Književnica Aleksandra Filipović inspiriše mlade u Savremenoj osnovnoj školi

/ / Blog / 18.03.2024

Književnica Aleksandra Filipović inspiriše mlade u Savremenoj osnovnoj školi

Književno putovanje kroz maštu i stvaralaštvo

Književnica Aleksandra Filipović posetila je Savremenu osnovnu školu, gde je održala motivaciono predavanje o književnosti i kreativnom pisanju.

Otkrivanje tajni pisane reči

U svojoj poseti, Aleksandra je razgovarala s učenicima o važnosti mašte u pisanju, izvorima inspiracije i procesu kreiranja likova i priča. Deljenjem ličnih iskustava i anegdota iz svog književnog putovanja, ona je podstakla đake da istraže svoje kreativne potencijale i razviju ljubav prema literaturi. Ova interakcija pružila je učenicima ne samo uvid u književni svet, već i motivaciju da sami postanu deo tog sveta.

Aleksandra Filipović je pisac i satiričar. Dobitnica je prve nagrade Radio Beograda 1 i emisije „Dobro jutro, deco!” za najbolju priču za decu (2018), prve nagrade za aforizam godine Večernjih novosti (2018), prve nagrade za aforizam na Festivalu humora i satire SLEM (2018), druge nagrade za aforizme na međunarodnom takmičenju Zlatni zmaj u Ljubljani (2018), specijalne nagrade Udruženja Mokranjac za priču objavljenu u zborniku priča za decu „Muzika priča”.

Među našim osnovcima, Aleksandra je posebno poznata po svojim romanima „Serafina Krin i Srce sveta” i „Serafina Krin i poslednji grifon”.

Savremena osnovna škola kontinuirano nastoji da inspiriše svoje učenike i pruži im prilike koje će imati značajan uticaj na njihov razvoj. Organizovanjem ovakvih događaja, škola ne samo da obogaćuje obrazovni proces, već i motiviše učenike da se aktivno uključe u različite oblasti, podstičući ih na stvaralaštvo i inovativnost. Ovakav pristup obrazovanju stvara okruženje u kojem se učenici ohrabruju da postanu mislioci, lideri i stvaraoci budućnosti.