Učenici V i VI razreda istraživali bogatu srpsku istoriju i kulturu na dvodnevnoj ekskurziji

Krajem maja realizovana je dvodnevna ekskurzija za učenike petog i šestog razreda sa bogatim i zanimljivim sadržajem. ...
Učenici VII-1 posetili kompaniju Simens u okviru projekta „Parents at Work”

Učenici VII-1 posetili kompaniju Simens u okviru projekta „Parents at Work”

Učenici VII-1 su kao deo našeg inspirativnog projekta „Parents at Work” imali priliku da posete Simens, jednu od vodećih tehnoloških ...

ŠKOLA PO MERI VAŠEG DETETA

PRIDRUŽITE NAM SE U VIRTUELNOM OBILASKU

Dobro došli, osnovci

UPIS JE OTVOREN
Prijavite se

Upis za generaciju 2023/24. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »