Test za roditelje

Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi
Školske uniforme u Savremenoj

ŠKOLSKE UNIFORME

KVALITET I STIL KAO IZRAZ UNUTRAŠNJIH VRLINA

Savremena osnovna škola neguje tradicionalni kodeks oblačenja. Učenici, nastavnici i celokupno osoblje nose specijalno kreirane uniforme.

Na ovaj način promoviše se jednakost i neguje duh pripadnosti školi, a kako se uniforme za razrede razlikuju po boji, omogućava se svakom razredu da iskaže svoj identitet. Ove moderno kreirane uniforme sačinjene su od prirodnih materijala i zadovoljavaju visoke kriterijume elegancije i udobnosti.

Uniforme kao odraz savremenosti

Uniforme koje učitelji, nastavnici i školarci ponosno nose pažljivo su prožete bojama Savremene: crvenom, plavom, zelenom i žutom.

Ovo su boje koje simbolizuju misiju, viziju i vrline pripadnika Savremene: radoznalost, hrabrost, kreativnost, upornost, altruizam i drugarstvo.

Pored boja škole, uniforme su prožete sivom i belom bojom, koje simbolizuju posvećenost i otvorenost ka usvajanju novih znanja.

Izgled uniformi upućuje na inovativnost, uspešnost i veru u znanje i obrazovanje – osnovne vrednosti Savremene.

Šta uniforme simbolišu?

Kako izgleda uniforma učenika od I do IV razreda?

Uniforme za učenike od I do IV razreda

Uniforma za mlađe osnovce sastoji se od:

1. Polo majica dugih i kratkih rukava sa logom škole, izrađenih od najkvalitetnijeg pamuka, kako bi bile što udobnije za učenike budući da će veći deo dana provoditi u njima.

Svaki razred ima posebnu boju majica kao znak raspoznavanja i identiteta: prvi razred – plava boja; drugi razred – zelena boja; treći razred – crvena boja; četvrti razred – žuta boja.

2. Opreme u kojoj školarci rade fizičko: sportska bela majica kratkih rukava sa logom škole izrađena od fit materijala koji dozvoljavaju koži da diše, donji deo trenerke za hladnije vreme, šorts za dečake, helanke za devojčice, gornji deo trenerke, baletanke ili patike. Sva oprema dolazi od eminentnih sportskih proizvođača i dizajnirana je za maksimalnu udobnost i prijatnost vašeg deteta.

Kako izgledaju uniforme učenika od V do VIII razreda?

S obzirom na to da ovaj period predstavlja prelaz iz dečjeg sveta u svet odraslih, uniforme za starije osnovce dizajnirane su da to istaknu. One se sastoje od:

1. Elegantnih polo majica dugih i kratkih rukava sa logom škole i bojama prilagođenim razredu. Peti razred predstavlja plava boja, šesti razred – zelena boja, sedmi – crvena, a osmi razred predstavlja žuta boja.

Odeća je izrađena od najkvalitetnijih materijala u kojima će se vaš osnovac osećati prijatno i elegantno dok obavlja svoje svakodnevne školske aktivnosti.

Uniforme za učenike od V do VIII razreda

2. Opreme u kojoj osnovci rade fizičko: sportska bela majica kratkih rukava sa logom škole, donji deo trenerke, šorts za dečake, helanke za devojčice, gornji deo trenerke. Oprema dolazi od eminentnih proizvođača sportske opreme i fitnes rekvizita i dizajnirana je tako da pružu vašem osnovcu maksimalan komfor i funkcionalnost tokom bavljenja sportom.

Kako izgledaju uniforme učitelja i nastavnika Savremene osnovne škole?

Uniforma za učiteljice i nastavnice sastoji se iz: elegantnih sivih pantalona/suknje, bele košulje, crvenog sakoa i plave ešarpe, dok učitelji i nastavnici nose lepo krojene sive pantalone i plavi džemper.

Kodeks oblačenja koji promoviše zajedništvo i ravnopravnost

Kodeks oblačenja u Savremenoj propisan je kako bi se promovisale zajedničke vrednosti i ravnopravnost svih pripadnika škole.

Spoljašnja besprekornost odraz je unutrašnjih vrlina. Naši učenici i njihovi roditelji, kao i učitelji, nastavnici i pomoćno osoblje svesni su toga. Uniforme Savremene nose se sa ponosom i odgovornošću.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »