Test za roditelje

Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi

Izveštaj o aktivnostima i uspehu učenika

Transparentnost za što bolji uspeh osnovaca

U edukativnom procesu u Savremenoj osnovnoj školi učestvuju svi – nastavnici, učenici, ali i njihovi roditelji. Kako bismo omogućili roditeljima da budu aktivni i ravnopravni učesnici u školovanju svog deteta, staramo se da im obezbedimo detaljne i redovne informacije o školskim aktivnostima. Naravno, ove povratne informacije pomoći će i osnovcima da se bolje organizuju kako bi ostvarili brži napredak.

Kako funkcioniše nedeljni izveštaj o školskim aktivnostima?

Nedeljni izveštaj o školskim aktivnostima učenika svakog petka se šalje na mejl-adresu roditelja i učenika. Izveštaj sadrži brojne korisne informacije o angažovanju i uspehu vašeg deteta u protekloj nedelji.

U pomenutom izveštaju imaćete uvid u ocene učenika i prisustvo nastavi, statistiku urađenih i neurađenih domaćih zadataka i informacije o drugim aktivnostima. Sve ove informacije prikazane su na jasan i pregledan način, pa tako učenici i roditelji lako mogu da uoče oblasti u kojima su učenici uspešniji i razlikuju ih od onih u kojima bi trebalo da budu aktivniji.

Report cards - detaljan izveštaj o uspehu na polugodištu

Na kraju svakog polugodišta roditelji dobijaju detaljan izveštaj o učinku deteta za taj period školske godine. Pored zaključnih ocena, ovaj izveštaj sadrži i preporuke, odnosno mišljenje svih nastavnika o tome koliko se učenik zalagao za svaki predmet.

Uz to, roditelji će moći da vide i pojedinačne ocene za znanje i za trud, kao i pohvale i predloge nastavnika o angažovanju učenika, što će omogućiti još bolje i zapaženije rezultate u daljem radu.

Transparentnost u radu učenika i nastavnika omogućava efikasnije obrazovanje koje je u svakom trenutku usmereno ka napretku. Grafički prikaz školskih aktivnosti koji izveštaji nude najbolji je način da učenici i roditelji uvek budu u toku sa školskim angažovanjem učenika. Na ovaj način, zajedno sa nastavnicima, oni rade na razvijanju pametnih, inovativnih i svestranih ličnosti sa izgrađenim kritičkim mišljenjem, kakve svi savremeni osnovci teže da postanu.

Zahvaljujući ovim izveštajima, učenici mogu da:

na brz i lak način uoče kom predmetu bi trebalo da posvete više pažnje,
imaju pregled ocena, školskih obaveza i aktivnosti,
dobiju smernice kako da pristupe predmetu kako bi ostvarili bolje rezultate,
dobiju preporuke za dalji rad i osiguraju veći uspeh u celokupnom školovanju.

Roditelji pomoću izveštaja imaju priliku da:

prate promene u znanju i ponašanju učenika,
usmere dete i pruže mu podršku ukoliko je potrebno da prevaziđe određene poteškoće,
aktivno učestvuju u obrazovno-vaspitnom procesu,
imaju uvid u slikovit prikaz napretka učenika.
Prijavite se

Upis za generaciju 2019/20. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »