Savremena ekskurzija header

Savremena onlajn-ekskurzija: Vodimo vas na nezaboravan put oko sveta

Obilazimo svet za 6 dana

Savremeni osnovci i gimnazijalci nisu otkazali svoju ekskurziju

Bez obzira na trenutnu situaciju, u Savremenoj osnovnoj školi i gimnaziji ekskurzija je stalno u toku. Zajedno neprestano obilazimo sve kontinente i upoznajemo se sa nestvarnim predelima i impresivnim znamenitostima najpoznatijih gradova i država. I to sve ONLAJN.

Tako izgleda naša #Savremenaekskurzija!

Put oko sveta sa Savremenom
Mapa sveta SOŠ ekskurzija

NA EKSKURZIJU VODIMO I SVE UČENIKE SRBIJE!

Da bismo svim učenicima u Srbiji učinili ovaj period zanimljivijim i lakšim, odlučili smo da na nju povedemo sve osnovce i srednjoškolce Srbije koji žele da idu sa nama!

Hajde da zajedno upoznamo najinteresantnije države i gradove sveta koji oduzimaju dah, da izbliza zavirimo u svetska čuda, čujemo žubor najlepših vodopada na svetu, uskočimo u afričke pustinje i uživamo u virtuelnim izložbama najznačajnijih svetskih muzeja i galerija. Svako iz svoje sobe. Bez pasoša, bez novca za troškove, bez opterećenja.

Šestodnevni put oko sveta sa Savremenom

Za šest dana, koliko traje #Savremenaekskurzija, obići ćemo sve kontinente sveta. Počećemo od Evrope, uputićemo se ka Aziji i Africi, zatim ćemo preko Severne i Južne Amerike doći do Australije i Antarktika, a našu Savremenu ekskurziju završićemo u Srbiji.

Svakog dana vi ćete imati novog vodiča, a to će biti neko od učitelja i nastavnika iz Savremene osnovne škole i gimnazije. Jedva čekamo da savremena avantura počne!

Evropa

U našoj poseti Evropi proći ćemo kroz Grčku, Italiju, Nemačku, Vatikan, Holandiju, Francusku, Španiju, Englesku, Rusiju i Tursku.

Evropa

Azija

Kina, Japan, Indija, Jordan, Izrael, Nepal i Tajland nas, između ostalog, čekaju drugog dana ekskurzije.

Azija

Afrika

Toplije vreme ulepšaće nam doživljaj u Maroku, Egiptu, Etiopiji, Keniji i ostalim afričkim državama. Videćemo pustinje, ali i neke od najlepših vodopada na svetu i uživati u safariju i životinjskom carstvu Afrike. 

Afrika

Severna Amerika

Sjedinjene Američke Države i Meksiko biće destinacije za naše severnoameričko putešestvije. Njujork, San Francisko, Los Anđeles, Vašington, Majami, Meksiko Siti… Ovde nas očekuju posete nacionalnim parkovima i još prirodnih lepota.

Severna Amerika

Južna Amerika

Brazil nas dočekuje širom otvorenih ruku. Nakon obilaska Rio de Žaneira, šetnje kroz muzej u Sao Paolu i sunčanja i kupanja na Kopakabani, dalje idemo putem Perua, Ekvadora i Venecuele. Videćete šta nas sve čeka na ovom kontinentu.

Južna Amerika

Australija i Antarktik

Za kraj #Savremenaekskurzija ostavljamo Australiju sa Okeanijom, uz posetu Antarktiku. Australijska maršruta je predviđena za uživanje u prirodnim lepotama ove zemlje, njenoj neodoljivoj flori i fauni i nestvarnom podzemnom svetu, a putovanje završavamo u Srbiji.

Australija i Antarktik

PRIJAVITE SE ŠTO PRE ZA SAVREMENU EKSKURZIJU!
POLAZIMO VEĆ SUTRA

Očekuje vas dosta zanimljivosti iz svih krajeva sveta.

Savremenu ekskurziju počinjemo u pećini Lasko u Francuskoj,
a završavamo u Srbiji

Program putovanja

Okupljanje je svakoga dana u isto vreme ispred monitora vaših računara, kada će vam se javiti vaš vodič za prvi dan, savremena nastavnica istorije Sanja Bogdanović. Ona će vam reći gde se trenutno nalazi i sa njom ćete početi svoj prvi savremeni dan. U toku dana vodič Sanja će vam se javiti ponovo sa novim detaljima i predlozima za razgledanje. Jesmo li svi spremni?

Dnevni raspored

1. Okupljanje ispred računara svakog dana u isto vreme
2. Redovno pratite imejl koji ste ostavili u prijavi za ekskurziju
3. Proverite šta ste naučili na kraju dana u kvizu koji vam šalje vodič

Pogledajte plan i program savremene ekskurzije

Da biste znali šta nas to sve čeka na Savremenoj ekskurziji, samo ćemo nakratko zaviriti u program putovanja.

Evropa
Koketna Evropa

Ture po evropskim muzejima i galerijama

Zanimljivi ukusi i karakteristična muzika metropola

Red istorijskih činjenica, red zanimljivosti

Azija
Neustrašiva Azija

Šetnja Kineskim zidom

Pobeđujemo strah od visine

Velelepna arhitektura

Afrika
Prirodna Afrika

Najveće pustinje i vodopadi

Neodoljivi safari

Biljno i životinjsko carstvo

Severna Amerika
Urbana Severna Amerika

Najpopularniji američki gradovi

Nacionalni parkovi i Holivud

Karakteristične američke obale

Južna Amerika
Temperamentna Južna Amerika

Civilizacija Inka

Zemlje fudbala

Otvoreni muzeji i očaravajući vodopadi

Vrela Australija i ledeni Antarktik

Magični podzemni svet

Očaravajući fjordovi

Egzotične plaže i ledeni bedemi

Šta nas sve očekuje na Savremenoj ekskurziji?

Na Savremenoj onlajn-ekskurziji zajedno ćemo učiti o svetu u kom živimo na krajnje neobičan način. Ova savremena tura pomoći će mlađim osnovcima da savladaju nazive kontinenata i država koje im pripadaju, kao i da usvoje nazive glavnih gradova država kroz koje budemo putovali. Oni će naučiti koji se karakteristični ukusi i zvukovi vezuju za određene delove sveta koje budemo posetili, a zabavni i nacionalni parkovi za njih će biti pravi doživljaj.

Evropa
Azija
Afrika
Severna Amerika
Južna Amerika
Australija

Verujemo da će stariji osnovci i srednjoškolci prvenstveno uživati u virtuelnim obilascima muzeja i galerija o kojima su učili u školi, ali i u mnogim zanimljivostima o destinacijama na različitim delovima sveta. Dečaci će biti oduševljeni kada se budemo našli na velikim stadionima na kojima igraju njihovi fudbalski idoli, dok će devojčice verovatno više interesovati neodoljive plaže sa skoro pa imaginarnim biljnim i životinjskim svetom.

Dok putujemo i družimo se, mi i učimo, jer ovakvo korišćenje izuzetnih pedagoških metoda (integrativne nastave) ovde objedinjuje geografiju, svet oko nas, poznavanje prirode i društva, engleski i srpski jezik, Global Perspectives, građansko, likovno, muzičko, slobodne aktivnosti, projektnu nastavu i druge predmete.

Sigurni smo u jedno, a to je da će sve savremene putnike ono što ćemo zajedno videti sigurno podstaći da dodatno istražuju.

Najlepše države i gradovi sveta

Impozantne arhitektonske građevine

Nestvarne prirodne pojave

Najznačajniji muzeji i galerije

Magična flora i fauna

Glavna obeležja svetskih destinacija

Zabavni i nacionalni parkovi

Najvažniji verski objekti

Novi ukusi i zvukovi

REZERVIŠITE SVOJE MESTO NA SAVREMENOJ ONLAJN-EKSKURZIJI ODMAH »

Vodimo vas na besplatno putovanje 🙂

OBEZBEDITE MESTO NA SAVREMENOM ONLAJN PUTU OKO SVETA.
PRIJAVITE SE ODMAH!

Prijava je namenjena svim zainteresovanim učenicima u Srbiji. Potrebno je da roditelji upišu podatke svog deteta i imejl-adresu na koju žele da im stižu informacije o Savremenoj ekskurziji.

Selfi na ekskurziji je neizostavan

Moramo ispoštovati ovu ekskurziju do kraja. To znači da je obavezno da napravimo fotografije!

Dok budete sa savremenim vodičima obilazili najlepša mesta na svetu, pozivamo vas da se slikate i svoje fotografije objavite na društvenim mrežama sa naznakom #Savremenaekskurzija. Na taj način ćemo moći da sa svima delimo naše uspomene!

Skupljamo doživljaje i pravimo savremeni album.

NAPOMENA: Selfi nije obavezan, već je stvar vaše želje i izbora. Isto je i sa svim ostalim na Savremenoj ekskurziji: idite u obilaske i uključujte se kada vama najviše odgovara. Redovno ćemo vam slati informacije i ture koje su po rasporedu, a vi „osvajajte” ta mesta kada za to imate vremena, jer nijedna tura nije vremenski ograničena. U svakom trenutku možete da se isključite i ponovo pridružite.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »