Jedinstven događaj u regionu: Velika konferencija najuticajnijih influensera – „Savremena Smart Influence”

U subotu, 14. maja, očekuje nas nesvakidašnji edukativno-influenserski događaj:

Mateja Baketarić, mladi glumac, model i učenik 6. razreda Savremene osnovne škole, okupiće najuticajnije influensere iz Srbije i regiona na jedinstvenom druženju: konferenciji „Savremena Smart Influence”.

U prostoru Savremene osnovne škole na Novom Beogradu naši najveći i najcenjeniji jutjuberi, blogeri, vlogeri, instagrameri i tiktokeri podeliće sa Matejom i njegovim vršnjacima iz cele Srbije svoja bogata znanja, iskustva i razmišljanja o društvenim mrežama, dobrom i lošem digitalnom uticaju, pametnom konzumiranju sadržaja na mrežama, odgovornom i bezbednom korišćenju interneta.

Kada: subota, 14. maj 2022. godine, od 11:00 do 16:00

Gde: Savremena osnovna škola

Ko: smart influenseri, osnovci i njihovi roditelji

Upoznajte Mateju i njegove drugare

„Zdravo, ja sam Mateja, učenik šestog razreda koji voli muziku i ima brdo ludih ambicija i snova. Volim da igram igrice. Zahvaljujući njima i svojoj maštovitosti, zaljubio sam se u glumu i programiranje, koje vidim kao priliku da postanem i napravim šta god želim, jer smatram da je raznovrsnost ključ sreće.

U slobodno vreme svakako neću propustiti priliku da ’bindžujem’ anime ili ’Jutjub’. Oduvek su me fascinirali mediji i obožavam ih – bilo da je reč o komičnim i edukativnim video-klipovima ili onim koji se tiču gejminga, uvek mi ulepšaju dan. I upravo tako se rodila ideja za ovaj super kul, super smart događaj.

Moji vršnjaci i ja provodimo dosta slobodnog vremena na internetu i praćenje različitih influensera predstavlja važan deo našeg odrastanja. Zbog toga sam došao na ideju da organizujemo susret sa našim najuticajnijim influenserima, koji kreiraju zabavan, pametan i koristan kontent.

Ovo je jedinstvena prilika da moji drugari i ja, ali i naši roditelji, kroz zabavno druženje sa omiljenim influenserima, saznamo brdo korisnih stvari o društvenim mrežama, internetu, o tome kako da pronađemo kvalitetan sadržaj, kako da se odgovorno ponašamo u digitalnom svetu, ali i kako da možda i sami postanemo kul i smart influenseri.

Pozivam sve influensere da nam se pridruže i pokažu nam smart način za provođenje vremena na društvenim mrežama i internetu.”

Rezervisano za smart influensere, radoznale osnovce i odgovorne roditelje

Za influensere koji predano rade na kreiranju originalnog, smislenog i kvalitetnog sadržaja ovo je sjajna prilika da se predstave najmlađima, motivišu ih da hrabro slede svoje snove i pruže im brojne savete koji će im pomoći da pametno i bezbedno konzumiraju ili kreiraju digitalni sadržaj.

Za osnovce i njihove roditelje ovo je zaista jedinstvena prilika da uz druženje i bogat program sa omiljenim influenserima saznaju sve što ih interesuje o društvenim mrežama, internetu i novim kanalima komunikacije.

Pomozimo najmlađima da kreativno, edukativno i pametno koriste internet

Da li ste znali:

  • da današnji osnovci na internetu u proseku provode više od tri sata dnevno, najstariji i do četiri i po sata, dok dve trećine njih vikendom provodi između četiri i sedam sati?
  • da više od dve trećine dece i mladih (74%) ima profil na nekoj društvenoj mreži ili
    platformi za igranje video-igrica?
  • da je, prema Evropskom okviru ključnih kompetencija, digitalna kompetencija jedna od osam ključnih kompetencija u obrazovanju?

Ovi podaci govore nam samo jedno: prisustvujemo formiranju sasvim nove digitalne generacije.

Ono što kao nastavnici, roditelji i influenseri možemo da uradimo jeste to da im pružimo neophodnu podršku i da im pokažemo kako da na pametan, zabavan i bezbedan način koriste internet i pritom ovladaju digitalnom pismenošću – ključnom kompetencijom za pronalaženje posla u budućnosti i razvoj akademske karijere.

Smart influenseri za smart generaciju!

Šta vas sve očekuje?

Konferencija će pokriti najvažnije oblasti kreiranja i konzumiranja digitalnog sadržaja:

  1. Biti digital smart kako na zabavan, kvalitetan i pametan način provoditi vreme na društvenim mrežama;
  2. Kako postati smart influenser? – šta je potrebno da bi se vaš glas čuo i cenio, šta radi influenser, kako efektno preneti svoju poruku preko interneta;
  3. Kako nas internet vidi? – šta objave i tragovi koje ostavljamo na internetu govore o nama;
  4. Koliko interneta je previše? – da li je bitno koliko i kako vaše dete provodi vreme na internetu i društvenim mrežama;
  5. Biti kul, a odgovoran – načini komunikacije na internetu, kako biti duhovit i svoj, voditi računa o drugim ljudima i ostati bezbedan.

Kul influense je smart influense

Iako za društvene mreže važi pre svega da su izvor zabave i druženja, one su i mesto razmene informacija, sticanja znanja, kreiranja savremene umetnosti, ali i ovladavanja kompetencijama za 21. vek.

Stoga je važno da u saradnji sa školom, roditeljima i influenserima edukujemo najmlađe. Odgovorni influenseri poručuju generacijama koje dolaze:

Budi zabavan i poučan, budi kul i edukativan, budi digital smart.

Interesovanje za ovaj događaj je zaista veliko, a broj učesnika ograničen, stoga budite smart i poslušajte Matiju koji vam poručuje:

„Prijavite se na vreme!”

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »