Besplatan kurs engleskog

Engleski za početnike - priprema za kombinovani program i najsavremenije obrazovanje

Upisom u Savremenu osnovnu školu učenici dobijaju kurs engleskog jezika potpuno besplatno. Kurs je namenjen početnicima i prilagođen je deci koja ne umeju da čitaju, tako da se pokazuje kao odlično rešenje za pripremu Savremenih osnovaca za kombinovani, dvojezični program, koji pordrazumeva nastavu i na srpskom i na engleskom jeziku.

Ovaj kurs najmlađim osnovcima daje čvrste temelje engleskog jezika, a uz to dobijaju i druge pogodnosti – bilingvalno okruženje tokom sveobuhvatnog školvanja u Savremenoj.

Kako se deca bez predznanja uvode u svet engleskog jezika

U slučaju kada dete ne uči dva jezika još od najranijeg detinjstva, pravo vreme je da napravi prve korake ka usvajanju stranog jezika u trenutku kada je baza govora maternjeg jezika već razvijena. U Savremenoj osnovnoj školi i uz Kembridž program učenici usavršavaju i maternji i engleski jezik i uspešno se pripremaju za budućnost.

U prijatnom okruženju među svojim vršnjacima i učiteljima, učenici se sa engleskim jezikom upoznaju korak po korak. Savremenci prvog razreda se nalaze na samom početku puta do potpunog usvajanja engleskog jezika. Zato je ovaj uvodni kurs namenjen baš njima!

Šta će prvaci naučiti iz engleskog za samo dva meseca

Online kurs engleskog jezika se sastoji od dva nivoa. Prvi nivo, Superheroes level 1, sadrži dosta audio snimaka, tako da je prilagođen i onim učenicima koji tek usvajaju slova i uče da čitaju. Tako će učenici prvo steći osećaj za naglasak i izgovor, a nakon usvajanja slova i glasova, naučiće i kako se pišu pojedine reči.

Kurs se sastoji iz 11 modula koji su raspoređeni tako da deca na svakom času nauče onoliko koliko je prilagođeno njihovom uzrastu.

Nakon završenog prvog nivoa, učenici će imati dobru osnovu za dalje usavršavanje, a naučiće:

  • Slova i glasove alfabeta;
  • Brojeve od 1 do 10;
  • Osnovne boje;
  • Geometrijske oblike;
  • Kako se predstavlja – osnovne fraze pozdravljanja i upoznavanja – Hi, my name is…; What’s your name; i druge reči i fraze koje će deca koristiti u svakodnevnoj komunikaciji.

Drugi nivo online kursa je Superheroes level 2 i namenjen je deci koja imaju početno znanje engleskog. Kroz interaktivne časove deca usavršavaju komunikaciju i stiču samopouzdanje koje im je neophodno kod učenja bilo kog jezika. Pored video i audio materijala, učenici proveravaju svoje znanje preko audio testova.

Kurs se sastoji od 10 modula i deca će naučiti:

  • Kratke vokale: a, e, i, o,u;
  • Njihove kombinacije kod reči;
  • Brojeve od 10 do 20.

Nakon završenog kursa, deca će naučiti veliki broj novih reči koje sadrže kombinaciju glasova a, e, i, o, u, a kroz testove će utvrditi ono što su učili tokom celog kursa.

Učenjem kroz igru do dugoročnog usvajanja znanja

Pored lekcija, tu je i veliki broj zanimljivih testova kako bi deca utvrdila svoje znanje. Učenjem kroz igru kod dece se podstiče kreativnost i radoznalost, a ono što nauče dugoročno ostaje zapamćeno. Takođe, kroz interaktivne časove, deca se oslobađaju straha od konverzacije, uče reči i proširuju rečnik.

Na interaktivnoj i kreativnoj nastavi učenici se ujedno zabavljaju i efikasno uče, a sve to sa ciljem da se deca podstaknu da ono što su naučili na časovima i na kursu engleskog jezika primene i u praktičnim situacijama.

Kursevi engleskog kao najbolja priprema za dvojezični program

Kombinovani dvojezični program je obogaćen Kembridž predmetima i nastavom na engleskom jeziku, a učenici koji se odlučuju za ovaj program uglavnom već poznaju engleski jezik. Međutim, uz ovaj kurs čak i oni koji do sada nisu imali dodirnih tačaka sa engleskim jezikom bez problema uspevaju da prate nastavu. Zahvaljujući konverzaciji sa svojim drugarima, interakciji sa nastavnicima i kursu, učenici iz dana u dan izrastaju u buduće poliglote, usavršavajući i maternji i strani jezik.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »