test iz engleskog za upis u školu

KOLIKO VAŠE DETE TREBA DA ZNA ENGLESKI DA BI PRATILO DVOJEZIČNU NASTAVU?

TEST ENGLESKOG ZA BUDUĆE PRVAKE JE KREATIVAN I INTERESANTAN

Predškolci koji upisuju Kombinovani program, pored testa procene zrelosti za polazak u školu, imaju i dodatni test koji predstavlja kratku proveru znanja engleskog jezika. Test je koncipiran tako da stručni tim Savremene osnovne škole na kreativan i interesantan način – kroz zanimljive pitalice, bojanku i ćaskanje – proverava znanje engleskog jezika koje dete trenutno poseduje.

Bez treme i prethodne pripreme

Važno je napomenuti da ni za ovaj deo testiranja nije potrebna prethodna priprema. Od vašeg predškolca se ne očekuje da koristi engleski na naprednom, već na osnovnom nivou, u skladu sa uzrastom i početnim potencijalom, koji se razlikuje od deteta do deteta.

Test iz engleskog kroz 4 jednostavna koraka:

1. PROVERA VOKABULARA KROZ ZANIMLJIVE CRTEŽE

U ovom delu testiranja detetu će biti ponuđene dve slične slike, a njegov zadatak je da pronađe i izgovori razlike koje se najčešće odnose na prepoznavanje boja, korišćenje pojmova manje-veće, visoko-nisko, upotrebu osnovnih brojeva, kao i pojedinih osnovnih glagola.

2. ZAJEDNO PRIČAMO PRIČU NA OSNOVU SLIKA

Na osnovu slika koje su numerisane brojevima od 1 do 5 dete sastavlja sažete rečenice na engleskom, a onda zajedno na osnovu toga pričamo kratku i zabavnu priču. Ne očekujemo od deteta da samostalno sklapa dugačke i složene rečenice, već da ga slike asociraju na neki od pojmova koji se u engleskom često koriste, a za koje je imalo priliku da ih čuje ili nauči do tada.

3. OBOJ I POKAŽI ZNANJE

Dete dobija crtež koji treba da oboji, pri tome će sve vreme imati adekvatne usmene instrukcije – gde se tačno na crtežu nalazi predmet koji treba da oboji, pa će mu biti potrebno i osnovno poznavanje nekih od predloga koji se u engleskom jeziku često koriste.

4. ĆASKAMO ZAJEDNO

U ovom delu detetu se postavljaju uopštena pitanja (na primer o sportu, hrani, omiljenoj pesmici). Deca često za kraj testiranja i otpevaju svoju omiljenu pesmicu na engleskom. Ukoliko se vidi da dete ima tremu, obavezno se kroz pitanja na srpskom podstiče da nastavi konverzaciju na engleskom kako bi razgovor protekao na što prijatniji način.
Rezultati testiranja biće poznati odmah, kao i rezultati testa za procenu zrelosti za polazak u školu, tako da ćete i vi i vaš budući školarac moći odmah da otpočnete dalje aktivnosti upisa.

Savremeni osnovci usavršavaju i maternji i engleski jezik

Kombinovani program je idealan spoj nacionalnog i Kembridž školovanja jer, pored predmeta iz nacionalnog kurikuluma, uključuje i dodatne časove iz renomiranog internacionalnog programa.

Kroz ovaj program vaše dete tokom školovanja konstantno usavršava engleski jezik, do stadijuma da ga koristi kao maternji.

Testiranje engleskog

Optimalna odeljenja sa istim nivoom znanja engleskog, na samom početku

Već prilikom prvog susreta započinjemo proces kreiranja  personalizovanog programa , upravo prema potrebama vašeg deteta, koje na taj način ima najbolje uslove za razvoj svog punog potencijala. Iz ovih razloga radi se i test engleskog jezika kako bi u skladu sa njim vaše dete na samom početku bilo raspoređeno u optimalno odeljenje sa vršnjacima koji su na istom nivou znanja engleskog jezika, a i napredak će biti kontinuirano praćen i razvijan.

Stojimo vam na raspolaganju

Za svako vaše pitanje ili nedoumicu u vezi sa celokupnim testiranjem za polazak u prvi razred ili daljim aktivnostima upisa uvek se možete osloniti na stručni tim Savremene osnovne škole.

Kontaktirajte sa savetnikom za upis na broj 011/40-11-223 ili putem imejla office@savremena-osnovna.edu.rs.

Sa osmehom vas očekujemo.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »