ENGLESKI JEZIK KAO MATERNJI

PROZOR U SVET ZA SAVREMENE ŠKOLARCE

U današnjem globalnom i dinamičnom društvu, uz otvorenost koju donosi internet, poznavanje engleskog jezika predstavlja neophodan uslov za obrazovanog i uspešnog pojedinca 21. veka.

Vladanje engleskim jezikom otvara učenicima prozor u svet i pristup velikom broju informacija, a obrazovni proces je bogatiji kada su njegovi učesnici u stanju da razumeju materijale na engleskom.

Istraživanja ukazuju na to da su delovi mozga zaduženi za jezik u fazi rapidnog rasta u periodu od 6. do 13. godine. Dakle, jezik se najbolje usvaja u ovim godinama.

Zbog toga u Savremenoj posebnu pažnju poklanjamo engleskom jeziku.

Kod Kombinovanog – dvojezičnog programa nastava je  dvojezična: na srpskom i engleskom jeziku.

Međutim, i školarci koji se odluče za Nacionalni program imaju jak engleski jezik. Pored fonda časova propisanog programom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, učenici dobijaju priliku da usavršavaju svoj jezik na dodatnim, besplatnim online kursevima engleskog jezika.

BENEFITI UČENJA STRANOG JEZIKA U RANOM UZRASTU
POBOLJŠANJE OPŠTIH KOGNITIVNIH SPOSOBNOSTI
EFIKASNIJE REŠAVANJE PROBLEMA
BOLJA PERCEPCIJA PROSTORNIH RELACIJA
VEĆA KREATIVNOST
FLESKIBILNIJE RAZMIŠLJANJE
RAZVIJENIJE KOMUNIKATIVNE SPOSOBNOSTI

PRESTIŽNI CAMBRIDGE ENGLISH SERTIFIKATI

Osnivač Savremene osnovne škole, kompanija LINK group, ima status Cambridge Assessment English Authorised Centre. Organizacija i administracija polaganja Cambridge Assessment English ispita realizuju se u okviru LINK Examinations Institute.

Zbog toga svi učenici Savremene osnovne škole dobijaju online kurseve engleskog jezika koji ih pripremaju za polaganje Cambridge English ispita i imaju mogućnost da steknu prestižne sertifikate.

Putem LINK Examinations Institute, ispitnog centra za engleski jezik, učenici mogu da steknu značajne Cambridge kvalifikacije:

  • English Starters (Pre A1 Starters) – Ovaj nivo predstavlja početak putovanja za svakog učenika kada je reč o učenju engleskog jezika i posebno je prilagođen deci.
  • English Elementary (A2 Key) – Osnovni nivo ispita, koji je sjajan za početnike. Ova kvalifikacija je dokaz sposobnosti učenika da komuniciraju na engleskom jeziku u jednostavnim situacijama.
  • English Pre-Intermediate (B1 Preliminary) – Ovaj nivo znanja je dokaz da su učenici savladali osnove engleskog jezika i da su sposobni da komuniciraju na engleskom u praktičnim, svakodnevnim situacijama.
  • English Intermediate (B2 First) – Ovo je najpopularniji Cambridge ispit, priznat od strane hiljada poslovnih i obrazovnih institucija širom sveta. Ova kvalifikacija je potvrda sposobnosti učenika da prate nastavu i nastave školovanje na engleskom jeziku ili da žive na engleskom govornom području.
  • English Upper Intermediate (C1 Advanced) – Napredni nivo ispita koji dokazuje da učenici poseduju one jezičke veštine koje traže svi svetski univerziteti. Više od 8.000 obrazovnih, poslovnih i državnih institucija širom sveta priznaje C1 Advanced kvalifikaciju kao dokaz visokog postignuća u učenju engleskog jezika.

Svetski priznate kvalifikacije

Na ovaj način, vaš školarac ne samo da ovlada engleskim jezikom, već ima i priliku da stekne jedan od najcenjenijih sertifikata kao potvrdu svog znanja. Time mu se otvaraju vrata međunarodnih gimnazija, svetskih univerziteta, a kasnije i svetsko tržište rada.

Cambridge English kvalifikacije su priznate od strane više od 20.000 univerziteta, poslodavaca i državnih organa širom sveta. Ove kvalifikacije otvaraju vrata visokog obrazovanja i unapređuju šanse za zaposlenje jednoga dana, a isto tako, zbog činjenice da su globalno priznate, mogu značajno povećati vašu šansu za dalje usavršavanje.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »