BeoBalet

BeoBalet je škola klasičnog i modernog baleta za sve decu uzrasta od 3 do 15 godina, koje žele da upoznaju čaroban svet scene, muzike, pokreta i glume.

Baletska radionica koju realizuje škola „BeoBalet” u Savremenoj osnovnoj školi predviđena je za devojčice od 6 do 12 godina. Časove najvišeg kvaliteta drže stručni treneri, održavaju se dva puta nedeljno u trajanju od po 60 minuta. Prednosti vežbanja baleta su velike – takva aktivnost je podsticajna i zdrava i služi kao pozitivna, sportsko-umetnička dopuna radu u školi.

Na časovima se vreme posvećuje poboljšavanju motorike, a deca se postepeno privikavaju na disciplinu koju rad u grupi zahteva. Uz omiljene bajke i muziku prilagođenu njihovom uzrastu, male balerine izvode svoje prve baletske korake. Čas je koncipiran tako da deca uče kroz igru i mnogo zabave.

Polako usvajaju veštine rada u grupi i počinju da dobijaju složenije zadatke, pa se s vremenom od njih očekuje da savladaju prve kompleksnije baletske korake i koreografije. Slušaju zahtevniju muziku, sklapaju prve baletske „rečenice” i samostalnije su u umetničkom izražavanju.

www.beobalet.com