ERASMUS+

SAVREMENA UČESNIK MEĐUNARODNIH PROJEKATA U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA

Erasmus+ je međunarodni program Evropske komisije, čiji je cilj obrazovanje, obuka i mobilnost mladih, kao i sklapanje saradnje sa institucijama i organizacijama iz oblasti obrazovanja mladih i sporta.

Erasmus+ pruža priliku mladim ljudima širom Evrope da studiraju, idu na obuku, volontiraju i nađu posao u inostranstvu. Cilj Erasmus+ programa su unapređenje i podrška razvoja na svim nivoima obrazovanja i obuke, jačanje veze između formalnog i neformalnog obrazovanja i učenja i poboljšanje saradnje između obrazovanja i tržišta rada.

ERASMUS+ PROJEKTI U SARADNJI SA SAVREMENOM 

CARE2LEARN

Projekat CARE2LEARN deo je međunarodnog programa Evropske komisije Erasmus+ i usmeren je na najmlađe i sam početak obrazovanja. Cilj programa Erasmus+ jeste obrazovanje, obuka i mobilnost mladih, kao i ostvarivanje saradnje sa institucijama i organizacijama u oblasti obrazovanja. Više o projektu

Brainfinity

Brainfinity” je već postao popularan u Srbiji kao nacionalno takmičenje u rešavanju problema. Vizija projekta je da se pomogne učenicima da razmišljaju kreativno i da samostalno rešavaju probleme, kako bi bili sposobni da uspešno prevazilaze najrazličitije izazove u svojoj budućoj karijeri. Više o projektu

Math&Move

Od oktobra 2022, Savremena osnovna škola je deo još jednog Erazmus+ projekta koji je pobedio na konkursu i koji finansira nacionalna agencija Francuske. Osnovni cilj projekta Math&Move je podizanje interesovanja i motivacije učenika za matematiku na nivou uzrasta učenika osnovne škole d 6 do 9 godina. Više o projektu

Najnovije vesti o Erasmus+ projektima:

Počeo je Erasmus+ projekat „Brainfinity”

Predstavnice Savremene osnovne škole i Instituta moderne umetnosti prisustvovale su prvom kick-off sastanku koji se održao u Mariboru povodom Erasmus+ projekta Brainfinity.

Održan prvi sastanak Erasmus+ projekta „Math&Move”

Od oktobra 2022. Savremena osnovna škola je deo još jednog Erazmus+ projekta koji je pobedio na konkursu i koji finansira Nacionalna agencija Francuske. Osnovni cilj projekta „Math&Move” je podsticanje interesovanja i motivacije učenika za učenje matematike za uzrast od 6 do 9 godina.

Drugi međunarodni sastanak CARE2LEARN projekta u OŠ „Savremena”

U Osnovnoj školi „Savremena” je 9. 11. održan drugi internacionalni projektni sastanak povodom Erasmus+ projekta CARE2LEARN.

Prijavite se

Upis za generaciju 2023/24. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »