Šta kažu roditelji i učenici Savremene?

UTISCI UČENIKA I NJIHOVIH RODITELJA

ŠTA KAŽU O SAVREMENOJ ONI KOJI SU DEO NAJSAVREMENIJEG OBRAZOVNOG SISTEMA

Utisci učenika i roditelja su informacije koje mi sa pažnjom pratimo. Ponosni smo na ono što naši učenici i njihovi roditelji kažu o Savremenoj.

Pročitajte šta učenici Savremene osnovne škole i gimnazije, najsavremenijeg obrazovnog sistema u regionu, i njihovi roditelji kažu o nama:

Nataša Hays, Itanova mama

Način učenja u Savremenoj je najbolji i stvarno drugačiji!

Mnogo smo se obradovali kada smo saznali da se otvorila Savremena osnovna škola. Već sam znala za Savremenu gimnaziju i za njene standarde tako da sam sigurna da će i osnovna zadržati taj standard!

Već posle prvog razgovora smo se odlučili za Savremenu, jer nas je oduševilo ono što se u njoj nudi. Dugo smo se raspitivali i shvatili da se u Savremenoj sve znatno razlikuje od drugih škola. Izabrali smo Kombinovani program, zato što moj sin već govori engleski, a ovako će ga usavršiti i pritom će steći najbolje znanje zasnovano na dva obrazovna programa – i nacionalnom i Kembridž. Smatram da je sve ovo najbolje za našeg sina, to mu je odlična priprema za uspešnu budućnost.

Bitno mi je da dete ide sa osmehom u školu, da se dobro uklopi i nađe dobre drugare, a u Savremenoj ima toliko druženja, zabavnog učenja i aktivnosti da već vidim svog sina kako se raduje Savremenoj. Posebno mi je drago što u Savremenoj nastavnici prate interesovanja svakog deteta pojedinačno i što podstiču njihovu kreativnost, tako da im pomažu da se razvijaju prema svojim afinitetima. Sviđa mi se i što ima mnogo vannastavnih aktivnosti koje daju neko drugačije i zabavno iskustvo i druženje.

Jedva čekam septembar!

Ja sam rešio da upišem Savremenu osnovnu školu i isto sam rešio da ću praviti robote kada porastem. To sam siguran.

Jedva čekam septembar da krenem u Savremenu. Kada kroz igru učim, kao danas, ostao bih u školi ceo dan!

Maksim Joksimović, učenik I razreda Savremene osnovne škole

Maksim Joksimović, učenik Savremene osnovne škole
Boris Baketarić, Matejin tata

U Savremenoj smo našli sve što smo tražili od škole

Časovi su im veoma zanimljivi i interaktivni. Posebno mi se sviđa što su nastavnici vrlo neposredni u pristupu i komunikaciji sa decom. Upravo to razlikuje ovu školu od drugih.

Prisustvovao sam času matematike i potvrdio upravo ono o čemu govorim – radili su zadatke koji su iznad nivoa 4. razreda i kroz sasvim zanimljiv pristup nastavi dolazili do rešenja koja se od njih i ne očekuju.

Ono što smo mi tražili od škole jeste, pre svega, da prati nastavni plan i program ministarstva, a sa druge strane, da bude drugačija i da bude namenjena deci koja žele malo šire da se razvijaju i komuniciraju i to je upravo ono što smo ovde i pronašli.

Boris Baketarić, Matejin tata

OD NAŠIH PREDAVAČA BOLJIH NEMA

Moja učiteljica je najbolja na svetu!

Kao i učiteljica iz boravka!

Mina Stojiljković, učenica II razreda Savremene osnovne škole

Jasna Jeremić, Tijanina mama

Bezbednost i zdrave navike naše dece su u Savremenoj zagarantovane

Zdravlje i sigurnost deteta su mi na prvom mestu, a u Savremenoj su okruženje i odnos prema učenicima takvi da se dete razvija u najzdravijoj atmosferi. Sa ovakvim pristupom od samog početka uspeh ove škole, a i naše dece je zagarantovan. U Savremenoj su obezbeđene visoke mere predostrožnosti tako da nema straha od vršnjačkog nasilja i diskriminacije.

Posebno mi se dopada to što deca imaju obezbeđene zdrave obroke. Kada još u detinjstvu nauče da vode računa o ishrani i neguju sportski duh, deca će steći zdrave navike za ceo život.

Savremena ima i mnogo vannastavnih aktivnosti, deca se druže i nastavnici su im naklonjeni, vode računa o svakom pojedinačno. To mi mnogo znači.

Pored svega što nudi učenicima, Savremena još ima i izvanredan program koji našoj deci garantuje uspešnu budućnost. Sve ovo me je navelo da upišem dete u ovu školu.

Jasna Jeremić, Tijanina mama

Mnogo mi se dopada kako izgleda škola

Mnogo mi se dopadaju učionice u Savremenoj i, uopšte, kako izgleda škola. Inače mi se dopada robotika i srećna sam što ću već u osnovnoj školi moći da naučim sve o tome.

Mina Subotić, učenica I razreda Savremene osnovne škole

Mina Subotić

INDIVIDUALAN PRISTUP SVAKOM DETETU

Veoma mi se dopada to što u Savremenoj postoji individualan pristup svakom detetu, kao i upoznavanje dece kroz neki praktičan rad i kroz razgovor. U Savremenoj nastavnici prate interesovanja deteta i, samim tim, pomažu mu da se razvija u onom smeru koji taj trenutak zahteva, za svako dete pojedinačno, prema interesovanjima i osobinama.

Od Savremene očekujem da mi se detetu prošire vidici od onog što on trenutno zna i može. Sva znanja koja mu pruža Savremena može vrlo praktično da upotrebi, da mu olakšaju život, način školovanja i rada.

Jasmina Gredelj, Matejina mama

PROBLEMI SE REŠAVAJU NA POTPUNO MIRAN NAČIN

Nastavnici nisu strogi.

Ukoliko uradimo nešto što nije za pohvalu, kažu nam da odemo do jedne klupe, malo tamo posedimo i razmislimo. A onda se vratimo, razgovaramo i izvinimo se.

Adam Ghorayeb, učenik V razreda Savremene osnovne škole

ŠKOLA U KOJOJ SE O ŽIVOTU UČI KROZ ZABAVU

U škola deca dolaze opuštena, a u tome je cela poenta. Dolaze da nauče kako da uče. Zatim, uče o odnosima o životu na jedan praktičan način, a to je upravo najbolji pristup. Oni zapravo uče kroz zabavu.

Nives Popović Ivačković, Teodorova mama

Celokupni sistem školovanja je pozitivan

Zadovoljni smo celokupnim sistemom školovanja, našom učiteljicom pogotovo. Tako da su naši utisci više nego pozitivni.

Jelena Stamenić, Petrova mama

Aleksandar Nenezić

U Savremenoj ću steći IT znanja

Presrećan sam što ću steći IT znanja, jer sam čuo da se u Savremenoj uči IT od samog početka! Sviđa mi se što imamo tablet uređaje, VR naočare i robote, i što sve vreme učimo kroz igru.

Aleksandar Nenezić, učenik V razreda Savremene osnovne škole

Deca su naučila mnoge stvari uz pomoć odlične platforme

Naši utisci su stvarno sjajni iz razloga što je obezbeđena vaša odlična platforma i deca su naučila mnoge stvari. I kroz aplikacije su prošli i kroz mejlove. Učiteljica je stvarno bila dostupna 24 sata. Oni su imali kompletan sadržaj, ništa nisu propustili i zaista su mnogo toga naučili.

Jelena Marković, Aleksina mama

IMAM POMOĆ KADA GOD MI JE POTREBNA

Moja učiteljica je veoma fina. Pomaže nam kada god na treba neka vrsta pomoći.

Mnogo je dobra. Ne bih mogla da poželim bolju učiteljicu.

Hajdi Gajić, učenica III razreda Savremene osnovne škole

Oduševljena sam Savremenom!

Mnogo nam je lepo u Savremenoj! Oduševljena sam time kakva je škola, učionice i tehnologija pomoću koje učimo.

Ali najdraže mi je što ću imati super društvo kada krenem u školu.

Već se družimo, upoznala sam drugare sa kojima ću ići u razred, kao i direktorku škole, zbog čega sam veoma srećna i uzbuđena. Sve je divno!

Tijana Jeremić, učenica III razreda Savremene osnovne škole

Tijana Jeremić

Upisali smo decu mahom zbog dvojezične nastave

Kembridž nastava na engleskom i na srpskom jeziku je ono zbog čega smo mi mahom svi upisali decu. Mislim da to oni dobro rade.

Tatjana Popovina, Sara Zoeina i David Leonova mama

DRUGARI SU MOJA PODRŠKA U SVEMU

Moji drugari iz razreda su puni podrške.

Uvek mi pomažu i to je ono što najviše volim kod njih.

Itan Hays, učenik II razreda Savremene osnovne škole

Naša Ana je potpuno procvetala, Savremena  je nešto najbolje što trenutno imamo u Srbiji

Savremena je prva klasa i nešto najbolje što trenutno imamo u Srbiji. Vrlo smo zadovoljni školom, uslovima, tretmanom, pristupom… Vredi svaki dinar uložen u ovu školu i nikad pametnije nisam uložilla novac. Naša Ana je potpuno procvetala u školi i to svi primećuju, a neke stvari u životu nemaju cenu.

Lidija Milanović, Anina mama

PRESREĆAN SAM ŠTO SAM DEO SAVREMENE

Nisam mogao ni da pretpostavim da ovakva škola postoji kod nas; sada sam presrećan što je tako i što sam ja njen deo.

Jovan Popović, učenik Savremene

Iznad je naših očekivanja

Mogu da kažem da je iznad mojih očekivanja. Pošto smo čuli ranije za Savremenu gimnaziju, otprilike smo imali neku sliku šta i kako, ali ispalo je da je čak iznad naših očekivanja.

Bojan Petrović, Konstantinov tata

Jedva sam čekao da zakoračim u ovu školu

Ja sam puno zadovoljan i jako mi se sviđa. Ja sam ceo raspust kukao i molio da prođe raspust da bih krenuo u školu. Jedva sam čekao da zakoračim u školu i vidim koliko je lepa.

Lazar Bulat, učenik

Savremena je škola po svetskim standardima

Specifično je moju decu upisati bilo gde i baš smo tražili nešto po svim svetskim standardima, standardima bezbednosti, obrazovanja, tehničkih mogućnosti itd. Savremena je bila škola koja je obuhvatila i ispunila sve te uslove. Stvarno je fantastična. Ja sam došla i dok se gradilo i fascinirana sam, stvarno. Svetska škola.

Jelena Karleuša, Nikina i Atinina mama

Najviše mi se dopada učenje na daljinu

Ono što mi se najviše dopada kod učenja na daljinu je što mogu da se dopisujem sa drugarima… sviđa mi se to što je lajv… on priča sa tobom u stvarnom vremenu.

Bojan Nešić, učenik

Ne poznajem dete koje je bilo ovoliko srećno

Niko nije mogao bolje sve ovo da organizuje. Ne znam za dete u mom kraju, gde ja živim, ili u mojoj široj porodici, ili među prijateljima, da je bilo ovoliko srećno.

Sanja Trikić, Miličina mama

Posle lajv časova najzabavnije je Hangouts druženje

Možete da učestvujete u časovima uživo. Stvarno uživo. I što je najvažnije i najzabavnije, tokom ili posle lajvova možete da kontaktirate sa učiteljicom ili drugarima na Google Hangoutsu.

Mateja Baketarić, učenik

Druga priča u odnosu na državnu školu

Prezadovoljni smo, zaista, i školom, i učiteljicom, i drugarima. Zaista je ovo nešto novo za nas. Bili smo u osnovnoj državnoj školi, prešli smo u treći razred i potpuno je jedna druga priča.

Sandra Rodić, Mihajlova mama

Kontrolni zadatak doživljavam kao igricu

Nikada nemam taj pritisak u ovoj školi – jao, sutra imam kontrolni ili pismeni, jer imamo te kvizove koje učitelji i učiteljice organizuju i ja kao da igram igricu, a u stvari radim kontrolni ili pismeni. Distance learning mi se mnogo sviđa jer nisam sam tokom lajva i mogu da se dopisujem i vidim sa drugarima tokom video calla na Hangoutsu. Mnogo mi znači jer igram tenis i ja mogu na bilo kom teniskom turniru ili u parku da pustim lajv i odgledam. Takođe, učitelji su mnogo posvećeni deci. Pošto planiram da postanem prvi na svetu u tenisu, da ću moći da pohađam školu i da mogu bilo gde da odgledam čas i uradim svoje školske obaveze.

Vuk Pantić Crnčević, učenik

Mala odeljenja znače dovoljno pažnje za svakog učenika

Dobra organizacija i nastava, sviđa mi se što su mala odeljenja, što se više pažnje posvećuje svakom učeniku. Razvija se individualni karakter, svakog od njih učiteljica gura ko je u čemu dobar, i oni napreduju.

Bojan Simić, Ognjenov tata

SAVREMENA JE ODLIČNA, UVEK BIH JE PREPORUČILA

Savremena je odlična! Uvek bih preporučila ovu školu, jer ima odličnu koncepciju, mnogo raznovrsnih aktivnosti i pruža mogućnosti za razvoj ličnosti, interesovanja i pomaže deci da pronađu sebe. Moj sin trenutno pohađa prvi razred Savremene, i mislim da učenici u tim godinama još uvek nisu svesni svih pogodnosti koje imaju.

Sigurna sam da će u višim razredima doći do izražaja prave vrednosti đaka, i da će učenici iskoristiti sve sjajne mogućnosti koje im škola pruža. S druge strane, moja starija ćerka ide u četvrti razred jedne druge škole i odlično shvata sve prednosti koje Savremena pruža svojim učenicima. Zato i žali što ranije nije bila u prilici da upiše Savremenu, i maksimalno iskoristi sve što ona nudi.

Super je što Savremena ima osmišljen savremen sistem koji podrazmeva da se deca oslanjaju na sebe i svoje mogućnosti, i da za sve mogu konsultovati svoje nastavnike. Ubeđena sam da će učenicima Savremena postati deo života, koga će se teško odreći. U budućnosti Savremenoj želim puno lepih stvari, na prvom mestu dobre, vredne, zdrave i srećne đake i nastavnike, i da se ostvari sve ono što je za ovu divnu školu i planirano u narednom periodu, kao što je i u prethodnom sve bilo baš kako treba.

Desa Đorđević – Milutinović, Nikolina mama

NAJISKRENIJE,  JA SAM ODUŠEVLJENA SAVREMENOM

Savremena bukvalno nudi sve ono što jedan roditelj, koji se bavi svojim detetom, želi da čuje. Mom sinu je ova škola odlična priprema za sutra, za studiranje u inostranstvu. To što će moći da poboljša znanje engleskog jezika – mislim da je savršeno.

Savremena je drugačija od drugih, ona je zadovoljila sve moje kriterijume i nade kao roditelja – da će dete dobiti pravo obrazovanje.  Ja sam oduševljena Savremenom, to ovako najiskrenije kažem.

Tatjana Kavazović, Andrijina mama

SAVREMENA JE SVE ŠTO SAM ŽELELA ZA SVOJE DETE

Mislim da Savremena osluškuje potrebe dece, potrebe društva, ima moderniji sistem obrazovanja, primenjuje u nastavi tehnologiju sa vizuelnim prezentovanjem, koja će dosta da im olakša da povezuju gradivo koje su naučili. Gradivo će ostati zapamćeno i moći će da ga primene sutradan.

Dragana Matejić, Marijina mama

ŠKOLA JE ODLIČNO FUNKCIONISALA U DOBA KORONE

Ja sam se, iskreno, brinula kako će prihvatiti školu u doba korone, velika pauza je pravljena prethodno u predškolskom.

Međutim, to je sve prošlo odlično i stvarno smo prezadovoljni.

Brankica Stanković, Sarina mama

DECA SE, UZ OVAKAV PRISTUP NASTAVI, OSEĆAJU SLOBODNO 

Činjenica da nastavnici iznova i iznova objašnjavaju ono što učenicima nije jasno i da imaju vremena i strpljenja da eliminišu sve rupe u znanju, doprinosi tome da se deca automatski osećaju slobodno.

Nikolaos Petronikolos, Asteriosov tata

ŠKOLA KOJA JE ISPUNILA SVA OČEKIVANJA

Savremena osnovna škola je pružila mom detetu ono što sam očekivala.

Dragana Nikolić, Teodorova mama

SREĆNI JER SMO PREŠLI IZ DRUGE ŠKOLE U SAVREMENU

Ovo nam je nova škola, novo okruženje, novo iskustvo i zadovoljni smo.

Baš nam je lepo.

Ivan Vujović, Teodorin tata

Važno mi je da moje dete uči sa lakoćom i uživanjem

Savremenu osnovnu školu smo odabrali za naše dete pre svega zbog Kombinovanog programa, u okviru koga učenici prate nastavu po Kembridž programu, u kombinaciji sa nacionalnim. Pored toga, veoma značajni bili su nam i lokacija i okruženje, koji su odlični.

Kod školovanja mi je najvažnije da dete shvati da uči za sebe i da time čini najbitniju stvar, da voli da uči i ide u školu, da saznaje, otkriva stvari i usavršava se, kao i da sve to radi sa lakoćom i uživanjem. Sigurna sam da će tako biti u Savremenoj.

Đurđa Joksimović, Maksimova mama

PREPORUČUJEMO SAVREMENU SVIMA

Pričamo svima o tome koliko od srca želimo da svi idu u jednu ovakvu školu.

Anabela Atijas, Blankicina mama

POSTOJI ODLIČAN BALANS U NASTAVI EMOTIVNA PODRŠKA ZA DECU

Primetio sam da u školi postoji divan balans ne samo između plana i programa nastave već i načina na koji se učenici usmeravaju, emotivne podrške koju dobijaju i osećaja zajedništva koje deca ovde imaju. Tako da zaista cenim taj razvoj i usmeravanje.

Itan neće da se vrati kući i mislim da je sjajno da imate školu u kojoj deca žele da ostanu. Uvek se mučimo da ga povedemo kući na kraju školskog dana.

Michael Hays, Itanov tata

ŠKOLA PROMOVIŠE STICANJE DODATNIH VEŠTINA, A DECA ČESTO IDU U PRIRODU

Naravno, deca ovde uče i osnovne stvari – matematiku, pisanje, čitanje itd. Ali, ova škola promoviše i sticanje dodatnih veština. Npr dizajnersko razmišljanje.

Drugog dana škole su ih odveli na izlet. To je prema našem mišljenju odličan pristup. Ne zastrašiti decu prvog ili drugog dana novim okruženjem u učionici. Tako da je od prvog trenutka utisak o školi bio pozitivan.

Jelena Manić Petronikolos, Asteriosova mama

U VREME PANDEMIJE UČILI SMO PUTEM STRIMA

Prva godina škole je za nas prošla sjajno, s obzirom na to da smo imali izazove sa koronom i celom situacijom. Škola je stvarno lepo podržala i one koji nisu želeli da idu (na časove uživo). Imali smo strim, direktan prenos iz učionice.

Ana Smiljanić, Teodorina mama

USPEH NAŠE DECE JE NEIZBEŽAN

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se raspitivala o upisu, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupaju svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Takvo nešto postoji i kod nas!

Ne treba vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija, kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost, čine ovu školu drugačijom. Ona s pravom nosi naziv Savremena. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece, neizbežan je. Sve čestitke!

Jelena Đorđević, Andrijina mama

NAŠA ĆERKA JE PROCVETALA U ŠKOLI

Naša ćerka Zoja je u Savremenu osnovnu školu prešla iz prestižne Internacionalne škole „Danube” u Beču. Od prvog dana je prezadovoljna i puna je utisaka. Prilagođavanje na novo okruženje i drugačiji program prošlo je veoma lako, a odlični rezultati samo se nižu.

Suprug i ja smo izuzetno zadovoljni izborom škole. Naročito bismo pohvalili razrednog starešinu Željka Žarića. Njegov rad sa decom je izvanredan, prepun je entuzijazma i ljubavi prema deci, i to se u potpunosti prepoznaje.

Pohvalili bismo kompletan školski kadar: od preljubaznog gospodina koji brine o bezbednosti naše dece, preko predusretljivih devojaka sa recepcije, do kuvarice, koja greje dečja srca šoljom čaja. Nastavnici se izuzetno trude i posvećuju punu pažnju deci, što se jasno vidi i kroz njihov uspeh.

Jasno nam je da je naša ćerka procvetala u novoj školi, a koliko je zadovoljna, dovoljno govori i to što je imala priliku da ove godine nastavi školovanje u inostranstvu, ali je ona odlučila da ostane u Beogradu, pre svega zbog školske sredine u kojoj se oseća srećno.

Tamara Drašković, Zojina mama

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »