Cambridge International School

DEO NAJSAVREMENIJEG OBRAZOVNOG SISTEMA U REGIONU

SAVREMENA OSNOVNA ŠKOLA

Savremena osnovna škola, osnovana nakon Savremene gimnazije, predstavlja novu školu u savezu savremenih škola u regionu. Reč je o savezu koji okuplja najmodernije škole koje u svom pristupu neguju jedinstven spoj savremenih metodičkih postupaka, informacionih tehnologija i tradicionalnih vrednosti.

Generacije učenika i zapaženi akademski uspesi svedoče da savremene škole predstavljaju lidera u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju u regionu. Savremena osnovna škola i Savremena gimnazija deo su internacionalnog saveza obrazovnih institucija Link Educational Alliance, koji okuplja neke od najuspešnijih fakulteta i visokih škola, gimnazija, srednjih i osnovnih škola i akademija za biznis, preduzetništvo i IT.

Savremena gimnazija – Cambridge International gimnazija

Savremena osnovna škola nastala je na temeljima vodeće privatne škole u Srbiji – Savremene gimnazije.

Savremena gimnazija poseduje akreditaciju Univerziteta u Kembridžu kao Cambridge International School, što znači da je na osnovu strogih kriterijuma za stručnost nastavnog kadra, raznovrsnost nastavnih materijala, opremljenost prostora i sigurnosne mere ovlašćena za izvođenje nastave po Cambridge programu.

Gimnaziju je takođe akreditovalo i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ovlašćena je da sprovodi nastavni plan i program za gimnaziju opšteg tipa.

Zbog toga generacije učenika Savremene gimnazije pohađaju nastavu na srpskom ili engleskom jeziku u okviru Nacionalnog, Cambridge i Kombinovanog programa.

Savremena gimnazija je prepoznatljiva kao jedna od najlepših i najuspešnijih gimnazija, škola u kojoj se neguje jedinstven spoj svetskih metodičkih trendova, aktuelnih informacionih tehnologija i brižljivo osmišljenog nastavnog programa. Moderni profesori, prostor opremljen najsavremenijim nastavnim pomagalima i interdisciplinarna nastava omogućavaju

učenicima usvajanje visokih znanja i kodeksa ponašanja. Zato učenici ove institucije ostvaruju zapažene akademske uspehe: postižu zavidne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima, imaju prednost u odabiru nastavka školovanja na prestižnim fakultetima u zemlji i inostranstvu i u zajednici su prepoznati kao mladi ljudi koji aktivno doprinose kreiranju boljeg sveta.

LINK GROUP –  LINK EDU ALLIANCE

LINK group je međunarodna kompanija koja se više od 20 godina bavi visokim i srednjim obrazovanjem, sertifikacijom i poslovnom edukacijom iz oblasti informacionih tehnologija. Sa uspehom posluje na teritoriji Srbije, BiH, Rumunije, Ukrajine i SAD i okuplja polaznike iz preko 120 zemalja sveta.

Jedna od potvrda kvaliteta i izvrsnosti sistema LINK group jesu i međunarodna partnerstva koje je ova priznata institucija ostvarila sa svetski poznatim i cenjenim partnerima kakvi su Microsoft, Apple, Adobe, VUE, Prometric, University of Cambridge i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

LINK Educational Alliance čini niz prestižnih obrazovnih institucija. U Beogradu: Fakultet savremenih umetnosti, Visoka škola strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS, Savremena gimnazija, Srednja škola za informacione tehnologije – ITHS, ITAcademy, Business Academy, Internet Academy i OKschool.

U Rumuniji: LINK Academy i BusinessAcademy sa školama u Temišvaru i Bukureštu. U Bosni i Hercegovini: ITAcademy i BusinessAcademy sa školama u Sarajevu, Banjoj Luci i Trnu. U Ukrajini: LINK Academy sa centrima za učenje u Kijevu i Lavovu. U Moldaviji: LINK Academy i BusinessAcademy u Kišinjevu.

LINK group je pokretač prve internacionalne edukativne internet televizije – LINKeduTV. Reč je o 24-časovnoj programskoj šemi sa 12 kanala na kojima gledaoci mogu da prate sadržaje iz marketinga, informacionih tehnologija, ekonomije, menadžmenta, uspešnog vođenja karijere, preduzetnišva, motivacije, dizajna, kao i sadržaje koji su deo gradiva za osnovne, srednje i visoke škole i fakultete. Na ovaj način LINK group je ponudio jedinstveni obrazovni sadržaj koji gledaocima omogućava sticanje novih znanja.

LINK group je takođe patentirao jedinstven način usvajanja znanja: Arhitekturu saznanja, a svojim polaznicima, učenicima i studentima nudi i jedinstvenu platformu za učenje na daljinu, kao i Centar za razvoj karijere, koji promoviše celoživotno učenje i pomaže polaznicima edukativnih institucija u okviru grupe pri daljem usavršavanju i pronalaženju posla.

Reč je jedinstvenoj kompaniji koja je lider u obrazovanju u našoj zemlji i regionu, čije obrazovne institucije predstavljaju prestižne škole i čiji su studenti, učenici i polaznici prepoznati kao uspešni stručnjaci kod nas i u inostranstvu.

Stvarno drugačija osnovna škola

Savremena osnovna škola  predstavlja još jednu u nizu savremenih škola; nastala je direktno na temeljima Savremene gimnazije i deo je Link Edu Alliance, koja okuplja niz institucija iz zemlje i inostranstva.

Reč je o školi koja pruža osnovno, osmogodišnje obrazovanje i u kojoj učenici pohađaju nastavu na srpskom i engleskom jeziku u okviru Nacionalnog i Kombinovanog programa.

Baštineći proverena dugogodišnja iskustva i akademski uspeh Savremene gimnazije, Savremena osnovna škola nudi obrazovanje koje je savršen spoj modernih metodičkih pristupa, informacionih tehnologija i tradicionalnih vrednosti. Od najranijih nogu deca se uče da zavole školu, usvoje pozitivne obrasce ponašanja i steknu celoživotnu naviku učenja.

Najsavremenija tehnologija u nastavi

Kroz interaktivnu nastavu i posvećene nastavnike osnovna škola pripremiće decu za buduće akademske i profesionalne uspehe. Po završetku škole, znanje koje su stekli omogućiće učenicima prednost prilikom upisa u Savremenu gimnaziju i ostale srednje škole i gimnazije kod nas ili u inostranstvu.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »