Magija i statistika naših nastavnika

Statistički prikaz najbitnijih kompetencija nastavnika Savremene

Učitelji, nastavnici i profesori zaposleni u Savremenoj svakodnevno kreiraju sadržajna i inspirativna iskustva koja kod svakog deteta podstiču ljubav i interesovanje za svet koji ga okružuje. Naš cilj je da deca i roditelji na njihovim licima jasno vide da oni vole posao koji obavljaju.

Kompetencije nastavnika u savremenom obrazovanju predstavljaju znanja i veštine koje svaki zaposleni treba da poseduje u odnosu na zahteve metodike nastave, podučavanje, podršku razvoju učenika i komunikaciju i saradnju sa različitim partnerima u obrazovno-vaspitnom radu.

kompetencije nastavnika u privatnoj osnovnoj skoli

Tim Savremene koncipiran je tako da ispunjava visoke kriterijume neophodne za najviši kvalitet obrazovanja koji ova ustanova pruža. Kompetencije nastavnika definisane su prema ciljevima i ishodima učenja. Učitelji i nastavnici Savremene su iskusni u poslu kojim se bave, poseduju dovoljno autoriteta i žele da se kontinuirano obrazuju čitavog života i da značajno obogaćuju zajednicu Savremene, koju čine i učenici i njihove porodice. Slobodno se može reći da su, sa strastvenom posvećenošću svojim učenicima,  nastavnici i učitelji srce i duša savremenog pristupa obrazovanju kakav se neguje u školi.

ZAPOŠLJAVANJE NASTAVNIKA U SAVREMENOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

Kroz rigoroznu proceduru zapošljavanja u Savremenoj, iskristalisao se tim vrhunskih predavača, pedagoga i pre svega sjajnih ljudi koji dele naš pogled na tehnologiju, personalizaciju, holističko obrazovanje dece, akademsku posvećenost i eksperimentalno učenje u praksi. Svi naši nastavnici u potpunosti dele misiju i viziju Savremene. Oni uvek pronalaze nove načine da angažuju učenike i konstantno rade na unapređenju svog predavačkog opusa.

Kako nastavničke kompetencije imaju veoma veliki uticaj na razvoj i učenje đaka, nastavni kadar je odabran u skladu sa potrebnim znanjima i veštinama kako bi se obezbedila maksimalna efikasnost u obrazovno-vaspitnom radu. Uz ovakav proces zapošljavanja, sa sigurnošću možemo reći da smo zaposlili najbolje moguće učitelje i nastavnike. Takođe, želimo da napomenemo da su kompetencije nastavnika koje se odnose na prevenciju vršnjačkog nasilja, kao i podsticanje motivacije i tolerancije, veoma razvijene kod svih nastavnika u Savremenoj.

ISKUSTVO UČITELJA I NASTAVNIKA  SAVREMENE

%
Više od 5 godina iskustva
%
Više od 10 godina iskustva

Prosečno radno iskustvo našeg nastavnog kadra odslikava ovaj balans: većina nastavnika u Savremenoj ima preko pet godina radnog iskustva, a 50 % njih ima više od deset godina nastavničkog iskustva. Smatramo da je ovo savršen spoj perspektive i iskustva.

Obrazovanje naših nastavnika

%
Visoko obrazovanje
%
Master diploma

Učitelji i nastavnici Savremene su stručnjaci u svom izabranom polju i celog života se usavršavaju; 80% njih već poseduje zvanje master, nakon čijeg sticanja su nastavili da se svakodnevno usavršavaju i nemaju nameru da ikada prestanu da uče i napreduju.

Savremena podstiče profesionalno usavršavanje učitelja i nastavnika kroz pohađanje različitih obrazovnih programa, seminara i konferencija. Nakon svakog iskustva u profesionalnom usavršavanju, oni se vraćaju da podele najvažnije tačke novostečenog znanja kako bi svi učesnici obrazovnog procesa od toga imali najviše koristi.

Znanje stranih jezika

%
Znanje jednog stranog jezika
%
Znanje dva strana jezika
%
Znanje tri i više stranih jezika

Sa ponosom možemo reći da celokupan nastavni kadar Savremene govori engleski jezik, a oko trećine nekoliko jezika pored svog maternjeg. Biti građanin sveta i ceniti druge kulture – to je značajan deo suštine obrazovanja u Savremenoj.

Rad u različitim obrazovnim modelima

%
Iskustvo u državnim školama
%
Iskustvo u privatnim školama
%
Iskustvo u oba modela obrazovanja

Osmišljavajući najbolje obrazovanje za 21. vek, rešili smo da pronađemo najbolje učitelje i nastavnike koji su predavali u različitim obrazovnim modelima.

Gotovo polovina našeg nastavnog kadra predavala je i u državnim školama i u privatnim školama koje koriste progresivne i nove modele učenja.

Savremena ceni učenje zasnovano na projektima i strog pristup izgradnji temeljnih veština kako bismo učenicima pružili zaokruženo i izbalansirano obrazovanje. Formiranje timova u kojima svi članovi imaju različita iskustva pomaže nam da ostvarimo ovaj svestrani pristup.

U državnim školama predavalo je 70% nastavnog osoblja, a u privatnim školama 40%.

Zadovoljstvo naših nastavnika

Naši učitelji i nastavnici su stoprocentno ponosni što su deo Savremene.

%
Zadovoljstvo nastavnog kadra

Konačno, u Savremenoj, mi se ne zadovoljavamo statusom quo, već aktivno tražimo povratne informacije kako bismo napredovali. Jednom definisane kompetencije nastavnika ne ostaju nepromenjene, već se kontinuirano radi na ličnom usavršavanju nastavnog kadra. Redovno anketiramo nastavnike, kao i roditelje, da bismo razumeli i poboljšali sva njihova iskustva u našoj školi. Prevashodni cilj je da se postaramo da nastavnici provode što je moguće više vremena na personalizaciji obrazovanja za svako pojedinačno dete. Potom koristimo ove povratne informacije da dizajniramo još bolje alate za naše učenike, učitelje, nastavnike i roditelje, kako bi svako bio u stanju da posveti vreme onome što je ovde najvažnije – a to je duboko personalizovano obrazovanje vrhunskog kvaliteta.

Profesorka biologije u Savremenoj Nadežda Golubović

Multidisciplinarna nastava je ono što je u Savremenoj stvarno drugačije

Imam priliku da svojim učenicima pružim mnogo više od osnova predmeta, i samim tim im prenesem dodatna znanja i veštine. Savremena tehnologija koju koristimo na časovima omogućuje nam interdisciplinaran pristup različitim temama, zbog čega su učenici aktivni na času i željni novih znanja.

Nadežda Golubović, profesorka biologije

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »