ERASMUS+

SAVREMENA UČESNIK MEĐUNARODNIH PROJEKATA U OKVIRU ERASMUS+ PROGRAMA

Erasmus+ je međunarodni program Evropske komisije, čiji je cilj obrazovanje, obuka i mobilnost mladih, kao i sklapanje saradnje sa institucijama i organizacijama iz oblasti obrazovanja mladih i sporta.

Erasmus+ pruža priliku mladim ljudima širom Evrope da studiraju, idu na obuku, volontiraju i nađu posao u inostranstvu. Cilj Erasmus+ programa su unapređenje i podrška razvoja na svim nivoima obrazovanja i obuke, jačanje veze između formalnog i neformalnog obrazovanja i učenja i poboljšanje saradnje između obrazovanja i tržišta rada.

ERASMUS+ PROJEKTI U SARADNJI SA SAVREMENOM 

CARE2LEARN

Projekat CARE2LEARN deo je međunarodnog programa Evropske komisije Erasmus+ i usmeren je na najmlađe i sam početak obrazovanja. Cilj programa Erasmus+ jeste obrazovanje, obuka i mobilnost mladih, kao i ostvarivanje saradnje sa institucijama i organizacijama u oblasti obrazovanja. Više o projektu

Brainfinity

Brainfinity” je već postao popularan u Srbiji kao nacionalno takmičenje u rešavanju problema. Vizija projekta je da se pomogne učenicima da razmišljaju kreativno i da samostalno rešavaju probleme, kako bi bili sposobni da uspešno prevazilaze najrazličitije izazove u svojoj budućoj karijeri. Više o projektu

Math&Move

Od oktobra 2022, Savremena osnovna škola je deo još jednog Erazmus+ projekta koji je pobedio na konkursu i koji finansira nacionalna agencija Francuske. Osnovni cilj projekta Math&Move je podizanje interesovanja i motivacije učenika za matematiku na nivou uzrasta učenika osnovne škole d 6 do 9 godina. Više o projektu

Najnovije vesti o Erasmus+ projektima:

LU tehnologija transformiše svaki prostor

Niko ne može osporiti značaj tradicionalnih nastavnih metoda. Ali u doba kada se sve menja velikom brzinom i tehnologija postaje dragoceno oruđe u svačijim rukama, prosvetni radnici nemaju drugog izbora nego da se prilagode. Kombinovanjem tradicionalnih nastavnih metoda sa tehnologijom oni mogu značajno uticati na postignuća svojih učenika.

Math&Move: Krećemo se u ritmu brojeva!

Matematika i STEM obrazovanje uopšte imaju negativnu reputaciju jer ih učenici doživljavaju kao babarogu. Ovaj fenomen u istraživanju obrazovanja nazvan je „matematička fobija” i manifestuje se kroz anksioznost i strah koji ometaju decu u rešavanju matematičkih problema.

Učenje kroz pokret

Projekat Math&Move, namenjen učenicima uzrasta od 6 do 9 godina, deo je Erasmus+ projekta čiji je cilj korišćenje kinestetičkih tehnika za bolje razumevanje apstraktnih matematičkih pojmova. Učenjem kroz igru i pokrete sopstvenog tela, učenici aktiviraju maštu prilikom usvajanja matematičkih znanja i okreću se kreativnijem rešavanju problema.

Prijavite se

Upis za generaciju 2023/24. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »