Savremena – Najbolji izbor za vaše dete

Škola 21. veka za uspešnu budućnost vašeg deteta

Savremene škole predstavljaju deo najmodernijeg sistema za srednje i osnovno obrazovanje u ovom delu Evrope, koji je prepoznat kao lider u obrazovanju. Ovaj sistem pruža visokokvalitetna, sveobuhvatna i savremena znanja i nudi raznovrsne prilike za učenje. Nastava se odvija po Nacionalnom i Kombinovanom − Kembridž programu, koji se spovode po planu Ministarstva prosvete, Kembridž univerziteta i finskog obrazovnog sistema za srećno odrastanje. Učenicima se otvara put za nastavak školovanja na najboljim domaćim i svetskim obrazovnim ustanovama.

Za bilo koji od ova dva program da se odlučite, vaše dete očekuju interdisciplinarni, kreativni i interaktivni časovi, nastavni plan i program koji se konstantno unapređuje i primena najsavremenije edukativne tehnologije u nastavi. Učenje u Savremenoj okrenuto je ka sticanju ključnih veština za savremeno okruženje.

Podsticajno okruženje u kom će vaše dete razvijati talente i veštine za 21. vek

U jedinstvenim, posebno dizajniranim učionicama Savremene (Intelligent Classrooms) vaš budući školarac svesku će rado zameniti iPad uređajima, interaktivnom tablom i Google aplikacijama, i lako će usvajati znanja, dok ćete vi, kao roditelj, moći svakodnevno da proveravate njegove ocene u elektronskom dnevniku.

Učenje u Savremenoj podržano je i primenom Amazon Echo i Samsung Gear VR uređaja, jedinstvene e-Learning platforme, 3D štampača, 3D olovke i 3D skenera, a uz sve to, ono je interaktivno, kreativno i zanimljivo, jer profesori, vrhunski stručnjaci u svom poslu, neprestano pronalaze nove, drugačije načine za prenošenje znanja i nastoje da učenici to znanje praktično usvoje.

U Savremenoj vlada disciplina, ali se uči bez stresa. Učenici stiču znanja na kreativan način, uz eksperimente u savremeno opremljenoj laboratoriji, kroz ogledne časove i bogate vannastavne aktivnosti – posete kulturnim manifestacijama, pozorištima i bioskopima, nezaboravne izlete, humanitarne akcije… Ovo je samo deo zdravog okruženja u kome učenici Savremene rastu i stiču znanja i veštine za ceo život.

Škola u skladu sa zahtevima generacije koja se školuje

U Savremenoj se poštuju individualnost i potrebe svakog učenika. Na svakog pojedinca gleda se kao na jedinstvenu osobu koja bi kroz razvoj sopstvenih talenata i afiniteta trebalo da odraste u kompletnu, uspešnu i izgrađenu ličnost.

Zahvaljujući posvećenom radu učitelja i nastavnika, interaktivnim časovima, upotrebi savremenih edukativnih tehnologija i jedinstvenom programu za razvoj višestruke inteligencije, učenici Savremene stiču vredna znanja, razvijaju talente i istražuju nove svetove sa radošću, dok istovremeno razvijaju i veštine za samostalno učenje tokom celog života.

Ono što dodatno izdvaja Savremenu od drugih škola jeste korišćenje Distance Learning platforme za nastavu na daljinu. Gimnazijalci i osnovci iz Savremene mogu redovno pristupati časovima, obavljati domaće zadatke, deliti materijale za učenje i održavati kontakt s učiteljima, nastavnicima i vršnjacima, sve to iz udobnosti svojih domova.

Savremena predstavlja prostor gde vaše dete može dobiti sve što je potrebno za uspešno učenje i pravilan razvoj.

O posebnosti Savremene gimnazije najbolje govore zadovoljni učenici i roditelji:

U Savremenoj se trude da sve bude interesantno, a ne suvoparno

Prvi put sam za školu čuo od mog kolege Dejana Pantelića, njegova deca su pohađala Savremenu i bio je oduševljen. Osim toga, moja ćerka je slušala priče svojih drugara, bila oduševljena onim što je čula, i tako smo počeli da razmišljamo o Savremenoj. U Savremenoj mi se najviše sviđa to što se trude da sve bude interesantno, a ne suvoparno – kroz igru uče. Deca treba u škole da idu i da tamo budu srećni, a Tea je srećna. Razlikuje se dosta. U naše vreme je to bilo mnogo suvoparnije i rigidnije. Savremena je dobra baš zato što je vratila neke dobre stvari iz vremena kad sam ja išao u školu. Deci je važno da budu opuštenija, da škola nije surova kao u moje vreme. Nemojte da razmišljate puno. Pratite svoju intuiciju i svoje srce. Ja sam upravo to radio i nisam uopšte razmišljao, i to je bila prava odluka, rekao je glumac Milan Kalinić, čija ćerka Tea ide u prvi razred Savremene.

Stvarno drugačija škola u kojoj se radi po savremenim principima

Sva moja očekivanja su ispunjena. Jedva sam čekala da upišem Savremenu. Našla sam stvarno dobar krug prijatelja i dobro društvo, svi smo se odlično uklopili. Znala sam da je Savremena drugačija i da se radi po savremenim principima i meni je to odgovaralo i odgovara mi. Prezadovoljna sam, uživam, nemam pritisak, nije da se ne uči, ali na način da je to zabavno, interaktivno i pristupačnije, s osmehom na licu rekla nam je Milanova ćerka Tea.

Bez odlaganja obezbedite mesto za vaše dete:
70% mesta za školsku 2024/25. godinu je već popunjeno!

Upisni proces u Savremenu osnovnu školu i gimnaziju je u punom jeku, te se mesta brzo popunjavaju. Trenutno je preko 70% kapaciteta već rezervisano, stoga vam savetujemo da bez odlaganja obezbedite mesto za vaše dete.

U Savremenoj osnovnoj školi, poslednje odeljenje prvog razreda se brzo puni, a u starijim razredima ostalo je svega nekoliko mesta. U trećem razredu Nacionalnog programa mesta više nema, i formirana je lista čekanja. Za drugi razred dostupna su još samo četiri mesta, dok u sedmom razredu ima samo tri mesta.

Slična situacija je i u Savremenoj gimnaziji: u drugom razredu postoje samo četiri slobodna mesta, u trećem razredu ima četiri mesta, ali samo u odeljenju sa španskim kao drugim izabranim jezikom, dok u četvrtom razredu Kombinovanog programa nema više raspoloživih mesta.

Nakon što se popune sva mesta, formira se lista čekanja, i dalji upis nije moguć zbog ograničenog broja mesta. Ukoliko ste zainteresovani nemojte odlagati prijavu. Prijavite se odmah kako biste osigurali mesto za vaše dete i izbegli neizvesnost vezanu za upis.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »