Pozdravna reč direktorke škole

Jedan mudar čovek je rekao: „Svaki učitelj je nekada bio učenik. Svaki ekspert je nekada bio početnik.” Na tom putu, putu učenja, obrazovanja i promene sa velikim zadovoljstvom stojimo i mi, nastavnici i saradnici Osnovne škole „Savremena”.

Dobro došli u Osnovnu školu „Savremena”, u kojoj sa velikom pažnjom stvaramo prve akademske uspehe naših budućih stručnjaka, naučnika, umetnika i sportista. Naša misija je da učenicima približimo najvrednija znanja i veštine korišćenjem savremenih metoda i oblika rada, da razvijamo kreativnost i radoznalost u procesu učenja i pozitivnu klimu između svih učesnika u školskom životu. Praćenjem svetskih praksi u obrazovanju, orijentisani smo ka kontinuiranim inovacijama u nastavnom radu, što smo dokazali i uvođenjem prvog humanoidnog robota i veštačke inteligencije u obrazovno-vaspitni proces, ali i inovativnih programa koji našim učenicima obezbeđuju unapređenje, kako akademskih tako i socioemocionalnih, digitalnih i drugih veština značajnih za život. Kao deo i najmlađi član LINK edu Alijanse, nosimo iskustvo u negovanju talenata i podsticanju uspeha kod naših učenika u akademskom, ali i vannastavnom radu.
Svesni smo važnosti ličnog rasta i razvoja svakog učenika, kao i saradnje kao pokretača napretka, zato podstičemo odgovornost prema sebi, drugima i svojoj okolini. Podržavamo svakog učenika na njegovom akademskom putu, uz obogaćivanje njihovih učeničkih portfolija različitim nastavnim i vannastavnim aktivnostima, projektima, takmičenjima i programima, kako bismo ih iz škole ispratili kao samosvesne, samostalne i odgovorne ljude. Savremeni nastavnici odlikuju se istrajnošću i motivacijom kako bi svakodnevno podsticali interdisciplinarno povezivanje znanja, razvoj kritičkog razmišljanja i rasuđivanja, kreativnost u rešavanju problema, empatiju, etičnost u odlukama i koncept celoživotnog učenja.

Na našem putu ka zajedničkom cilju koji se ogleda u beskompromisnom kvalitetu obrazovanja i vaspitanja, najveću podršku vidimo upravo u roditeljima – našim strateškim partnerima i saradnicima. Posebno mi je zadovoljstvo što ste nam upravo vi ukazali poverenje da kroz učenje, zabavu, kreativne zadatke i inovacije u obrazovanju stvaramo prilike za bolju i uspešniju budućnost vaše dece, zbog čega verujem da smo taj zajednički cilj već uveliko ostvarili.

Milena Tarbuk,

Direktora Osnovne škole „Savremena”

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »