INTERAKTIVNI STO

ZA KREATIVNO UČENJE U GRUPI

Interaktivni sto omogućava učenicima Savremene osnovne škole da na zabavan i aktivan način učestvuju u mnoštvu kreativnih i edukativnih timskih aktivnosti.

Ovaj interaktivni uređaj reaguje na dodir (prstom ili elektronskom olovkom) i može ga koristiti više učenika istovremeno, a jedna od njegovih najvažnijih namena jeste učenje kroz igru.

Dodirom prsta ili olovke najmlađi vežbaju brojeve, slažu puzle, upoznaju se sa svetom oko sebe, dok stariji učestvuju u različitim timskim kreativnim aktivnostima, kvizovima, takmičenjima ili rade na zajedničkim projektima.

Upotreba interaktivnog stola na časovima za najmlađe

Da biste bolje razumeli kako upotreba interaktivnog stola doprinosi razvoju najmlađih, pogledajte kako izgleda jedan prosečan čas sa ovim rekvizitom.

U skladu sa kreativnim pristupom nastavi i negovanjem timskog duha, školarci se dele u nekoliko manjih grupa. Jedan deo njih učestvuje u aktivnosti gde je glavni zadatak prepoznavanje boja i figura: virtuelni objekti razvrstavaju se prema veličini, boji i obliku. Druga grupa vežba reči: ređanje slova po azbučnom redu, dok treća pogađa slova crtanjem životinja čija imena počinju na zadato slovo. Četvrta grupa učenika uči matematiku tako što premerava virtuelne predmete uz pomoć npr. plavih kvadrata.

Nakon 15 minuta grupe se menjaju i prelaze na druge zadatke. Na ovaj način svi učestvuju u različitim aktivnostima i razvijaju različite sposobnosti zajedno.

Sva deca aktivno učestvuju u času i stiču nova znanja i sposobnost timskog rešavanja problema, pri čemu se dobro zabavljaju.

KORIŠĆENJE INTERAKTIVNOG STOLA NA ČASOVIMA STARIJIH RAZREDA

Zahvaljujući njegovoj mobilnosti i fleksibilnosti, interaktivni sto moguće je prilagoditi nastavi za sve uzraste, pa tako učenici od V do VIII razreda koriste neke od naprednih funkcija ovog uređaja.

Pomoću različitih edukativnih aplikacija i softvera posebno napisanog za decu tog uzrasta, stariji osnovci razvijaju informacionu pismenost i drugačiji način komuniciranja prilikom izrade školskih projekata i rešavanja zadataka.

Glavni benefit koji se upotrebom interaktivnog stola ostvaruje u Savremenoj osnovnoj školi jeste jačanje sposobnosti učenika u rešavanju problema i kreativnoj primeni stečenog znanja na svakodnevne životne situacije.

koriscenje interakt

Na dobitku i učenici i učitelji i nastavnici

Kao i interaktivna tabla, interaktivni sto dozvoljava učiteljima i nastavnicima da prate kako se učenik formira i kojim tempom napreduje u nastavi.

Na osnovu toga procenjuje se kojom brzinom da se kreće kroz nove lekcije i na koji način da se personalizuje program.

U kombiniciji sa projektorom, računarom ili tabletom, interaktivni sto čini časove savremenih osnovaca kreativnim, inspirativnim i zabavnim.

Sve to zajedno pomaže da vaš školarac zavoli učenje već na početku osnovne škole i nesmetano razvije svoju prirodnu radoznalost.

Prednosti korišćenja interaktivnog stola
EFIKASNO I KREATIVNO UČENJE U GRUPI
JAČANJE TIMSKOG DUHA
RAZVOJ KRITIČKOG MIŠLJENJA
VEĆA MOTIVACIJA UČENIKA
STICANJE SPOSOBNOSTI REŠAVANJA PROBLEMA
Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »