Kombinovani plan i program

Spoj tradicionalnog i savremenog

Kombinovani – dvojezični program predstavlja koncept u kome su ujedninjene najbolje strane Nacionalnog programa sa najnaprednijim savremenim obrazovanjem koje nudi Cambridge International program. Pohađanjem ovog programa učenici usvajaju nova znanja putem metoda kojih nema u nacionalnom programu i koje su svojstvene samo za Cambridge International program.

Prvi razredi osnovne škole najvažniji su za formiranje dečije ličnosti i odnosa prema školi zbog čega je program u OŠ Savremena posebno prilagođen ovom osetljivom periodu. U Savremenoj osnovnoj školi na Kombinovanom programu, časovi se održavaju na srpskom i engleskom jeziku.

Inovativnim i savremenim pristupom koji se neguje u kombinovanog nastavnom programu OŠ Savremena im pomaže da na lak i zanimljiv način steknu potrebna znanja, ali i razviju ispravne principe i vrednosti. 

Vi ste naš glavni partner u procesu obrazovanja

Škola kreirana sa roditeljima

Roditelji i nastavnici moraju biti tim koji će dete dovesti do pobede. Zajedno kreiramo program, a porodica je potpuno uključena u obrazovni proces. Stvaramo zajedništvo i težimo istim principima. 

Šta mlađi osnovci dobijaju kombinovanim programom

Najbolje od nacionalnog i kembridž programa

Zahvaljujući akreditaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i međunarodnoj Cambridge akreditaciji izdatoj od strane Cambridge univerziteta Osnovna škola Savremena je u prilici da svojim učenicima ponudi dva različita vida obrazovanja u jednom:

  • školovanje koje prati plan i program Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • nastavu koja je prilagođena svetski priznatom Cambridge planu i programu.

Kombinovani – dvojezični program predstavlja koncept u kome su ujedninjene najbolje strane Nacionalnog programa sa najnaprednijim savremenim obrazovanjem koje nudi Cambridge International program.

Akreditacija»

Posebna prednost Kombinovanog programa Osnovne škole “Savremena” jeste izvođenje dvojezične nastave, na kojoj učenici pored svog srpskog jezika usavršavaju strani jezik (engleski).

U Savremenoj osnovnoj školi na Kombinovanom programu, časovi se održavaju na srpskom jeziku i delimično na engleskom jeziku.

Benefiti koje dobijaju deca pohađanjem dvojezične nastave su brojne. Osim prilike da učenici engleski jezik usvoje kao maternji, kombinovani program od najranijih dana školovanja poboljšava njihovo održavanje pažnje, podstiče veću zainteresovanost za gradivo, uči ih prihvatanju različitosti i multikulturalnosti, utiče na rani razvoj kritičkog mišljenja i kreativnosti.

Časovi na srpskom i engleskom»

Učenje engleskog na Kombinovanom programu

Da bi osposobila decu za budućnost, škola mora da bude u skladu sa svojim vremenom: Od interaktivne nastave u kojoj se koristi najnovija tehnologija u edukativne svrhe, do dizajna učionica i čitave zgrade – Osnovna škola “Savremena” je Future ready škola, u pravom smislu te reči.

Nastava u školi 21. veka izgleda drugačije od one koju su pohađale prethodne generacije: predavači i učenici koriste moderna dostignuća poput:

  • interneta
  • kompjutera i ipad-ova
  • 3D štampača, skenera i olovaka
  • i drugih savremenih uređaja koji proces učenja podižu na viši nivo.

Spremni za budućnost»

Interaktivna-tabla-mala-slika-250x250

Veliku ulogu u uspešnom rastu i razvoju naših osnovaca ima zdrava, pravilna i raznovrsna ishrana. Loše navike stečene u detinjstvu jako teško se kasnije ispravljaju, a nepravilna ishrana može ostaviti značajne posledice.

Pored uravnoteženih obroka veliki deo programa čini i edukacija u vezi sa ishranom od prvih dana školovanja.

Savremeni osnovci se navikavaju se zdrave i sveže ukuse, uče pravilno kombinovanje namirnica i čak i van škole počinju da biraju zdrave alternative, stvarajući navike za budućnost. 100% zdravo

Zdrava ishrana»

  • Sveže pripremljeno
  • Zdravo
  • Pravilno kombinovano
  • Bez veštačkih dodataka, belog brašna, šećera, aditiva, rafinisanih biljnih ulja

Razvoj veština za decu 21. veka

Osnovna škola Savremena kod mlađih školaraca razvija i mnoga druga znanja i veštine uz pomoć kojih oni dobijaju mnogo čvršće temelje za dalje školovanje i život uopšte. Niži razredi osnovne škole se smatraju za ključne kada je u pitanju usvajanje mnogih znanja i veština. Osim onih neophodnih kao što je opismenjavanje, upoznavanje sa osnovama matematičkih koncepata i alata, upoznavanja sa prirodnim i društvenim okruženjem

Digitalna pismenost

Učenici OŠ Savremena stiču znanja koja im pomažu da svaku informaciju analiziraju i iskoriste na pravi način. Kombinovanim programom savladaće osnove informatičke pismenosti.

Inventivno mišljenje

Kroz interaktivnu nastavu ali i igre koje podstiču razmišljanje, učenici će na zabavan način stvarati nove ideje koje će uticati na njihov intelektualni napredak.

Problemsko razmišljanje

Znanje se ne usvaja samo radi  dobijanja dobrih ocena, već je neophodno to znanje „uposliti”, primeniti ga na rešavanje konkretnih zadataka, situacija ili problema.

Mašta i kreativnost

 

Ukoliko želimo decu da osposobimo da budu uspešna, moramo negovati i podsticati njihovu kreativnost, drugačije načine razmišljanja i posmatranja sveta, pronalaženja novih pristupa problemima i zadacima.

*Utisci roditelja nastali nakon iskustva njihove dece kao učenika neke od savremenih škola u sistemu, Savremene gimnazije i Savremena International School.

Kritička upotreba tehnologije

OD KONZUMENTA DO STVARAOCA
SOS-Aplikacije-I-IV-Razred-480x426

Tokom školovanja u osnovnoj školi Savremena koristi se najsavremenija tehnologija koja je pražljivo odabrana kako bi deci olakšala usvajanje novih znanja na zanimljiv i efikasan način.

Učestala upotreba tehnologije u odrastanju dece je jedan od najvećih izazova današnjice. Pametni uređaji su sve više sastavni života i potrebno je koristiti ih pažljivo. Potpunim isključivanjem tehnologije iz života deteta stvaramo digitalno nepismenu osobu, nespremnu za realan život koji je očekuje u 21. veku.

OŠ Savremena se fokusira na to da deci promeni percepciju tehnologije. To znači da se ona pre svega koristi kritički. Od pasivnog konzumenta deca postaju kreativni stvaraoci. Više ne igraju igrice već ih prave, kreiraju njihove glavne junake, karaktere, smišljaju strategije.

DOBRO DOŠLI, OSNOVCI

U TOKU JE UPIS SAVREMENIH OSNOVACA PO POVLAŠĆENIM USLOVIMA. ISKORISTITE POGODNOSTI >>

Bogate dodatne aktivnosti

Raznovrstan vannastavni program za ispitivanje, prepoznavanje i razvijanje talenata

Sekcije su mesto na kome mlađi osnovci uočavaju i razvijaju svoje talente, usavršavaju različite veštine, produbljuju prijateljstva i dobro se zabavljaju. Ove sekcije su idealna prilika da deca zavole školu od prvog dana

PRVI GLUMAČKI KORACI

CRTANJE I SLIKANJE

SPORT I IGRE

MUZIKA

LEGO LABORATORIJE

ČASOVI PLESA

LEPO PONAŠANJE

BRIGA O PRIRODI

ŠTA VAS JOŠ OČEKUJE U SAVREMENOJ?

Od savremenih prostorija i najmodernijih edukativnih rekvizita preko prostranog i uzbudljivo opremljenog dvorišta do sjajnih i posvećenih učitelja – ovo je carstvo vašeg mališana. Pozitivna i afirmišuća atmosfera,  u kojoj se dete oseća slobodno da pita, negoduje, istražuje, osloboditi svoju radoznalost i probudi skrivene potencijale.

Sa mnogo ljubavi i posvećenosti pristupamo svakom novom danu i deca to osećaju. A njihova dostignuća i osmesi sve govore roditeljima.

Ovako trećaci kreiraju priče kroz digitalni svet

Ovako trećaci kreiraju priče kroz digitalni svet

Učionica je postala centar za istraživanje, stvaralaštvo i digitalnu transformaciju. ...
Važan razgovor o zdravlju i fizičkom vaspitanju

Važan razgovor o zdravlju i fizičkom vaspitanju

Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka unapređenju budućnosti đaka, fokusirajući se na značaj fizičkog vaspitanja i zdravlja u školskom ...
Savremena osnovna škola obeležila Svetski dan borbe protiv bolesti zavisnosti uz predavanje dr Igora Pantića

Savremena osnovna škola obeležila Svetski dan borbe protiv bolesti zavisnosti uz predavanje dr Igora Pantića

U Osnovnoj školi „Savremena” 6. decembra održano je inspirativno predavanje dr Igora Pantića, renomiranog specijaliste psihijatrije, na ...
Prvi sneg doneo je i pravu novogodišnju euforiju

Prvi sneg doneo je i pravu novogodišnju euforiju

Prvi sneg je stigao, a naši učenici iz četvrtog razreda, obuzeti prazničnim duhom, dočekali su ga zajedno, kao prava porodica! ...

ŠKOLA PO MERI VAŠEG DETETA

PRIDRUŽITE NAM SE U VIRTUELNOM OBILASKU

UPIS JE OTVOREN

Rezervišite mesto na vreme
Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »