Mesto gde školarci ostvaruju pun potencijal

SIGURNA SREDINA

Mesto gde vaš školarac ostvaruje pun potencijal

Setite se svog odrastanja i školskih dana. Pomislite koliki su uticaj iskustva koja ste tada doživeli imala na osobu kakva ste danas.

Godine provedene u osnovnoj školi predstavljaju presudno vreme u formiranju ne samo znanja već i karaktera i stava koji pojedinac zauzima prema svetu.

Zato je važno da tokom školovanja dete, osim sjajnog obrazovanja, stekne i osobine i kvalitete koji će od njega izgraditi društveno odgovornog pojedinca, koji brine o prirodi koja nas okružuje, poštuje različitosti i koji sa entuzijazmom rešava probleme sa kojima se suočavamo.

 

Vaše dete je u centru. Međutim, ono što omogućava da ono dosegne svoj puni potencijal jeste zdrava i podsticajna sredina.

Učenici Savremene osnovne škole ove vrednosti doživljavaju kao sopstveno unutrašnje opredeljenje. Oni ih neguju i prenose svojim novim drugovima. Zajednica roditelja, nastavnika i učenika takva je da svakog pojedinca podstiče na razvoj i kreativni doprinos zajedničkim vrlinama.

Ovo je prilika da svom detetu obezbedite da odrasta u sredini u kojoj se:

NEGUJE KULT PRIJATELJSTVA
POŠTUJU RAZLIČITOSTI
RAZVIJA SVEST O DRUŠTVU I OKOLINI

Obezbedite svom detetu da odrasta i stiče prijatelje u sredini koja baštini visoke vrednosti prijateljstva, prava na različitost, kao i društvene i ekološke svesti. Neka vaše dete bude deo sigurne, pažljivo negovane sredine.

BRIGA O DRUGIMA

Vaš školarac dobija najbolje uslove za učenje i vaspitanje. Međutim, on nije izolovan.

Deca se uče da razmišljaju kritički; podstiču se na samonicijativu i na samoreflektovanje. Takođe im se usađuje svest o važnosti zdravih životnih stilova, društvenoj odgovornosti, očuvanju kulturne baštine i životne okoline. Upoznaju se sa problemima sa kojima se društvo i planeta suočavaju, ali se istovremeno podstiču da zauzmu kreativan stav prema njima i sami predlažu moguća rešenja. Drugim rečima, vaše dete najviše vrednosti i znanja koje je steklo u školi vraća društvu i svetu u kom živi.

Na taj način izrasta u cenjenog i sposobnog člana društva, hrabro spremnog za budućnost i izazove koje ona donosi.

Radionice lepog ponašanja

Učenici Savremene osnovne škole stiču svest o značaju lepog ponašanja kroz učešće u mnoštvu radionica. Predavači su nastavnici, psiholozi, priznati gostujući stručnjaci, kao i drugi pojedinci čiji je rad prepoznat u zajednici.

Školarci takođe sa mentorom realizuju projekte kojim se predlažu rešenja za konkretne društvene probleme. Na ovaj način deca brinu o svetu oko sebe i znanje stečeno u školi primenjuju u realnim situacijama.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »