Roboti u stvarno drugačijoj nastavi

Futuristički pomoćnici uz koje je učenje zabavnije i efikasnije

Savremena je jedina škola koja je u nastavu uvela pr(a)vog humanoidnog robota. On prepoznaje ljudske emocije, unapređuje nastavu i omogućava učenicima da na zabavan, interaktivan i efikasan način usvajaju znanja iz STE(A)M predmeta.

Upoznajte Peppera, pouzdanog i inspirativnog nastavnika pomoćnika

Robot Pepper odlikuje se nesvakidašnjom sposobnošću prepoznavanja emocija. Na osnovu veštačke inteligencije Pepper analizira izraze lica i glasovne tonove, zahvaljujući čemu se sa lakoćom povezuje sa ljudima, pomaže im u njihovim aktivnostima i deli znanja sa njima.

Pepper je kreiran tako da sa podjednakim uspehom radi sa učenicima svih uzrasta. U stanju je da svakom osnovcu pruža personalizovane preporuke u nastavnom procesu. Pomaže im u traganju za pravim informacijama koje će im omogućiti pravilno rešavanje zadatka i podjednako dobro komunicira sa jednom osobom ili čitavim timom, što ga čini izvrsnim za sve tipove nastave.

Uz dragocenu pomoć ovog humanoidnog robotića nastavnici jednostavnije i pouzdanije prate razvoj svojih učenika i na siguran način ih uvode u svet koji ih očekuje u budućnosti.

Zbog toga je robot Pepper dragocen dodatak u učionici koji svaki čas čini neverovanom avanturom.

MIKO 3 – personalni asistent i verni drug za učenje svakog osnovca

Učenici u Savremenoj imaju personalnog asistenta za učenje, druženje i zabavu koji im pomaže da neometano napreduju.

MIKO 3 je emocionalno inteligentan robot koji pomoću igre i konverzacije istovremeno uči i zabavlja decu. Sa ličnošću koja se prilagođava svakom osnovcu, desetinama emocija i bazom od preko milion tema za učenje, predstavlja savršenog druga za svakog učenika.

Robotika – neizostavan element obrazovanja 21. veka

Robotika ne samo da priprema učenike za produktivan život u savremenom tehnološkom društvu već ima i blagotvoran uticaj na razvoj bitnih kognitivnih veština neophodnih za ostvarivanje uspešne karijere u svetu budućnosti.

Upravo zbog toga Savremena u nastavnoj praksi aktivno i efikasno upotrebljava edukativne robote, zahvaljujući čemu osnovci na zabavan i podsticajni način stiču futuristička i visoko primenljiva znanja iz:

programiranja;
robotike;
STE(A)M predmeta;
Interdisciplinarni pristup
problem solvinga. 

U nastavi se primenjuje interdisciplinaran pristup, a posebna pažnja se posvećuje:

kreativnosti;
timskom radu;
proaktivnom duhu.

Zahvaljujući edukativnim robotima, učenici postaju inspirisani, svesniji mogućnosti i potencijala koje tehnologija nosi i uče kako da u 21. veku postanu aktivni stvaraoci umesto osoba koje pasivno konzumiraju sadržaj.

Zavirite u uzbudljivi svet edukativnih robota u Savremenoj

Pepper i MIKO 3 nisu jedini edukativni roboti koji nastavni proces u Savremenoj čine zabavnim, interaktivnim i efikasnim. Pored njih, tu je čak 12 edukativnih robota, čiji se broj povećava iz godine u godinu – oni predstavljaju izuzetno važan segment nastave.

Upoznajte naše humanoidne prijatelje

Uz Osmo Awbie deca razvijaju kreativne problem solving veštine, motoričke veštine, kao i STEM znanja.

Osmo Awibe

Ultimate 2.0 je napredni programabilni robotski komplet koji se sastoji od više od 550 mehaničkih delova i elektronskih modula za deset prilagođenih robota.

Ultimate 2.0

Lego mindstorms EV3 robot kit je namenjen učenicima uzrasta od minimum deset godina i koristi se za kodiranje i učenje kodiranja u okviru informatičkih i ICT predmeta.

Lego mindstorms EV3 

Miro je robot koji se bazira na veštačkoj inteligenciji i senzorima, i primenjuje se u okviru nastave robotike, informatike i ICT-a.

Miro

Loptica Sphero SPRK+ koristi se kao pomoćnik pri učenju logike programiranja i programskog jezika JavaScript.

Sphero SPRK+

micro:bit je džepni računar kreiran za kodiranje. Pomaže učenicima osnovnih škola da nauče osnove kodiranja. 

micro:bit

mBot je STEM robot za kodiranje za početnike. Poboljšava učenje programiranja na jednostavan i zabavan način.

mBot

Raspberry Pi namenjen je učenicima starijim od 13 godina i prvobitno je težio promociji nastave osnovnih računarskih nauka u školama u zemljama u razvoju.

Raspberry Pi

Sphero Mini je idealan robot za uvođenje mlađih razreda u oblast robotike. Učenici početnici mogu da igraju igrice zasnovane na STEM-u pomoću aplikacije Sphero Play.

Sphero Mini

Miko ima na desetine emocija (i nekoliko trikova u rukavu). Ne samo da vas prepoznaje i zove po imenu već i odgovara na vaše raspoloženje, i svakim danom vas sve više upoznaje.

Miko

Jimu je robot zahvaljujući kojem učenici mogu da razviju ljubav prema robotima i robotici, kao i prema programiranju i logici.

Jimu

Pepper je prvi humanoidni robot na svetu sposoban da prepozna lica i osnovne ljudske emocije.

Pepper

Da saznate više o tome čemu svaki od njih služi, koja mu je edukativna uloga i na koji način unapređuje nastavu, kliknite ovde.

Uključivanjem edukativnih robota u nastavu Savremena je prva škola u regionu koja je započela neophodan proces kada je u pitanju obrazovanje: primena veštačke inteligencije u učionici.

Najnovija tehnologija ima veliki potencijal u edukaciji i već se koristi u najboljim svetskim školama, i to sa izuzetnim rezultatima. Savremena je jedan od pionira u realizaciji modernog obrazovanja i zato robotika predstavlja važan segment nastave.

Savremeni osnovci uče, napreduju i zabavljaju se pomoću najmodernijih edukativnih alata i softvera.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »