Predavanje dr Nestorovića

Savremena vas poziva na predavanje dr Nestorovića

Savremena osnovna škola vas poziva da u sredu 25. marta prisustvujete predavanju profesora doktora Branimira Nestorovića pod nazivom „Recept za srećno dete”, koje će biti održano u prostoru najmodernije osnovnoškolske ustanove u regionu, u ulici Omladinskih brigada 86 na Novom Beogradu.

Poznati pedijatar, pulmolog i alergolog, autor popularne emisije „Zdravo sa profesorom Nestorovićem” na linkTV, koji je zbog svog rada nagrađen Poveljom Srpskog lekarskog društva, govoriće o brojnim temama vezanim za zdravlje dece uzrasta od 7 do 15 godina.

Ulaz na predavanje je BESPLATAN, ali je broj posetilaca ograničen i zbog toga je potrebno da se što pre prijavite i obezbedite svoje mesto na ovom izuzetnom edukativnom događaju.

Prijava je završena »

Koje vas teme čekaju na tribini?

Zbog svog bogatog iskustva, ali i pristupačnog načina govora i razumljivog jezika kojim priča o zdravlju i obraća se slušaocima, dr Nestorović je postao jedan od najcenjenijih najvoljenijih medicinskih stručnjaka u regionu. Ovoga puta, lekar Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj će govoriti o četiri jako bitna segmenta očuvanja zdravlja dece školskog uzrasta.

1. PRIPREMA IMUNITETA ZA ŠKOLU
Priprema imuniteta za školu

Posle svakog raspusta ili izostanka iz škole, povratak u učionice predstavlja veliki stres za dete, zbog čega je jako važno da se ono u kolektiv vrati sa jako izgrađenim imunitetom, kako bi bilo spremno na sve što ga čeka.

2. Za razvoj deteta je najvažnija igra

Mnogo je studija koje su dokazale da fizička aktivnost pozitivno utiče na zdravstvene probleme, pogotovo kod dece školskog uzrasta. Upravo zbog toga školarcima je jako važno da se igraju sa vršnjacima, a značajnu ulogu ima i bavljenje kolektivnim sportom.

Igra najvažnija za razvoj deteta
3. HRANA ZA MOZAK SU INFORMACIJE
Hrana za mozak su informacije

Koliko je unošenje zdravih namirnica važno za opšte zdravlje organizma, toliko je unošenje, odnosno upijanje novih inofrmacija važno za razvoj mozga kod dece. Naročito je potrebno da mališani što više čitaju i nauče recepte za uspešno učenje.

4, KAKO SE IZBORITI SA PUBERTETOM?

Pubertet je značajno razdoblje u razvitku mladog čoveka u kojem se dešavaju značajne promene u organizmu. On se u mnogome razlikuje kod dečaka i dovojčica, a način života poslednjih godina je doveo do toga da nove generacije u njega ulaze sve ranije.

Kako se izboriti sa pubertetom?

Obezbedite mesto na vreme

Savremena osnovna škola deo je najmodernijeg obrazovnog sistema u Srbiji i regionu, koji poseduje akreditacije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Univerziteta Kembridž. Nastava se, uz upotrebu najsavremenije tehnologije, odvija na srpskom i engleskom jeziku i fokusirana je na razvoj dečijih talenata i višestruke inteligencije.

Poseban akcenat u radu Savremene osnovne škole stavljen je na usvajanje zdravih životnih navika, pravilnog i izbalansiranog načina ishrane, bavljenju sportom i očuvanju životne sredine. Učenici stiču neophodna znanja o značaju prevencije zdravlja i jačanju kompletnog organizma.

Upravo u sklopu tog segmenta edukacije u sredu 25. marta u 19 časova gost predavač u Savremenoj osnovnoj školi biće prof. dr Branimir Nestorović. Njegova predavanja uvek su jako zanimljiva, edukativna i poučna, pa kao takva izazivaju ogromno interesovanje, zbog čega je veoma važno da se prijavite na vreme.

Čekamo vas.

Prijava je završena »

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »