Učenje i praksa

DODATNE USLUGE

NA RASPOLAGANJU VAMA I VAŠEM DETETU

Savremeni osnovci koriste niz različitih usluga koje imaju za cilj da njihov boravak u školi učine maksimalno komfornim i stvore što bolje uslove za učenje.

Od prevoza, ishrane i Fun and study time-a za sve naše učenike, preko ekskurzija i rekreativne nastave, do različitih radionica – Savremena osnovna škola je škola koja stoji na raspolaganju vama i vašem detetu.

Organizovan prevoz

Savremena nudi uslugu organizovanog prevoza učenika od kuće do škole i od škole do kuće.

Cena se formira u odnosu na broj učenika koji idu u istom pravcu, broj dana za koje je potreban prevoz i razdaljinu koja se prelazi.

Fun and study time

Na zahtev roditelja, svi naši učenici imaju mogućnost Fun and study time-a.

Posvećen tim učitelja, nastavnika i pedagoga postaraće se da vreme provedeno u školi van redovne nastave bude sadržajno i relaksirajuće. Učenici će završiti svoje domaće zadatke, a preostalo vreme mogu da se odmaraju u prostorijama za relaksaciju ili da stiču dodatno znanje iz oblasti koje ih interesuju.

Celodnevni boravak
Zdravi obroci

Zdrava ishrana

Učenici Savremene osnovne škole mogu da se pretplate na zdrav dnevni meni u školi koji sadrži doručak (zdrave pite, ukusne voćne kaše…) i ručak (supa, glavno jelo, salata, pecivo), a koji se formira u dogovoru sa roditeljima čije sugestije osluškuje dostavljač keteringa.

Svakog meseca roditelj bira koja jela želi da budu na meniju njegovog deteta. Obroke doprema odabrana ketering služba, a hrana se servira u školskom restoranu.

Rekreativna nastava

Za učenike od I do IV razreda organizujemo rekreativnu nastavu, čime im omogućavamo da na zanimljivim destinacijama stiču nova znanja i učvršćuju prijateljstva.

Zajedno sa roditeljima biramo destinaciju i period godine u kom će se nastava realizovati, kao i agenciju koja realizacuje program rekreativne nastave. 

Rekreativna nastava
Putovanja

Ekskurzije i izleti

Svake godine Savremena vodi učenike na jednodnevne izlete ili višednevne ekskurzije, izlete ili studijska putovanja. U dogovoru sa roditeljima i učenicima određuju se mesta od kulturnog, istorijskog i turističkog značaja koja će biti posećena. U zavisnosti od destinacije i ponude agencija, formira se i cena. Za izbor agencije zadužen je isključivo Savet roditelja škole.

Za učenike koji ostaju u Beogradu obezbeđuje se prilagođena nastava.

Redovna zdravstvena zaštita i pregledi

Zdravstvenoj zaštiti pridajemo posebnu pažnju u svakom trenutku. Kako bi svojim učenicima obezbedila najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu i doprinela zdravom odrastanju, Savremena je obezbedila saradnju sa najboljim zdravstvenim sistemom u našoj zemlji.

Redovan godišnji sistematski pregled učenika moguće je obaviti u samoj školi po najpovoljnijoj ceni u organizaciji partnerskog zdravstvenog sistema Medi group.

Radionice za kreativne školarce

Učenicima Savremene osnovne škole, pored bogatog programa sekcija, na raspolaganju su i raznovrsne radionice, kao deo vannastavnog programa. Mogu da izaberu da li žele da budu mali preduzetnici ili plesači, da nauče da vode svoje finansije ili da se snalaze u prirodi, kao i da se bave različitim vrstama umetnosti i neguju svoju kreativnost.

Radionice se održavaju povremeno, ukoliko ima dovoljno zainteresovanih učenika, a držaće ih eksterni saradnici i stručnjaci iz različitih oblasti. Takođe, na raspolaganju su im radionice baleta, gitare i tenisa.

Cambridge English Young Learners

Savremena osnovna škola priprema vaše dete za budućnost i zato je program engleskog jezika za učenike Kombinovanog programa koncipiran tako da je slušanje, čitanje i pisanje na engleskom jeziku uslađeno sa Cambridge English kvalifikacijama i Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike (CERF).

Na osnovu toga učenici se mogu prijaviti da steknu Cambridge young learners sertifikat, pri čemu se polaganje odvija u prostorijama LINK Examinations Instituta, specijalizovane ustanove iz oblasti akreditacije i sertifikacije. Pročitajte više.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »