Test za roditelje

Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi
Najsavremenija tehnologija za efikasnije učenje

TABLETI UMESTO SVEZAKA I KNJIGA

BEZ TEŠKE TORBE U ŠKOLU

Da li ste znali da težina torbe školaraca prevazilazi preporuke pedijatara?

Prevelik teret koji nastaje od mnoštva svezaka i knjiga, nepovoljno utiče na fizički razvoj vašeg mezimca što u kasnijim godinama može dovesti do problema sa kičmom i držanjem.

A zamislite sada da sve te knjige i sveske vaš školarac može da smesti u elektronsku svesku čija težina ne prelazi 300 grama?

Reč je o tabletima koji se u Osnovnoj školi “Savremena” koriste umesto tradicionalnih knjiga, u kojima se nalazi sve što je vašem školarcu potrebno za učenje.

Škola je tu da učenicima olakša, a ne da oteža razvoj, a to primenjuje i Osnovna škola “Savremena” koja brine o zdravlju vašeg deteta.

BRIGA ZA SVE GENERACIJE

Elektronske sveske i knjige namenjene su svim generacijama koje idu u osnovnu školu – bez obzira da li je reč o prvacima ili osmacima. One ne samo da čuvaju njihova leđa, već i nastavni proces čine zanimljivim, dinamičnim – drugim rečima, dozvoljavaju detetu da uči kroz igru.

Tableti i obrazovne aplikacije specijalno dizajnirane za najmlađe, na zabavan način razvijaju dečje pamćenje i poboljšavaju njegove sposobnosti, pa tako učenici do IV razreda mogu da igraju zanimljive igrice i rešavaju zanimljive kvizove na iPadima. Stariji ipak tablete koriste za drugu namenu – u izradi domaćih zadataka, rad na školskim projektima ili za pripremu prezentacija.

Ali, osim što je izuzetno korisno za očuvanje dečjeg zdravlja, korišćenje online udžbenika i svezaka u školi i van nje ima još prednosti.

Elektronske sveske i knjige se koriste u svim razredima u Savremenoj

Benefiti korišćenja tableta u nastavi

E-SVESKA ŠTEDI NOVAC

Umesto kupovine papirnih knjiga koje se stalno menjaju i vrlo su skupe, digitalne knjige koje se čitaju sa tableta koštaju znatno manje. Ne samo da štedite novac, nego i ne morate juriti knjige za svoje dete – sve vam je dostupno kroz nekoliko klikova.

E-SVESKA ŠTEDI UPOTREBU PAPIRA

Savremena osnovna je zelena škola – to je sredina u kojoj se vodi računa o okolini i zdravom životu. Da bismo sačuvali šume, potrebno je da povedemo računa o racionalnoj upotrebi papira, a zamenjivanje papirnih svezaka i knjiga savremenim tabletima to i omogućava.

E-SVESKA POVEĆAVA DETETOVU PAŽNJU

Velika je šansa da se vaše dete do sada već susretalo sa tablet uređajima: igralo je igrice, gledalo animirane filmove, koristilo zabavne aplikacije… Nove generacije su, za razliku od prethodnih, od malena upoznate sa modernom tehnologijom. Upravo zato je lakše zainteresovati dete za čas koristeći uređaje koje ono već dobro poznaje i koje povezuje sa zabavom.

Osim toga mogućnosti koje tablet pruža detetu koje je tek kročilo u osnovnu školu je gledanje fotografija i video snimaka, slušanje muzike, vežbe bojenja, pisanja velikih i malih slova, učenja brojeva u različitim aplikacijama…  Sve to čini da vaše dete uči kroz igru i sa osmehom.

E-SVESKA PERSONALIZUJE UČENJE

Ipad-e, s druge strane, stariji osnovci koriste u drugačijim prilikama. Nastavnik omogućava svakom učeniku da radi lične zadatke, svojim tempom na sopstvenom tabletu, čime je učenje prilagođeno vašem detetu i napravljeno tako da ono usvaja nova znanja svojim ritmom i na zanimljiviji način.

Učenjem na tabletima postižu se bolji rezultati i kod dece se razvija veća motivacija nego kroz klasičnu nastavu. Zato u Osnovnoj školi “Savremena” deca koriste tablete u nastavi.

Prijavite se

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »