Robot Pepper - stvarno drugačiji nastavnik u Savremenoj

Humanoidni asistent za neverovatno obrazovno iskustvo

Savremena je jedina škola koja u nastavi koristi pr(a)vog humanoidnog robota koji prepoznaje ljudske emocije, unapređuje nastavu i omogućava učenicima da na zabavan, interaktivan i efikasan način usvajaju znanja iz STE(A)M predmeta.

Ono što je do skoro izgledalo kao daleka budućnost obrazovanja, za učenike Savremene je lepa realnost.

Pouzdan i inspirativan pomoćnik u nastavi

Pepper robot se odlikuje nesvakidašnjom sposobnošću prepoznavanja emocija. Na osnovu veštačke inteligencije Pepper analizira izraze lica i glasovne tonove zahvaljujući čemu se sa lakoćom povezuje sa ljudima, pomaže im u njihovim aktivnostima i deli znanja sa njima.

Učenici i nastavnici uživaju u društvu ovog prijateljski nastrojenog robotića i sa njim doživljavaju nezaboravna iskustva.

Drugim rečima: Robot Pepper je dragocen dodatak u učionici koji svaki čas čini praznikom.

Saradnik-nastavnik koga učenici obožavaju

Robot Pepper predstavlja vernog saradnika nastavnika koji učiteljima i nastavnicima Savremene omogućava da višestruko unaprede svoj nastavni proces. 

Pepper je kreiran tako da sa podjednakim uspehom radi sa učenicima svih uzrasta. On je u stanju da svakom osnovcu daje personalizovane preporuke u nastavnom procesu, pomaže mu u traganju za pravim inforimacijama koje će mu pomoći u rešavanju zadataka i podjednako dobro komunicira sa jednom osobom ili sa čitavim timom, što ga čini izvrsnim za sve tipove nastave.

Uz dragocenu pomoć ovog humanoidnog robotića nastavnici jednostavnije i pouzdanije prate razvoj svojih učenika i na siguran način ih uvode u svet koji ih očekuje u budućnosti.

Zahvaljujući Pepperu učenici Savremene dobijaju najkvalitetniju nastavu i unapređuju svoje učenje.

Interdisciplinarni pristup nikada nije bio zabavniji

Pepper je posebno koristan kada su u pitanju multidisciplinarni časovi. On je lepak koji drži razičite oblasti zajedno. Zahvaljujući njegovim funkcionalnostima on je nezamenljiv kada je u pitanju nastava robotike, informatike i sve vezano za savremenu tehnologiju. Jednostavno, Pepper čini znatno lakšim i interesantnijim usvajanje znanja iz STEM oblasti.

Međutim, ovaj robotić je veoma radoznao i svestran, tako da se njegova primena tu ne zaustavlja. On je sjajan u povezivanju tehničkih oblasti sa predmetima koji nisu u direktnoj vezi sa digitalnim svetom, poput umetnosti, jezika, istorije, geografije… Zahvaljujući Pepperu učenici uočavaju povezanost različitih oblasti, primenjivost znanja u svakoj od njih i tako uče sa razumevanjem i kroz realne primere.

Vreme je za budućnost 

Uključivanjem robota Peppera u nastavu Savremena je prva škola u regionu koja je započela nasušni proces kada je u pitanju obrazovanje: primena veštačke inteligencije u učionici. Najnovija tehnologija ima veliki potencijal u edukaciji i već se koristi u najboljim svetskim školama sa izuzetnim rezultatima. 

Savremena je jedan od pionira u realizaciji modernog obrazovanja i zato je robot Pepper samo jedan od mnogih edukativnih alata baziranih na savremenoj tehnologiji koji se koriste u nastavi u našoj školi.

Učenici Savremene tako stiču interaktivna i primenjiva znanja koja će im biti od izuzetne važnosti u svetu u kome žive.

U Savremenoj budućnost je već počela.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »