Tijana Nikolić
Saradnica u vannastavnim aktivnostima

Svoje muzičko obrazovanje započinje u muzičkoj školi ,,Mokranjac“ na gudačkom odseku. Po završetku niže škole, opredeljuje se za dva smera – muzičku teoriju i tradicionalno
narodno pevanje.

Godine 2017. upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, gde u okviru nauka o muzičkoj umetnosti pohađa smer Muzička pedagogija.

Godine 2018. učestvuje na letnjoj umetničkoj školi u Leskovcu u organizaciji Univerziteta umetnosti u Beogradu. Iste godine pohađa i Folkloristički kamp u Tršiću koji organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Godine 2019. objavljuje naučno-istraživački rad pod naslovom Individualnosti guslara: primeri Milutina Đuričića i Marka Matića, koji je štampan u okviru zbornika ,,Mladi i srbistika“.

Godine 2020. objavljuje drugi naučno-istraživački rad sa temom Likovi žena u epskim pesmama o kosovskom boju, koji se nalazi u okviru zbornika ,,Mladi i srbistika II”. Iste godine postaje vokal pevačkih grupa ,,Sveti car David“ i ,,Dankina brojanica“.

Godine 2021. diplomira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu sa prosečnom ocenom 9.61, smer Muzička pedagogija. Iste godine upisuje master akademske studije na pomenutom fakultetu na smeru Primenjena istraživanja muzike.

U periodu od 04.04.2022. do 19.04.2022. pohađa stručnu praksu na RTS-u.

U toku master studija podrobnije istražuje programe za digitalnu notografiju, muzičku produkciju, baze podataka za muziku i anotacije vezane za muziku. Godine 2022. učestvuje na preduzetničkom kampu Music/ian is Present u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom DEMUSIS-a. Iste godine brani master rad pod naslovom ,,Ilustracije – Afirmacija profesije kompozitora pomoću ciklusa kratkometražnih filmova“, te dobija zvanje master teoretičar umetnosti. Drugi stepen studija završava sa prosečnom ocenom 10.00.

U toku studija dobija stipendiju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Dositejevu stipendiju Fonda za mlade talente. Od februara do septembra 2023. godine radi na poziciji muzičkog pedagoga u predškolskoj ustanovi ,,Vučko“ u Borči.

Iste godine učestvuje na Međunarodnoj naučnoj konferenciji u organizaciji Učiteljskog fakulteta, u okviru koje prezentuje rad pod nazivom ,,Predškolsko vaspitanje i obrazovanje u vreme KOVID-19 krize – nedostaci i/ili nove mogućnosti“. Apstrakt pomenutog rada objavljuje u okviru Knjige sažetaka: ,,Međunarodna naučna konferencija:

Obrazovanje u vreme pandemije COVID-19: iskustva i pouke“. Učešće uzima i na Međunarodnoj konferenciji BimBam, u okviru koje pohađa i program obuke stručnog usavršavanja Muzikogram-slušam, vidim razumem, čime stiče kompetencije K1, K5, K12, K14, K23. Pored konferencije, prolazi kroz različite obuke i seminare čiji je fokus na ranoj stimulaciji dece, učenje kroz pokret i rad na motorici, koordinaciji i pamćenju, nakon čega postaje sertifikovani BimBam trener i u okviru

Muzičkog centra BimBam u Beogradu, radi kao stručni saradnik za muziku. Od septembra 2023. godine u privatnoj osnovnoj i srednjoj školi ,,Vladislav Petković Dis“ radila kao nastavnik muzičke kulture, kao i saradnik za muzičke i folklorne radionice u okviru Kids Learning System-a.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »