Cambridge Primary Global Perspectives

Cambridge Primary Global Perspectives je jedinstveni interdisciplinarni program za učenike od 5 do 11 godina dostupan samo u odabranim Cambridge Global Perspectives školama kakva je Savremena.

 

Šta će Vaše dete naučiti?

Ovo je program koji kod učenika razvija veštine istraživanja, analize, evaluacije, refleksije, kolaboracije i komunikacije. Takođe ojačava veze između Engleskog kao drugog jezika, Matematike, Nauke i ICT Starters oblasti.

Sve ovo su važne veštine za internacionalno obrazovanje i kasnije profesionalnu karijeru. Istraživanje kaže da što ranije deca počnu da usvajaju ove veštine, one će imati veći efekat na njihovo učenje. Učenici od 5 do 11 godina će na ovom programu razviti multidisciplinarni pristup koji će im pomoći u njihovom kasnijem obrazovanju.

Kako se program predaje?

Cambridge Primary je sastavljan od niza izazova (Challenges). Tokom godine učenici polažu šest izazova za koje se spremaju tokom programa i kroz rad sa učiteljem/učiteljicom. Primeri nekih od izazova za Fazu 1 i Fazu šest se nalaze na linkovima ispod:

Svaki izazov se sastoji iz niza aktivnosti i pokriva različita znanja i veštine koje su učenici savladali kroz brojne teme koristeći ličnu, lokalni i globalnu perspektivu. 

Cambridge Primary teme

 

Keeping healthyMoving to a new countryUnderstanding belief
Keeping the peacePeople - young and oldReduce, reuse, recycle
Rich and poorThe world of workLooking after planet Earth
Obeying the lawThe right to learnSport and leisure
Values and beliefsUsing energyFamilies
Water, food and farmingWorldwide companies Living and working together
Working with other countriesMoving goods and people Sharing planet Earth
Keeping safeImproving communicationComputers and technology

Kako se procenjuje napredak?

Tokom programa nastavnici određuju koje veštine žele da učenici razviju. Kada se završi polaganje bilo kog izazova, nastavnik razgovara sa učenikom o tome gde je ostvario dobre rezultate, a iz kojih bi oblasti mogao da bude bolji. Na taj način učenik se u potpunosti upoznaje sa svojim napretkom, slabijim i jačim stranama i načinima da postane još bolji.

Na kraju programa (11 godina) učenici mogu da polažu Cambridge Primary Checkpoint Global Perspectives ispit. Učenici kreiraju projekat koji pokazuje njihov napredak i veštine koje su usvojili tokom pohađanja programa.

Nastavnik prvi procenjuje projekat, a potom se on šalje na procenu u Cambridge. Učenici direktno iz Cambridge dobijaju Izjavu o postignuću koja njihov uspeh ocenjuje sa Zlatnim, Srebrnim ili Bronzanim nivoom.

 

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »